fbpx
Connect with us

Nieuws

DJ Paul Elstak viert hit in GelreDome

foto: Paul Elstak

Na een goed gevulde Ahoy gaat de Godfather van de hardcore het in Arnhem proberen. Want nadat zijn liedje ‘Rainbow in the Sky zo’n 25 jaar geleden een wereldwijde hit werd. Gaat de bekende DJ het nu in Arnhem proberen op 14 december.

Overal in de wereld werd de DJ wel geboekt, nadat de DJ zijn hit ‘Rainbow in the Sky’ uitbracht. En nog steeds is hij populair, want elk jaar staat de artiest wel in de top 2000. Ook heeft DJ Paul Elstak elke week een concert of een festival waar hij optreed.

Wie de gastoptredens gaat verzorgen is nog onbekend. De kaartverkoop start 6 juni.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Nieuws

Nieuw terrasbeleid voor een aantrekkelijk Arnhem

Korenmarkt

“Vernieuwd terrassenbeleid versterkt aantrekkelijkheid Arnhem
Arnhem is een gastvrije, bruisende stad. De vele terrassen in de stad dragen daar aan bij. Doormiddel van een geactualiseerd terrassenbeleid dat heldere kaders biedt voor ondernemers wordt de aantrekkelijkheid van de stad verder versterkt.” laat de gemeente weten. Onlangs heeft de gemeente een besluit genomen om een nieuw beleid te introduceren voor de stad.

Foto: Gemeente Arnhem

Burgemeester Marcouch: “Het werd tijd voor een terrassenbeleid dat het karakter van Arnhem weerspiegelt: gastvrij, ontspannen en sfeervol. De inrichting en uitstraling van een terras zijn de verantwoordelijkheid van de ondernemer. De kwaliteit van de openbare ruimte en het waarborgen van
de openbare orde, dat is de verantwoordelijkheid van de gemeente. Dit vernieuwde beleid vindt de juiste balans tussen deze verschillende belangen. Met als resultaat dat de stad nog gezelliger en
gastvrijer oogt.”

Samen met de stad

Pleinen en straten vol terrassen zorgen voor levendigheid en gezelligheid. Zonder heldere richtlijnen kunnen terrassen echter ook leiden tot (geluids)overlast en verrommeling op straat als terrassen bijvoorbeeld niet worden opgeruimd of bloembakken her en der worden neergezet. Ook is het belangrijk dat voor terrassen duidelijke begrenzing wordt aangegeven om te voorkomen dat het verkeer of andere ondernemers worden gehinderd. Tevens is de toegankelijkheid van de terrassen een aandachtspunt. Het nieuwe beleid dat samen met bewoners bewoners, ondernemers en brancheverenigingen KHN, regio Arnhem en Platform Binnenstad Arnhem is opgesteld bestaat uit praktische regelds waarbij rekening is gehouden met de verschillende belangen. Dit terrassenbeleid geldt, tenzij anders aangegeven, voor de hele stad. Het is een verdere uitwerking van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV).

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Steun 11-jarige zoon raadslid Usta voor speciale behandeling hersentumor in Spanje

Arnhemmer Yıldırım Usta maakt zware tijden mee sinds dat hij een paar dagen geleden heeft vernomen dat zijn 11-jarige zoon een hersenstam tumor heeft. De familie kreeg dit te horen bij het Prinses Maxima Centrum in Utrecht. 

Bron: Haber Arnhem

De Arnhemse gemeenteraadslid Usta zijn zoon Ömer (11) ligt op dit moment in het Prinses Maxima Centrum in Utrecht en moet voor een speciale en dure behandeling naar Spanje. Volgens een team van adviseurs en experts is er maar een oplossing: Een behandeling aan zijn hersenstam tumor aan een universiteit in Spanje. De keuze voor deze eerste behandeling (van 2 weken) is snel gemaakt en vindt al op 24 juli plaats in Spanje. Daarna is het van het levensbelang dat de 11-jarige Ömer om de 3 weken naar Spanje gaat voor een vervolgbehandeling. Uiteindelijk zal dit hele proces 6 maanden gaan duren. 

Alle steun is welkom

De zorgverzekeraar van de Usta’s zal de behandeling in zijn geheel vergoeden. Dit is niet het geval voor de kosten het verblijf in Spanje en de reizen naar Spanje die om de drie weken gaan plaatsvinden. Vanwege de speciale zorg voor de zoon van Yıldırım Usta moet hij dan ook met alle comfort vervoert worden. Dit zal dan ook veel kosten met zich meebrengen. Om de zorgen van de ouders van Ömer (11)  enigzins te verlichten hebben enkele betrokkenen een inzamelingsactie gestart om Ömer te steunen tijdens deze reis. Ook jij kan Ömer steunen door een bijdrage naar keuze te doneren aan NL61INGB0756883423 ter attentie van Kaan Usta. 

Oprichting van een stichting voor Ömer

Nevin Dikici van Bureau Eigen Kr8 doet de coordinatie met enkele familieleden en vrienden. Verschillende bronnen melden inmiddels dat er gestart is met het oprichten van een stichting voor Ömer. 

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

4000 volt om Japanse Duizendknoop te bestrijden

De gemeente Arnhem start met een proef om de Japanse duizendknoop op lastige plekken door middel van elektrocutie te bestrijden. Japanse duizendknopen kunnen tuinen en straten slopen. Deze invasieve exoot groeit zelfs door asfalt heen waardoor de plant vaak moeilijk te bestrijden is.

De gemeente Arnhem pakt dit groene tuinmonster aan in de openbare ruimte. Dat doet de gemeente op verschillende manieren: stomen, afgraven, maaien en nu dus ook elektrocutie. Op sommige plekken groeit de agressieve exoot van openbaar groen naar tuinen van inwoners. Dat betekent dat schuttingen moeten worden verwijderd en tuinen moeten worden afgegraven. Dit is niet alleen erg duur, maar voor betrokken Arnhemmers ingrijpend. Daarom onderzoekt de gemeente of elektrocutie een effectief middel is om de exoot op dit soort plekken aan te pakken.

Vier proeflocaties 

  • Huissensedijk, de knoop staat op erfgrens en in tuinen van aanwonenden.
  • Panheelstraat, de exoot groeit hier in de richting van tuinen en soms al in tuinen. 
  • Halsterenstraat, de plant groeit in tuinen en in een bosplantsoen waarin ook bomen vlakbij staan. Afgraven is daarom geen optie. Deze techniek schaadt geen andere beplanting. 
  • Goudaweg: plant groeit tussen andere beplanting en in de buurt van een boom. De duizendknoop overheerst nog niet, dus bekijken of we via deze methode de plant helemaal weg kunnen krijgen.

Schade

Het tuinmonster kan schade toebrengen aan dijken, straten, tuinen en gebouwen. De Japanse duizendknoop is één van de drie invasieve exoten waarvoor een plan van aanpak is opgesteld. De andere twee invasieve exoten zijn reuzenberenklauw, die ernstige brandwonden kan veroorzaken en de reuzenbalsemien, een agressief groeiende soort die inheemse planten verdringt. Arnhemmers kunnen meehelpen met de bestrijding van de plant door een groeilocatie te adopteren. Lees hoe de plant te herkennen en te bestrijden is op de webpagina over de Japanse duizendknoop. 

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair