fbpx
Connect with us

Nieuws

Filmfestival ‘de kortste nacht’

foto: IHVA

Focus Filmtheater viert dit jaar samen met Go Short en Gelders DOEK de kortste nacht van het jaar tijdens het Filmfestival van de Kortste Nacht. Filmtalent uit de regio staat centraal in de unieke, nieuwe
competitie Gelders Kort. Makers van deze films maken kans op de Gelderse filmprijs het Gouden Hert.

 
Behalve Gelders Kort, is er ook een uitgebreid programma met
gerenommeerde (inter)nationale shorts te bezoeken, kunnen bezoekers
meedoen aan urban filmwandeling Off The Walls op vrijdagavond en feesten in Focus op zaterdagavond. De kaartverkoop is inmiddels gestart.

Filmtalent uit de regio 

De Gelderse regio is rijk aan talentvolle filmmakers. Rondom de kortste nacht van 2019 (21 en 22 juni) vertoont Go Short in Focus Filmtheater daarom de beste korte Gelderse films van dit moment in de speciale competitie Gelders Kort. De competitie omvat verschillende genres: van animatie tot documentaire en van fictie tot muziekvideo. Op zaterdag 22 juni strijden deze films om het Gouden Hert. Leden van Gelders DOEK brengen hun stem uit en bepalen zo wie deze prijs wint. Daarnaast
stemt het aanwezige publiek voor het speciale Gouden Hert voor de winnaar van de publieksprijs.

Go Short zet zich al meer dan tien jaar in voor een stevig internationaal en regionaal klimaat voor makers van korte films. Om regionale filmmakers nog beter te ondersteunen, start Go Short dit jaar met de Gelderland Film Pitch tijdens het Filmfestival van de Kortste Nacht. Enrico Vannucci (werkzaam als programmeur en adviseur bij de filmfestivals van Venetië en Torino) geeft een workshop festivaldistributie. Naast deze workshop, kunnen Gelderse makers in dit uitgebreide begeleidingstraject ook filmplannen pitchen, produceren, vertonen en distribueren.
Drie winnaars krijgen ieder een startbudget van vijfduizend euro om hun plan te realiseren.  
 

Uitgebreide programma 

Behalve Gelderse producties, programmeert Go Short tijdens het Filmfestival van de Kortste Nacht ook het neusje van de zalm van Go Short 2019. Met Oscar Shorts, Nederlands Kort en blokken als All You Need is Queer Love en Comedy Shorts is er voor ieder wat wils te zien op het witte doek. Ook sluit het festival aan bij het Fashion and Design Festival Arnhem met een filmblok over mode en identiteit. Animatieliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij het animatiefilmblok en de jongste bezoekers kunnen met hun ouders naar een speciaal filmblok voor de hele familie. Op zaterdagavond kun je na de laatste films de heupen losgooien tijdens het
aftermovie-feestje Dagschotel X De Kortste Nacht in Focus. Verwacht spannende, eclectische DJ-sets, het nodige visuele spektakel (zowel op het grote bioscoopscherm als op de dansvloer), en nog meer zinnenprikkelende fratsen.

Off The Walls 

Het Filmfestival van de Kortste Nacht vindt plaats in de filmzalen, maar ook
daarbuiten. Tijdens de gratis urban filmwandeling Off The Walls op vrijdagavond 21 juni transformeren de witte muren van Arnhem tot een gigantische bioscoop voor korte films. Zwerf mee door Arnhem tijdens een geheimzinnige en originele tocht en beleef de stad op een nieuwe manier.  
 
De kaartverkoop voor het festival is gestart op maandag 27 mei. Het
Filmfestival van de Kortste Nacht en de Gelderland Film Pitch worden onder andere ondersteund door de Gemeente Arnhem, de Provincie Gelderland en BNG Cultuurfonds. Voor Off The Walls gaat Go Short de samenwerking aan met lokale partners, waaronder Museum Arnhem.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Nieuws

American Football finale op sportpark ’t Cranevelt

Het Finaleweekend American Football is verplaats naar Sportpark ’t Cranevelt. Hij zou oorspronkelijk worden georganiseerd op het Nationaal Rugby Centrum Amsterdam, maar er zijn problemen met het veld waardoor de wedstrijden verplaatst worden. 

