fbpx
Connect with us

Nieuws

Dodenherdenking zonder publiek

vlag halfstok stadhuis

Op 4 mei wordt in Arnhem, net als in het hele land, stil gestaan bij de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en de conflicten en vredesmissies waar Nederland sindsdien bij betrokken is geweest.

Vanwege de veiligheidsmaatregelen in het kader van het Coronavirus vindt deze 75ste  dodenherdenking in aangepaste vorm zonder publiek plaats.  Jaarlijks leggen vele organisaties en belangstellenden een krans, bloemstuk of bloemen bij het monument “Mens tegen macht” op het Audrey Hepburnplein. 

Bloemen en kranslegging

Ook dit jaar is dat mogelijk. Belangstellenden konden dit doorgeven aan de Stichting Viering Nationale Feest- en Gedenkdagen. Zij zullen er voor zorgen dat de kransleggingen verspreid over de dag, tussen 9.30 en 18.00 uur, plaatsvinden en dat de veiligheids- en hygiëne maatregelen in acht in kunnen worden genomen.

2 minuten stilte

Namens het stadsbestuur zal het college van burgemeester en wethouders met de voorzitter van de Stichting Viering Nationale Feest- en Gedenkdagen op 4 mei een krans leggen. Om 19.30 uur zullen traditiegetrouw de klokken van de Eusebius een kwartier lang luiden. Om 19.58 uur voorafgaand aan de twee minuten stilte klinkt het taptoesignaal gespeeld door twee trompettisten van ATK Brass, voorheen het Arnhems Trompetterkorps.

Vlag halfstok

De landelijke Dodenherdenking is te volgen via NPO 1. Daar wordt op een stille Dam (Amsterdam) door o.a. de koning 2 minuten stilte gehouden zonder publiek. Ook wordt gevraagd de gehele dag de vlag halfstok te houden.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Nieuws

McDonald’s Gelredome als prototype voor 1,5 meter economie

McDonald’s heeft in  restaurant Arnhem GelreDome een prototype restaurant ingericht die mogelijkheden weergeeft in de anderhalvemetereconomie. In deze voorbeeldsituatie toont McDonald’s hoe zittende horeca in de anderhalvemetereconomie eruit zou kunnen zien. McDonald’s wil samen met haar Franchisenemers én horecavakgenoten het prototype verbeteren, om een opstart van alle zittende horeca mogelijk te maken: met elkaar, voor elkaar.

Foto: McDonald’s

McDonald’s heeft, met de kennis van nu, twee varianten uitgewerkt die een blauwdruk zouden kunnen vormen van hoe  de zittende horeca straks weer  gasten kan verwelkomen: Take Out Plus en Dine In. Bij Take Out Plus bestellen gasten in het restaurant en kunnen ze de bestelling  buiten aan statafels nuttigen, in groepjes van maximaal drie personen. Bij Dine In wordt de bestelling in het restaurant  aan tafel geserveerd, met behulp van een serveerwagen om een veilige afstand te houden tussen medewerkers en gasten. 

Herinrichting

De herinrichting van restaurant Arnhem GelreDome betreft een demonstratie, naast de contactloze McDrive die gewoon open is. McDonald’s heeft de hele klantreis in het restaurant aangepast; functionele communicatie en aanwijzingen zijn fun gemaakt. Arnhem GelreDome is het eerste McDrive restaurant waar McDonald’s vanaf vandaag ook Take Out introduceert. Deze service is met name gericht op het helpen van gasten die het restaurant niet kunnen bezoeken via de McDrive, bijvoorbeeld fietsers of voetgangers.

Veilige omgeving creëren

Met dit prototype restaurant wil McDonald’s een mogelijke oplossing bieden. Want hoewel geen restaurant hetzelfde is, staan horecaondernemers wel voor dezelfde uitdaging: hoe creëren we een veilige omgeving voor onze medewerkers en gasten? Daarom nodigt de restaurantketen collega-horecaondernemers uit  voor een bezoek om met elkaar na te denken over verbeteringen waar de hele horeca iets aan heeft.

