fbpx
Connect with us

Nieuws

Drie winnaars ‘Future for Nature’ Award bekend

De drie winnaars van de internationaal gerenommeerde natuurbeschermingsprijs, de Future For Nature Award 2020, zijn bekend. Vrijdag 8 mei 2020 ontvangen Tjalle Boorsma (Nederlander werkend in Bolivia), María Fernanda Puerto-Carrillo (Venezuela) en Iroro Tanshi (Nigeria) deze prijs én 50.000 euro per winnaar tijdens het Future For Nature Awards Event in Koninklijke Burgers’ Zoo. De prijs werd in het verleden onder meer uitgereikt door iconen als Sir David Attenborough, Jane Goodall, Frans de Waal en Doutzen Kroes.
Talentvolle natuurbeschermers uit Nederland, Venezuela en Nigeria 

Foto: Future for Nature Award

De Nederlander Tjalle Boorsma (35) verliet huis en haard voor de prachtige blauwkeelara in Bolivia. Hij ontdekte waar ze broeden en verzamelde zo de hoognodige informatie om effectieve maatregelen te kunnen nemen om deze vogels en hun leefgebied daadwerkelijk te beschermen. De Venezolaanse María Fernanda Puerto-Carrillo (33) werkt in een van de gevaarlijkste gebieden van Venezuela aan de bescherming van de jaguar onder andere door samenwerking met lokale landeigenaren. Ze is een van de weinige natuurbeschermers in een land waar bescherming van de natuur niet op de agenda staat. De Nigeriaanse Iroro Tanshi (35) is dé vleermuisspecialist in haar land. Ze zette onder andere de nationale vleermuisdatabase op en is verantwoordelijk voor het terugdringen van de vele branden die het leefgebied van de vleermuizen verwoesten. Bovendien leidt ze jongeren op tot toekomstige natuurbeschermers.
Deze drie helden voor de natuur ontvangen op 8 mei 2020 in Burgers’ Zoo de Future For Nature Award.

Nederlandse winnaars van de Future For Nature Award

Met deze drie nieuwe winnaars telt de Future For Nature Familie 39 winnaars werkend in alle uithoeken van de wereld. Onder hen enkele Nederlanders: 

• Michiel Hötte (2008), voor zijn prachtige werk voor de bescherming van de ernstig bedreigde Amoerpanter en de Siberische tijger. 
• Maggie Muurmans (2009), voor haar enorme inzet voor de zeeschildpadden in Zuid-Amerika en Azië. Inmiddels zet zij zich even gepassioneerd in voor de oceanen vanuit Australië. 
• Els van Lavieren (2010), voor de bescherming van Berberapen in Marokko. Inmiddels heeft Els een nieuwe missie: het bestrijden van illegale handel in wilde dieren én de bescherming van de zeeën in Suriname.
• Wietse van der Werf (2016), onder andere voor zijn unieke aanpak van illegale visserij op de Middellandse zee. Wietses huidige project is de Sea Ranger Service, waarmee hij samen met (deels kansarme) jongeren de Noordzee beschermt.

(Inter)nationale beroemdheden steunen het werk van Future For Nature

De Future For Nature Awards worden in 2020 voor de dertiende opeenvolgende keer uitgereikt in Burgers’ Zoo. De internationaal erkende natuurbeschermingsprijs werd in het verleden onder meer uitgereikt door iconen als Sir David Attenborough, Jane Goodall, Frans de Waal en Doutzen Kroes. Tijdens de tiende editie was Zijne Koninklijke Hoogheid Koning Willem-Alexander eregast.

Meer Arnhem nieuws


Reacties

Reacties

Nieuws

Politie gaat mee de klas in

Er werd maandag ochtend even raar opgekeken toen er een politieagent de Josef Sartoschool inliep. Hij werd uitgenodigd om bij een vertelkring aanwezig te zijn. Daar werd een presentatie gehouden over de politie.

Foto: Politie Arnhem-Noord

Maandag ochtend 9 maart mocht één van de politieagenten naar de Josef Sartoschool (Velperweg e.o). Niet voor een negatieve situatie, maar juist een leuke actie. Daar ging een jongetje uit groep 2 een presentatie geven over de politie. Hoe beter dan dit samen te doen met een echte politieagent.

Erg genoten

Volgens de moeder van het jongetje heeft hij en zijn klasgenoten erg genoten van de aanwezigheid van de agent. Dit kwam ook doordat de agent veel tijd nam om allerlei vragen te beantwoorden. Volgens de politie is dit een mooie manier om goed contact te hebben met de toekomst.