Foto: Tulip Bowl

De strijd om de nationale titels worden nu gespeeld op het veld van de Arnhem Falcons in samenwerking met Sportbedrijf Arnhem en de Falcons. Op zaterdag 6 juli zullen de wedstrijden van de Cadets (onder 15 jaar) en de Eerste Divisie daar plaats vinden. Op zondag 7 juli is de finale tussen de Juniors (onder 19 jaar), die strijden om de Dyan Kralt Bowl, en wordt het weekend afgesloten met de Tulip Bowl.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Nieuwe Lifestyle markt in Arnhem

Foto: CHYMO & MORE Photography – Swan Market

23 juni is er voor het eerst de Swan Market in Arnhem. Deze landelijke concept is een lifestyle markt met leuke bezigheden voor jong en oud.

Zondag 23 juni is op de Markt van 11:00 – 17:00 de Swan Market. De markt is een platform voor startende, creatieve ondernemers die hun producten aan het grotere publiek willen tonen. Dit uit zich in een lifestyle markt waar een erg divers creatief aanbod te vinden is.
Handgemaakte sieraden, accessoires, fashion, vintage, kids items, betaalbare kunst en toffe interieur items worden aangeboden door de creatieve deelnemers van Swan Market. Naast al het shop-plezier word je verwend met heerlijke eten en drinken, aangeboden door authentieke food trucks en live muziek van opkomende tot gerenommeerde artiesten. Verder is er ook genoeg leuks te doen voor de kleine Swanners!

Kortom genoeg te doen!

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Attero BV nieuwe afvalverwerker voor de regio

foto: Flickr

De Milieusamenwerking Regio Arnhem heeft de verwerking van fijn en grof huishoudelijk afval Europees aanbesteed. Op basis van de beste prijs-kwaliteitverhouding is definitief gegund aan Attero BV uit Wijster. De afvalverwerker start op 1 januari 2020.

Attero BV scoort vooral goed op milieuaspecten. Het bedrijf vervoert het afval vanaf het overslagstation in Duiven naar de verwerkingsinstallatie in Wijster. Zij maken hiervoor gebruik van duurzame vervoermiddelen op biobrandstof. De verwerking bestaat uit twee stappen: uit het restafval
worden nog aanwezige herbruikbare fracties zoals plastic, metalen en organisch materiaal, zoals etensresten, uitgesorteerd. Daarna wordt het resterend materiaal met energieterugwinning hoogwaardig verbrand. Het scheiden aan de bron, zoals nu in elke gemeente gebeurt, blijft ook in de
toekomst van groot belang. Deze verwerkingswijze geeft aanvullend daarop een extra impuls aan hergebruik en verlaagt de hoeveelheid te verbranden materiaal. De kosten van afvalverwerking, met name afvalverbranding, worden fors hoger en stijgen zo’n 40% per ton in 2020.

Aanbesteding

Op 31 december 2019 loopt het huidige verwerkingscontract van fijn en grof huishoudelijk restafval af. De MRA-gemeenten (Arnhem, Lingewaard, Montferland, Overbetuwe, Renkum, Rheden, Rozendaal, Westervoort en Zevenaar) hebben gezamenlijk een aanbestedingsstrategie vastgesteld en de aanbesteding gepubliceerd op 5 maart 2019. Op basis van de aanbesteding zijn in totaal zijn twee inschrijvingen ontvangen. De inschrijvingen zijn beoordeeld op beste prijs-kwaliteitsverhouding. Naast
de tariefprijs voor verwerking is het criterium duurzaamheid vertaald naar CO2-kosten die gepaard gaan met de verwerkingstechnieken en transportmiddelen. Op basis van deze beoordeling zijn beide
percelen gegund aan Attero BV. De contractperiode loopt van 1 januari 2020 tot 1 januari 2025 met de mogelijkheid om twee keer met twee jaar te verlengen.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair