fbpx

DENK wil meer investeren in sport

Foto: IHVA

De provinciale verkiezingen zijn weer begonnen. Dat betekent dat Arnhem weer overspoeld raakt met Kamerleden en kandidaten die gaan flyeren. De eerste aftrap deed de politieke partij DENK afgelopen zondag. Samen met Tweede Kamerlid en lijsttrekker voor de eerste Kamer Selcuk Ozturk ging lijsttrekker Rabia Karaman langs bij voetbalvereniging VV Elsweide.

Niet geheel zonder reden werd er zondag een balletje geschopt bij VV Elseweide tegen de politieke partij DENK. In het gesprek tussen de vereniging en de partij werd er besproken wat de partij kan doen voor de positie van sportverenigingen. “Helaas groeien bijna 400.000 kinderen in Nederland op in Armoede. Vanuit het Jeugdfonds Sport & Cultuur kregen maar een zesde deel van deze kinderen en jongeren steun in 2017. Wij willen sport voor ieder kind toegankelijk maken. Daarom willen wij investeren in sportverenigingen” aldus Rabia Karaman, lijsttrekker van DENK Gelderland.

Sporttalent

“Sporttalent Maar om ook jeugd te laten sporten is het belangrijk om inspiratie op te doen. “Veel sporttalent heeft moeite met het vinden van sponsoren. Vaak omdat ze sporten doen die weinig in de media komen. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld meidenvoetbal. Hierdoor kunnen alleen sporttalent met een welvarende omgeving kans maken om topsporter te worden. Om alle sporttalent toch een kans te geven willen wij dat de provincie gaat investeren in hen.” aldus Karaman.

Na het gesprek tussen de politieke partij en de voetbalvereniging was er een wedstrijd. Hierbij won de partij met 1-3. Wel waren er iets meer spelers bij DENK dan bij VV Elsweide.

Boodschap van de redactie: In aanloop naar de provinciale verkiezingen zal ‘Ik hou van Arnhem’ alle politieke partijen onder de aandacht brengen. Dit doen wij door het bezoeken van evenementen en het bestuderen van verkiezingsprogramma’s. Alle partijen zullen evenredig onder de aandacht komen.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Back to top