Take Out

Het prototype in Arnhem bouwt voort op de extra maatregelen die de restaurantketen in maart heeft genomen om gasten via de McDrive en McDelivery, en in enkele gevallen Take Out bij restaurants zonder McDrive, een geheel contactloze bestelmogelijkheid te bieden. Zo zijn de werkwijze en keukenopstelling ingrijpend veranderd. Van een dynamische werkwijze naar een statische werkwijze, waar medewerkers in zones werken op 1,5 meter afstand en waar nodig met afscheidingen. ‘Zet neer, stap weg en pak over’ is het nieuwe werken voor de medewerkers.

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Duizend horecazaken dreigen 1 juni open te gaan. ook in Arnhem?

Ondernemers van Horecazaken vinden dat ze niet voldoende gesteund worden door de overheid. Daarom dreigen ruim duizend kroegen, discotheken en restaurants deuren op 1 juni. Zo ook in Arnhem gaan deze gedachten op.

Een van de grootste horecaondernemers van Nederland dreigt de deuren op 1 juni open te gooien. Horecaondernemers Laurens Meyer opent op 1 juni zijn vijftig kroegen als de overheid niet met meer financiële hulp voor de horeca op de proppen komt. Hij wordt daarin gesteund door vele ondernemers die dezelfde plannen hebben. Ook in Arnhem zijn er ondernemers die met deze gedachten lopen. “Het is of failliet gaan of een boete oplopen. Dan kies ik liever voor het laatste” laat een ondernemer weten die liever anoniem wilt blijven. “Ik ben hier niet de enige in Arnhem. Er zijn meer ondernemers die het echt zat zijn. De gemeente doet niets, de provincie doet niets en het rijk doet niets! Ik heb jaren lang aan deze zaak gebouwd. Nu ga ik kapot! Ik krijg geen lening van de bank en die loze beloftes van Rutte zijn niets waard.” laat de teleurgestelde ondernemers weten.

Geen steun

Ondernemers hebben moeite met onder meer de steunregeling vanuit Rutte aan de horeca. Die beloofde 90 procent aan looncompensatie, echter komt dit in de praktijk uit 65 procent. Verder is de €4000,- die wordt geboden om de vaste lasten te dekken, niet dekkend genoeg.

Twee derden van horecazaken sluit 1 juli zijn deuren

Volgens Koninklijke Horeca Nederland moet twee derde van de horecazaken zijn deuren per 1 juli sluiten als er geen oplossing komt. Samen met de detailhandel is horeca het zwaarst getroffen door de coronacrisis. Het wordt verwacht dat de omzetverlies in deze sector 82% is.

Of er werkelijk een oplossing gaat komen voor de horecaondernemers is nog niet bekend. Wel is de maat vol voor vele ondernemers.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Gaybrapad krijgt opknapbeurt

gaybrapad

Het gaybrapad op het Velperplein wordt opgeknapt meldde het college naar aanleiding van vragen van GroenLinks en CDA. Het pad ligt er momenteel wederom verwaarloosd bij.

Foto: IHVA

Omdat er veel verkeer gaat over de ring is door de jaren heen de Gaybrapad weer flink verwaarloosd. Dit zaggen ook GroenLinks en het CDA. Zij stelde schriftelijke vragen om de zeebrapad met regenboogkleuren opnieuw te laten schilderen. GroenLinks-raadslid Marie Jose Navis: “De herkenbare regenboogvlag in de vorm van zebrapad is voor veel Arnhemmers een belangrijke plek in de stad. Het is niet alleen een symbool van vrijheid en acceptatie, maar ook een signaal van diversiteit en inclusie waar we in deze stad voor staan. Dat moeten we blijven onderhouden.”

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Facebook

Populair