fbpx
Connect with us

Nieuws

Dave Aaldering Arnhems ondernemer van het jaar

Dave Aaldering

Dave Aaldering van internetbedrijf Breedband Arnhem is Arnhems ondernemer van het jaar. Hij kreeg deze onderscheiding vrijdagmiddag op de beurs Ondernemer Live. Die vond donderdag en vrijdag plaats in de Melkfabriek, het voormalige Coberco-pand bij de John Frostbrug.

Het juryrapport onderschrijft Breedband Arnhem als een ‘klein en eigenwijs bedrijf’. Het voorziet bedrijven van snel internet via gasvezelkabels.

Starter

De jury ziet Roel Bleumer als meest succesvolle startende ondernemer. Met zijn bedrijf Volta Energy levert Bleumer duurzame energie. Verder werd het Arnhems Compliment uitgedeeld. Dat is een prijs voor ondernemers die maatschappelijk betrokken zijn. Dat ging naar nutsbedrijf Alliander en fietshandel Mantel.

Alliander krijgt de prijs omdat het gehandicapten aan het werk helpt en meewerkt aan armoedebestrijding. De bekende rijwielhandel krijgt de prijs omdat dit bedrijf mensen met een handicap aangepast werk aanbiedt en activiteiten voor kinderen in armoede ondersteunt.

Meer nieuws?

mom in balance

Reacties

Reacties

Nieuws

Marieke van ’t Hoff aangesteld als zakelijk directeur bij Introdans

De raad van toezicht van Introdans heeft Marieke van ’t Hoff aangesteld als zakelijk directeur. Vanaf 1 november 2020 vormt Marieke samen met artistiek directeur Roel Voorintholt en algemeen directeur en oprichter Ton Wiggers de directie van Introdans. Wiggers neemt in 2022 – aan het einde van het seizoen waarin Introdans het 50-jarig jubileum viert – afscheid van Introdans.

Foto: FB – Marieke van ’t Hoff

Ton Wiggers: ‘Met een gerust hart draag ik het directeurschap aan Marieke over. Zij zal samen met Roel het gedachtengoed van dit gezelschap blijven uitdragen.’ Voorzitter Fred de Graaf: ‘We ronden hiermee een traject af waarin we Introdans stevig op de toekomst voorbereiden. De raad voor cultuur oordeelde uiterst positief over onze plannen en de minister bekrachtigde dit met een definitieve toekenning van de rijkssubsidie. Maar ondanks dat blijft het een uitdagende taak om onze missie goed en verantwoord uit te blijven voeren.

Niet alleen een artistiek inspirerende ontwikkeling telt, er wordt veel van ons gevraagd op het gebied van bedrijfsvoering, cultural governance en fair practice. We kijken ernaar uit om hierin met Marieke samen te werken.’
Marieke van ’t Hoff heeft werkervaring in zowel de culturele als commerciële sector. Na haar opleiding tot dansdocent en na de studie kunst- en mediamanagement vervulde zij staffuncties bij de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en bij Het Nationale Ballet.

Daarna werkte zij als kwaliteitsmanager bij Benthem Crouwel Architects en de laatste vijf jaar als zakelijk leider bij NEXT architects. Bij deze laatste was zij onder andere verantwoordelijk voor het strategisch en operationeel beleid voor de totale bedrijfsvoering. Over haar aanstelling bij Introdans: ‘Introdans gelooft in de universele taal van dans en loopt voorop met zijn inclusieve visie. Die menselijkheid in combinatie met het verder bouwen aan een goed bedrijf zie ik als een geweldige uitdaging.’

Introdans beweegt je

Sinds de start in 1971 is de essentie van het beleid van Introdans niet gewijzigd: Introdans wil een breed publiek confronteren met werk van zowel jonge, aankomende als gevestigde choreografen. Het gezelschap doet dat met het produceren van theatervoorstellingen én educatieve activiteiten die een afspiegeling zijn van de hedendaagse moderne danskunst. Dit werpt vruchten af. Introdans is een succes en al lang niet meer alleen in de eigen regio. Daarnaast is het ook een uniek gezelschap in Europa: het eerste gezelschap met professionele, hoogwaardige voorstellingen voor jong én ouder publiek, inclusief een baanbrekende en innovatieve afdeling educatie. Hiermee staat Introdans midden in een
diverse en inclusieve maatschappij.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Geen kerstmarkt in Arnhemse binnenstad

De grote kerstmarkt die in de binnenstad wordt gehouden zal dit jaar niet doorgaan.

Foto: Pixabay – Jodyle High

‘De grootste kerstmarkt van het oosten’ slaat een jaartje Arnhem over vanwege de komst van COVID-19. “Er is lang over na gedacht maar de realiteit en verwachting laten het niet toe.” laat de organisatie weten.

Wel is de organisatie druk bezig de stad toch feestelijk te maken. “Achter de schermen is men vol op druk hoe de stad er toch sfeervol uit gaat zien.” aldus de organisatie.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Subsidieregeling voor duurzame terrasverwarming

Ondernemers die hun terras op een duurzame wijze willen verwarmen kunnen daarvoor een subsidie aanvragen bij de gemeente. Nadat het college van burgemeester en wethouders onlangs besloot dat ondernemers hun extra vergunde terrasruimte ook de komende winterperiode kunnen blijven gebruiken, is deze aanvullende regeling getroffen. In totaal is 105.000 euro beschikbaar voor de subsidieregeling die wordt gefinancierd uit het Arnhemse Klimaatfonds.

Foto: Gemeente

Met de subsidieregeling wil de gemeente horecaondernemers verleiden om hun terrassen duurzaam te verwarmen en zo de CO2 uitstoot te beperken. Veel terrassen worden nog verwarmd met traditionele heaters op gas. Er zijn inmiddels verschillende alternatieven beschikbaar zoals elektrische heaters en verwarmde kussens. Ter vergelijking: uitgaande van 1100 uur per jaar dat de terrasverwarming aanstaat, bedraagt de uitstoot van een traditionele heater op gas 30.000 kg CO2, een heater op elektriciteit zorgt voor 4.000 kg CO2 uitstoot en een verwarmd kussen voor circa 1.000 kg CO2.

1/2 terug

Omdat duurzame terrasverwarmers in aanschaf vaak duurder zijn dan traditionele op gas gestookte heaters én horecaondernemers door de coronacrisis investeringen uitstellen of zich eenvoudigweg niet kunnen veroorloven wil de gemeente hen een steun in de rug geven. Wie een duurzame terrasverwarmer wil aanschaffen kan rekenen op een bijdrage van 50% van de aanschafkosten met een maximum van 1.500 euro. Ondernemers die ervoor kiezen om duurzame terrasverwarming te huren of te leasen kunnen rekenen op een bijdrage van 50% van de huur of leasesom met een maximum van 750 euro. Het aanvragen van de subsidie kan via de website van de gemeente Arnhem.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Facebook

Populair