fbpx
Connect with us

Nieuws

Deeltijdbehandeling voor ouderen met psychiatrische problemen werkt

Al ruim 50 Arnhemse ouderen met psychiatrische problemen hebben dit jaar gebruik gemaakt van de acute deeltijdbehandeling van GGZ-aanbieder Pro Persona. Het gaat om ouderen die al psychiatrische hulp ontvangen in de thuissituatie, en tijdelijk intensievere zorg nodig hebben. Voorheen volgde in deze gevallen vaak opname in een kliniek. Nu is er de acute deeltijdbehandeling, met als doel een opname te voorkomen.

Foto: Pixabay – Gökçe Karandere

Door de inzet van acute deeltijdbehandeling leren patiënten meer grip te krijgen op hoe zij in de eigen thuissituatie psychiatrisch stabiel, vitaal en actief kunnen blijven. De behandeling bestaat uit verschillende modules op gebied van leefstijl, zingeving, mindfulness, zelfmanagement en psycho-educatie. Tijdens de behandeling is er ook overleg met een wijkcoach, met als doel dat de patiënt na de behandeling niet van de radar verdwijnt. Denk hierbij aan een vervolgtraject met dagbesteding, met benodigd vervoer. 

De acute deeltijdbehandeling van Pro Persona past in de landelijke ambitie om mensen zo veel  mogelijk in de eigen thuissituatie te behandelen.

Heb je vragen? mail dan naar vragen.arnhem@propersona.nl

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Nieuws

Politie organiseert kindermiddag

Om beter contact te kunnen hebben met kinderen organiseert de politie zaterdag 19 oktober een kindermiddag. Tijdens de kindermiddag zijn er leuke activiteiten te doen voor kinderen.

Foto: Chiel Eijt

Vaak zeggen ouders “Pas maar op! Daar heb je de politie en die neemt je mee als je niet luistert!”. Door soortgelijke uitspraken proberen ouders hun kinderen in toom te houden, maar het stimuleert ook een angst voor kinderen om als er echt iets is contact op te nemen met de politie. Om deze angst te verlagen organiseert de politie Arnhem een kindermiddag.

Kinderen kunnen kleuren, een kijkje nemen in een echte ME-bus, zich verkleden als een ME-lid, stoepkrijten en ook 14 Amerikaanse politieauto’s bekijken. Ook kunnen kinderen vragenstellen aan politieagenten.

Kinderen (en natuurlijk ouders) kunnen tussen 12:00 en 16:00 uur naar het Gele Rijdersplein.

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Hoge toeristenbelasting in gemeente Arnhem

Toeristen die een nachtje verblijven in een hotel in de gemeente Arnhem betalen een relatief hoge toeristenbelasting bovenop de kamerprijs. Voor een gemiddelde hotelovernachting berekent de gemeente een belasting van €2,- Dit blijkt uit onderzoek van Vakanty.nl dat de gegevens van COELO (Centrum voor Onderzoek van de Economie van de Lagere Overheden) analyseerde. 

foto: wikipedia

De logiesbelasting in Arnhem van €2,- is fors hoger dan de gemiddelde toeristenbelasting in de rest van Nederland (€1,38 per nacht) en ook hoger dan het gemiddelde in de provincie Gelderland (€1,22 per nacht). De duurste gemeente in de provincie Gelderland is Zaltbommel met een toeristentax van €2,97 per persoon per nacht. 60 Nederlandse gemeentes heffen helemaal geen toeristentax. 

Over de toeristenbelasting

Elke gemeente mag toeristenbelasting heffen. De belasting wordt geheven bij onder andere hotels, campings maar ook particuliere accommodaties die worden verhuurd via Airbnb. Eigenaren berekenen deze belasting weer door aan hun bezoekers. Op die manier betalen bezoekers mee aan de voorzieningen van de gemeente. Inwoners hoeven geen toeristenbelasting te betalen bij een overnachting in de eigen gemeente. Van alle 355 gemeenten zijn er 295 gemeenten die een toeristenbelasting heffen.

Toeristenbelasting

Gemeenten heffen de belasting op verschillende manieren. Meestal is het een bedrag per persoon per nacht. Soms betalen toeristen een vast bedrag per boeking of een percentage van de kamerprijs. Sommige gemeenten hanteren een lagere belasting voor campings. De toeristenbelasting is al jarenlang een onderwerp van discussie. Hoteleigenaren zijn niet blij met de hoge tarieven omdat ze bang zijn voor ontevreden klanten of toeristen die uitwijken naar omliggende goedkopere gemeenten. 

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Ryanne van Dorst zoekt Arnhemse ‘nachtdieren’ voor haar tv-programma

Nachtdier Ryanne van Dorst is op zoek naar Arnhemse nachtdieren. Voor haar tv-programma van BNNVARA ‘Nachtdieren’ is Ryanne opzoek naar mensen die werken en leven in de nachtelijke uurtjes. De opnames zullen deze week in de nacht van woensdag op donderdag zijn.

Foto: Wikipedia

Deze week filmt BNNVARA in de nacht van woensdag op donderdag het tv-programma Nachtdieren. In dit programma gaat Ryanne van Dorst opzoek naar het mysterie van de nacht. Wie zijn er nog wakker? Welke mensen kunnen niet slapen en welke mensen willen niet slapen? In haar nachtelijke ontdekkingstocht stuit Ryanne op mooie en ontroerende ontmoetingen met de meest uiteenlopende personen en verhalen.

Gezocht

Nu zijn ze nog op zoek naar een mooi verhaal met een Arnhemmer die op leeftijd is, het liefst een vrouw waar ze aan het einde van de avond kunnen aankloppen voor een leuk of mooi gesprek. Ook andere nachtverhalen zijn welkom. Ken je iemand of ben jezelf een nachtdier? Mail dan naar rowdy.de.leeuw@bnnvara.nl

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Facebook

Populair