fbpx

Drones ruimen hondenpoep op

De gemeente Arnhem strijdt al sinds jaar en dag tegen hondenpoep. Misschien moeten ze op het stadhuis eens contact opnemen met Tinki.nl. Dat bedrijf levert sinds kort drones die hondenpoep kunnen opruimen.

Samen met het internationale testcentrum voor drones Space53 heeft de vergelijkingssite het concept ontwikkeld. Wanneer de hondenpoep-speurneuzen in Arnhem gaan rondvliegen, blijft nog wel even de vraag. Maar het zou zo maar eens de toekomst kunnen zijn!

Warmtedetectie

Tinki.nl Space53 hebben twee dogdrones ontwikkeld. Deze zogeheten dogdrones met de namen Watchdog 1 (WD1) en Patroldog 1 (PD1) houden de grond vanuit de lucht in de gaten. Ze werken samen om hondenpoep te vinden en die hondenpoep ook op te ruimen.

De luchtdrone is uitgerust met een camera met warmtedetectie. De techniek wordt tegenwoordig ook al ingezet om reekalfjes te vinden in het hoge gras. Hierdoor weet de boer waar ze moeten maaien. De luchtdrone maakt een warmtekaart en vervolgens geeft aan de gronddrone door waar ze moeten opruimen.

100 miljoen kilo hondenpoep

Jaarlijks wordt er in Nederland ruim 100 miljoen kilo hondenpoep niet opgeruimd. Dit is een grote ergernis binnen de Nederlandse samenleving, ook in Arnhem. De poep gevaarlijk voor mens en dier. Want in hondenpoep zitten vele bacillen, virussen, wormen en parasieten.

Kunnen we de drones morgen al inzetten? De eerste prototypes zijn nog niet ideaal, laten de ontwikkelaars weten. Zo kan de gronddrone nog te weinig poep opruimen. Tinki en Space53 willen grotere types ontwikkelen en kijken naar een manier om de poep te recyclen.

Wetgeving

Maar beide partijen vinden het vooral een uitdaging om genoeg mensen te vinden die willen helpen om dit idee te laten slagen. Met het idee lopen zowel Tinki.nl als Space53 vooruit op wetgeving om onbemande drones in te zetten in de publieke ruimte.

Meer nieuws uit Arnhem?


kijkalles-blog

Reacties

Reacties

Back to top