fbpx
Connect with us

Nieuws

Dierenartskosten voor Arnhemse minima verlaagd met 50%

Arnhemmers die in het bezit zijn van een Gelrepas kunnen vanaf vandaag weer gebruik maken van een speciale regeling voor kosten die zij maken bij de dierenarts. Met deze regeling betalen zij de helft van de kosten die de dierenarts in rekening brengt voor een consult of behandeling.

Foto: Gemeente Arnhem

De andere helft van de kosten wordt vergoed door de gemeente en de dierenartsen zelf. Voorwaarde is dat de behandeling wordt uitgevoerd bij een van de in totaal zeven deelnemende dierenartspraktijken.
In Arnhem liep al eerder een proef met deze regeling. Die was zo succesvol dat werd besloten om de proef voor minimaal een jaar voor te zetten. Wethouder Dierenwelzijn Cathelijne Bouwkamp is verheugd dat de regeling weer is opengesteld: “Uit de proef bleek dat met deze regeling werd
voorzien in een behoefte. Die wilden we daarom graag voortzetten. Wat mij betreft gaan we ervoor zorgen dat deze regeling een permanent karakter krijgt.”

Deelnemende dierenartsen

De deelnemende dierenartspraktijken zijn: Mijn Dierenarts Arnhem, Mijn Dierenarts Nederrijn, Mijn Dierenarts Oosterbeek, Dijkstra Dierenkliniek , Care 4 Animals, Huisdierenkliniek Hornstra en Dierenarts Arnhem. Voor de huidige regeling is in totaal 60.000 euro beschikbaar vanuit de gemeente.
Als dit bedrag op is, stopt ook de regeling.

Resultaten proef 2019

Bij de proef uit 2019 zijn uiteindelijk 201 behandelingen uitgevoerd. Het overgrote deel daarvan, 82%, betrof behandelingen honden en katten. Denk daarbij aan vaccinaties, chipregistratie of sterilisatie.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Nieuws

Bloembommen maken in Watermuseum

Kinderen kunnen in de weekenden van 7 t/m 19 april bloembommen knutselen in de Waterlab van het Watermuseum. Deze kunnen ze op verschillende plekken gooien om meer bloemen daar te krijgen.

Foto: Watermuseum

Kinderen van 4 t/m 12 jaar kunnen in het Waterlab bloembommen maken en zelf de verpakking versieren. Kiezen ze bloemzaadjes, kneed alle ingrediënten samen en maak er stevige bommen van. Na een paar dagen zijn je bommetjes goed droog en kan het uitgooien beginnen. Als het weer een beetje meewerkt komen de zaadjes snel uit en de bloemen tevoorschijn.

Welke plek kan volgens jouw kinderen wel wat meer kleur en geur gebruiken? De dijk, de tuin van de buren, langs de sloot of ergens anders? Vlinders, bijen en insecten zijn ook heel blij met hun bommetjes!

Meedoen met de activiteit kan in de weekenden vanaf 7 maart t/m 19 april a.s. inclusief het Paasweekend van vrijdag 10 april t/m maandag 13 april a.s. De kosten bedragen €1,50 plus een geldig entreebewijs. Het Watermuseum is te vinden op de Zijpendaalseweg 26-2.

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Arnhemmers starten petitie tegen ‘falend afvalbeleid’

Arnhemmers zijn het gerommel aan het afvalbeleid zat. Moet je nu wel of niet betalen per afvalzak? Wel of geen pasje? Mag je alleen met grote of ook kleine afvalzak erin? Allemaal schommelingen die de laatste periode zijn gemaakt in het stadhuis. Door al die wisselingen beginnen steeds meer Arnhemmers zich te ergeren aan het gemeentelijke beleid. Daarom hebben ze een petitie begonnen om de gemeente te laten zien dat ze er klaar mee zijn.

Foto: Gemeente Arnhem

Al ruim 1435 Arnhemmers hebben de afgelopen dagen hun handtekening gezet op de petitie website. Ze willen dat er een beter beleid komt als het gaat over het inzamelen van afval. “Bent u tegen het falend afvalbeleid van de gemeente Arnhem en dat ze de burger als melkkoe gebruiken? Wilt u tegenhouden dat we steeds meer voor ons afval gaan betalen en wilt u een ander systeem zoals bijvoorbeeld achteraf scheiden? Teken dan deze petitie en maak een statement.” staat er te lezen.

Of de gemeente gevoelig is voor deze wens, is nog niet bekend.

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Meer dan €100.000,- opgehaald voor zieke tiener

Meer dan €100.000,- is al opgehaald voor de zieke 12-jarige Arnhemmer Ömer Usta. De jongen heeft een hersentumor wat alleen in het buitenland behandeld kan worden. Deze behandeling wordt echter niet betaald door de verzekering, waardoor er ruim 2 ton nodig is om Ömer te helpen.

De inkomsten beginnen steeds meer naar binnen te druppelen. Ondertussen staat de teller op €108.050,-. Dit is meer dan de helft van de gewenste €200.000,-. Dit komt door diverse activiteiten die er zijn gehouden. Zo is er al een benefietontbijt gehouden in Arnhem en in Rotterdam. Maar ook Dordrecht, Hengelo, Almelo en Enschede gaat binnenkort een benefietontbijt organiseren om de kas te spekken van de zieke tiener. Maar het blijft niet alleen in Nederland, ook in Duisburg (Duitsland) wordt er nagedacht om een benefietontbijt te organiseren voor de 12-jarige Ömer. Ook zal op 27 maart een zo genoemde colafeest worden georganiseerd in zalencomplex Oldebeth in Wehl (bij Doetichem). Hier gaan kinderen in de leeftijd 12 t/m 17 jaar hun feest houden.

Voetbalwedstrijd

Vader Yildrim is positief verrast voor alle aandacht die zijn zoon krijgt. Zelfs bedrijven zijn bereid om hun commissies te schenken aan hun 12-jarige zoon. Maar ook worden er een benefietvoetbalwedstrijd georganiseerd voor zijn zoon waar oude (inter)nationale voetballers tegen elkaar gaan opnemen. Hij hoopt hierover binnenkort meer te kunnen vertellen.

Donaties uit het buitenland

Het geeft het gezin Usta veel energie dat zoveel mensen willen helpen. Ook het feit dat uit verschillende landen geld komt is een fijne verrassing. Naast Nederland worden er ook donaties gedaan uit Duitsland, Belgie en zelfs Denemarken. Ook de Go-fund pagina wordt steeds beter gevonden. Deze pagina is vooral handig voor mensen buiten Nederland. Maar mensen kunnen makkelijk betalen via creditcard / paypal of via Ideal.

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Facebook

Populair