fbpx
Connect with us

Nieuws

Filmfestival ‘de kortste nacht’

foto: IHVA

Focus Filmtheater viert dit jaar samen met Go Short en Gelders DOEK de kortste nacht van het jaar tijdens het Filmfestival van de Kortste Nacht. Filmtalent uit de regio staat centraal in de unieke, nieuwe
competitie Gelders Kort. Makers van deze films maken kans op de Gelderse filmprijs het Gouden Hert.

 
Behalve Gelders Kort, is er ook een uitgebreid programma met
gerenommeerde (inter)nationale shorts te bezoeken, kunnen bezoekers
meedoen aan urban filmwandeling Off The Walls op vrijdagavond en feesten in Focus op zaterdagavond. De kaartverkoop is inmiddels gestart.

Filmtalent uit de regio 

De Gelderse regio is rijk aan talentvolle filmmakers. Rondom de kortste nacht van 2019 (21 en 22 juni) vertoont Go Short in Focus Filmtheater daarom de beste korte Gelderse films van dit moment in de speciale competitie Gelders Kort. De competitie omvat verschillende genres: van animatie tot documentaire en van fictie tot muziekvideo. Op zaterdag 22 juni strijden deze films om het Gouden Hert. Leden van Gelders DOEK brengen hun stem uit en bepalen zo wie deze prijs wint. Daarnaast
stemt het aanwezige publiek voor het speciale Gouden Hert voor de winnaar van de publieksprijs.

Go Short zet zich al meer dan tien jaar in voor een stevig internationaal en regionaal klimaat voor makers van korte films. Om regionale filmmakers nog beter te ondersteunen, start Go Short dit jaar met de Gelderland Film Pitch tijdens het Filmfestival van de Kortste Nacht. Enrico Vannucci (werkzaam als programmeur en adviseur bij de filmfestivals van Venetië en Torino) geeft een workshop festivaldistributie. Naast deze workshop, kunnen Gelderse makers in dit uitgebreide begeleidingstraject ook filmplannen pitchen, produceren, vertonen en distribueren.
Drie winnaars krijgen ieder een startbudget van vijfduizend euro om hun plan te realiseren.  
 

Uitgebreide programma 

Behalve Gelderse producties, programmeert Go Short tijdens het Filmfestival van de Kortste Nacht ook het neusje van de zalm van Go Short 2019. Met Oscar Shorts, Nederlands Kort en blokken als All You Need is Queer Love en Comedy Shorts is er voor ieder wat wils te zien op het witte doek. Ook sluit het festival aan bij het Fashion and Design Festival Arnhem met een filmblok over mode en identiteit. Animatieliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij het animatiefilmblok en de jongste bezoekers kunnen met hun ouders naar een speciaal filmblok voor de hele familie. Op zaterdagavond kun je na de laatste films de heupen losgooien tijdens het
aftermovie-feestje Dagschotel X De Kortste Nacht in Focus. Verwacht spannende, eclectische DJ-sets, het nodige visuele spektakel (zowel op het grote bioscoopscherm als op de dansvloer), en nog meer zinnenprikkelende fratsen.

Off The Walls 

Het Filmfestival van de Kortste Nacht vindt plaats in de filmzalen, maar ook
daarbuiten. Tijdens de gratis urban filmwandeling Off The Walls op vrijdagavond 21 juni transformeren de witte muren van Arnhem tot een gigantische bioscoop voor korte films. Zwerf mee door Arnhem tijdens een geheimzinnige en originele tocht en beleef de stad op een nieuwe manier.  
 
De kaartverkoop voor het festival is gestart op maandag 27 mei. Het
Filmfestival van de Kortste Nacht en de Gelderland Film Pitch worden onder andere ondersteund door de Gemeente Arnhem, de Provincie Gelderland en BNG Cultuurfonds. Voor Off The Walls gaat Go Short de samenwerking aan met lokale partners, waaronder Museum Arnhem.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Nieuws

IKC de Klimboom vanaf nu excellente High Performing School

Vorige week ontving IKC De Klimboom het predicaat ‘High performing in leading en learning’ ontvangen.

Foto: IKC De Klimboom

“Om deze titel te mogen dragen word je beoordeeld op tien uitgangspunten, waaronder visie, hoge normen en verwachtingen voor alle leerlingen, hoog niveau van samenwerking en effectief leiderschap.” laat de school weten.

IKC de Klimboom bestaat nu drie jaar en heeft de missie en ambitie een school te zijn met een heldere visie op leren en bijpassend onderwijsconcept en profilering, een krachtig en sterk professioneel samenwerkend team dat onderwijs biedt op hoog niveau binnen een schoolorganisatie met een professionele cultuur en structuur. “We kunnen concluderen dat wij, in betrekkelijk korte tijd, behoorlijke resultaten hebben geboekt bij doelen bij deze ambitie. Dit wordt bevestigd door alle betrokkenen van onze school en wordt ook zichtbaar in de groei van leerresultaten van onze leerlingen. Het is mooi dat dit nu ook wordt erkend.
We zijn trots, we doen wat werkt!” vertelt IKC De Klimboom.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Arnhem maakt zich sterk voor acceptatie LHBTI personen

coming out day

Regenbooggemeente Arnhem presenteert vandaag de Regenboogagenda voor de periode 2020-2022. Met deze agenda maakt gemeente Arnhem zich actief sterk voor het verbeteren van de sociale acceptatie, veiligheid en emancipatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgender en intersekse personen (LHBTI personen). De strijd van LHBTI personen om het bestaan, gaat om het recht om er te mogen zijn als persoon, erkend door zijn of haar stadsgenoten.