Angst voor de politie

De politie organiseert vaak kindvriendelijke activiteiten. Zo wordt er elk jaar een activiteit in de stad gehouden waarbij kinderen op een laagdrempelige manier in contact komen met de politie. Het wil nog wel eens gebeuren dat kinderen onbewust angstig worden gemaakt voor de politie. Zo willen ouders soms wel eens zeggen “Kijk, dat is de politie. Als je nu niet naar me luistert, nemen zij je mee naar de gevangenis!” of: ‘Kijk eens naar die agenten. Als je stout bent, breng ik je naar hen toe en nemen zij je mee en zetten ze je tussen de boeven”. Maar ook (groot)ouders die openlijk schelden over politie waar hun kinderen bij zijn omdat ze bijvoorbeeld een boete hebben gekregen. Dit kan grote risico met zich meedragen. “Als kinderen bang zijn omdat ze zojuist door iemand zijn aangesproken of omdat ze verdwaald zijn, zouden kinderen juist naar ons toe moeten komen voor hulp.” laat de politie weten.

Zowel de politieagent als de klas hebben een leuke presentatie gehad. Na afloop was er een zo hard mogelijke high five met de agent.

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

180 woningen van Woningbouwvereniging voor Ambtenaren te Arnhem aangekocht

RVG Arnhem Noord I en II CV, onderdeel van RVG Real Estate, heeft afgelopen week 180 woningen van de Woningbouwvereniging van Ambtenaren te Arnhem overgenomen. De woningen zijn aangekocht voor een bedrag van € 28 miljoen.  

Foto: Strijbosch Thunnissen

De Woningbouwvereniging werd in 1920 opgericht en heeft met architect G. Versteeg 104 woningen op de Braamberg en 76 woningen op de Schuttersberg gerealiseerd. Na 100 jaar hebben de leden van de Woningbouwvereniging bijna unaniem ingestemd met de verkoop aan RVG. RVG heeft de verplichting om de levensduur van deze 180 monumentale woningen te verlengen en te verduurzamen naar label A.

Strijbosch Thunnissen / BMV Beleggingsmakelaars, partner in Dynamis, trad op als adviseur namens koper.

Meer Arnhem nieuws


Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Malburgen-Oost krijgt nieuwe gymzaal, buurthuis en sociale woningen

Malburgen-Oost (Zuid) krijgt een nieuw buurthuis en een nieuwe gymzaal. Beide worden gecombineerd in één gebouw, tezamen met 12 sociale huurappartementen. Door de functies te combineren én het gebouw in één keer te bouwen, besparen we kosten én overlast voor de buurt. Buurthuis, gymzaal en appartementen komen op de hoek Zwanebloemlaan/ Fluitekruidstraat/Whemedreef, naast de huidige Hobbit. Het is de bedoeling dat het gebouw eind 2022 gereed is.

Foto: Pixabay – planet_fox

In 2016 was al het besluit genomen om de bestaande gymzaal aan de Fluitekruidstraat te vervangen. De gymzaal stamt uit 1956 en is dusdanig verouderd dat nieuwbouw de beste optie bleek. Een nieuwe gymzaal is al jaren een grote wens van de naastgelegen scholen en de wijkbewoners.

Nieuwbouw buurthuis goedkoper dan renovatie

Later dat jaar bleek ook dat het buurthuis De Hobbit aan de Fluitekruidstraat versleten was en aan vernieuwing toe. Omdat grootschalige renovatie duurder bleek dan nieuwbouw is destijds afgesproken te onderzoeken of gezamenlijke nieuwbouw mogelijk zou zijn. De gemeente gaat nu samen met woningcorporatie Volkshuisvesting en Rijnstad (de beheerder van De Hobbit) één gebouw realiseren waarin gymzaal, buurthuis en 12 appartementen zijn opgenomen. Het oude buurthuis en de oude gymzaal worden gesloopt en de ruimte wordt ingericht als plein en groen.

Bestemmingsplan

De komende maanden worden de plannen verder concreet uitgewerkt en kunnen de drie samenwerkende partijen daar een besluit over nemen. Daarnaast is er een bestemmingsplanwijziging nodig om deze ontwikkeling mogelijk te maken. Dat zal te zijner tijd aan de gemeenteraad worden voorgelegd. De plannen worden door de gemeente en Volkshuisvesting gefinancierd; tevens wordt er provinciale subsidie aangevraagd.

Meer Arnhem nieuws


Reacties

Reacties

Continue Reading

Facebook

Populair