Foto: Sander Wind

De gemeente zet onverminderd in op voorlichting op scholen, neemt deel aan de week van Respect en hijst de stad de Regenboogvlag op Coming outdag. In het Arnhemse sportakkoord – de lokale uitwerking van het nationale sportakkoord – wordt het onderwerp LHBTI onder het thema inclusief sporten opgenomen. Ook veiligheid is een belangrijk thema binnen de agenda. Een optimale aangifte, de juiste handhaving en vervolging van straatgeweld door de politie is van groot belang. Arnhem wil niet dat LHBTI personen die hun hele leven op hun hoede waren en alles doorstaan hebben, thuis, op het schoolplein, in het café, op het werk, thuis of in eigen wijk, geattaqueerd worden.

Samenwerking

De vernieuwde Regenboogagenda is in samenwerking met diverse partners en inwoners uit de stad tot stand gekomen. De gemeente Arnhem is regievoerder. Dit houdt in dat de gemeente weet wat er allemaal gebeurt, initiatieven ondersteunt en met elkaar verbindt. Partijen in de stad voeren de activiteiten voornamelijk zelf uit. Arnhem heeft 50.000 euro beschikbaar om diverse initiatieven te ondersteunen.

Gericht inzetten

Wethouder Louwers: ‘Arnhem is een stad voor iedereen. We accepteren geen uitsluiting, discriminatie, intimidatie of geweld, ook niet tegen LHBTI personen. Dat is ook de boodschap van de regenboogagenda. We hebben de afgelopen jaren al mooie stappen gemaakt. Het bijzondere aan deze vernieuwde agenda is dat deze is opgesteld samen met de doelgroep en diverse belangenorganisaties. Er gebeurt al ontzettend veel. Door het opstellen van deze agenda is dat ook zichtbaar en kunnen we onze energie bundelen en gericht inzetten opdat onze LHBTI personen zich geaccepteerd en veilig voelen’.

InDifferent

Eén van de partners die samen met de gemeente aan de agenda heeft gewerkt InDifferent, een stichting die opkomt voor diversiteit en inclusie op school. Zij zijn enthousiast over de agenda: “Het initiatief om een LHBTI agenda op te stellen waar verschillende Arnhemse LHBTI belangenorganisaties een samenwerking voor zijn aangegaan, is een belangrijke stap in de goede richting. Waar de verschillende organisaties zich voorheen individueel inzetten voor verbetering van veiligheid, sociale acceptatie en emancipatie, hebben we nu de handen ineen geslagen. Deelnemers aan dit nieuwe netwerk kunnen elkaar ondersteunen, van elkaar leren en effectiever en efficiënter de doelgroep ondersteunen”.

Regenbooggemeente

Gemeente Arnhem was in 2008 één van de eerste gemeenten die de intentieverklaring voor Regenbooggemeente tekenende met de minister van Onderwijs, Cultuur en Welzijn. In deze verklaring werden verschillende ambities tussen regenbooggemeenten en ministerie beschreven. 

Arnhem besteedde de laatste jaren veel aandacht aan het verbinden van de LHBTI gemeenschap aan de gemeente. Er is geïnvesteerd in contacten met organisaties in de stad en met de LHBTI gemeenschap, met als doel een inclusieve stad te zijn waar iedereen zichzelf kan zijn. 

De agenda wordt in de jaren 2020 tot en met 2022 tot uitvoering gebracht.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Burgers’ Zoo verlengt de zomer

Koninklijke Burgers’ Zoo speelt in op de trend dat veel Nederlanders de vakantie in eigen land doorbrengen deze zomer. Met de campagne ‘Ga deze zomer op wereldreis in eigen land!’verlengt het Arnhemse dierenpark zes weken lang (11 juli tot en met 23 augustus 2020) dagelijks de openingstijd tot 20.00 uur. Vanaf 15.00 uur geldt een bijzonder tarief van 16,50 euro: tickets zijn online te boeken op www.burgerszoo.nl/zomeravond

Foto: Burgers’ Zoo

Burgers’ Zoo nodigt bezoekers uit om als ware ontdekkingsreizigers de wereld van het tropisch regenwoud (Bush), de rotswoestijn van Arizona (Desert), het tropisch koraalrif (Ocean) en de Oost-Afrikaanse savanne (Safari) te verkennen. Het avontuur wordt vervolgd door het oerwoud van Maleisië (Rimba) en het zoutwatervloedbos van Belize (Mangrove), waarbij charismatische dieren als gorilla’s, chimpansees, maki’s, olifanten, panters en diverse vogels (Park) de wereldreis compleet maken. 

Zomerhitte vermijden

Mochten juli en augustus periodes van zomerse hitte kennen, dan hebben geïnteresseerde gasten door de extra lange openingstijden nu de mogelijkheid om later in de middag en in de avond van hun dierentuinbezoek te genieten. ’s Ochtends afkoelen aan het zwembad en ’s middags naar het dierenpark wordt dankzij het scherpe tarief vanaf 15.00 uur een aantrekkelijke optie; zeker ook voor toeristen en verblijfsrecreanten op en rond de Veluwe.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Facebook

Populair