fbpx
Connect with us

Nieuws

Duizend horecazaken dreigen 1 juni open te gaan. ook in Arnhem?

Ondernemers van Horecazaken vinden dat ze niet voldoende gesteund worden door de overheid. Daarom dreigen ruim duizend kroegen, discotheken en restaurants deuren op 1 juni. Zo ook in Arnhem gaan deze gedachten op.

Een van de grootste horecaondernemers van Nederland dreigt de deuren op 1 juni open te gooien. Horecaondernemers Laurens Meyer opent op 1 juni zijn vijftig kroegen als de overheid niet met meer financiële hulp voor de horeca op de proppen komt. Hij wordt daarin gesteund door vele ondernemers die dezelfde plannen hebben. Ook in Arnhem zijn er ondernemers die met deze gedachten lopen. “Het is of failliet gaan of een boete oplopen. Dan kies ik liever voor het laatste” laat een ondernemer weten die liever anoniem wilt blijven. “Ik ben hier niet de enige in Arnhem. Er zijn meer ondernemers die het echt zat zijn. De gemeente doet niets, de provincie doet niets en het rijk doet niets! Ik heb jaren lang aan deze zaak gebouwd. Nu ga ik kapot! Ik krijg geen lening van de bank en die loze beloftes van Rutte zijn niets waard.” laat de teleurgestelde ondernemers weten.

Geen steun

Ondernemers hebben moeite met onder meer de steunregeling vanuit Rutte aan de horeca. Die beloofde 90 procent aan looncompensatie, echter komt dit in de praktijk uit 65 procent. Verder is de €4000,- die wordt geboden om de vaste lasten te dekken, niet dekkend genoeg.

Twee derden van horecazaken sluit 1 juli zijn deuren

Volgens Koninklijke Horeca Nederland moet twee derde van de horecazaken zijn deuren per 1 juli sluiten als er geen oplossing komt. Samen met de detailhandel is horeca het zwaarst getroffen door de coronacrisis. Het wordt verwacht dat de omzetverlies in deze sector 82% is.

Of er werkelijk een oplossing gaat komen voor de horecaondernemers is nog niet bekend. Wel is de maat vol voor vele ondernemers.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Nieuws

Minister: ‘boa’s beter uitrusten, maar geen wapens’

Minister Grapperhaus gaat bekijken hoe buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) betere uitgerust kunnen gaan worden. Maar een wapenstok of pepperspray krijgen ze wat hem betreft niet.

Foto: Willem 90 – Wikipedia

Laatste tijd hebben boa’s het niet makkelijk. Er is een toename van geweld tegen de gemeentelijke handhavers. Zij hebben nu de taak om toe te zien of mensen zich o.a. houden aan de 1,5 meter afstand. Dit loopt regelmatig uit de hand. Zo werd er met Pinksteren een tweetal boa’s mishandeld in IJmuiden. De minister wil met boa- en politiebonden in gesprek over het eventuele gebruik van een noodknop of een bodycam. Daarnaast is de minister van mening dat de politie direct aanwezig moet kunnen zijn als een boa in de moeilijkheden komt. 

‘Wapenstok is geen gerantie’

Maar het inzetten van geweldsmiddelen als een wapenstok of pepperspray is een brug te ver. Deze middelen mag volgens de minister alleen gebruikt worden door politie. “Een feit dat je een wapenstok meekrijgt, is nog geen garantie dat je dat soort hufters tegen het lijf loopt.” laat Ahmed Marcouch weten aan RTL nieuws.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Ondernemer Pegasus zoekt steun via crowdfunding

De huidige ondernemer van the Pegasus Pub hoopt op steun voor het openhouden van zijn zaak. The Pegasus Pub is een populaire plek onder de Airborne herdenkers.

Foto: The Pegasus Pub

Ondernemer Nige Hinkin ontdekte in oktober 2019 dat café The Pegasus Pub in Arnhem de deuren moest sluiten vanwege gezondheidsproblemen van de vorige eigenaren. “Na enige overweging besloot ik mijn baan in Engeland op te zeggen en naar Arnhem te verhuizen om deze geweldige plek opnieuw te openen!” aldus Hinkin. “Alles verliep volgens plan, maar toen sloeg Covid19 toe. Van daaruit ging het slechter. Niet de bar kunnen openen leidde tot een financiële crisis.” aldus de nieuwe eigenaar.

Deze belangrijke ‘Airborne’ cafe heeft door de corona een financiële plak gekregen. Eigenaar Nige hoopt met de crowdfunding zo’n 10.000 euro te halen. Op dit moment heeft de eigenaar al meer dan 1600 euro opgehaald.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

‘Gebruik geen lijmband voor bestrijding Eikenprocessierups’

Diverse natuurorganisaties waarschuwen voor het gebruiken van een lijmband. Deze lijmband is populair voor mensen die last hebben van kruipende insecten zoals mieren en Eikenprocessierupsen. Maar er zit ook een bijvangst aan.

Organisaties zoals Natuurmonumenten waarschuwen voor de bijvangst van de lijmband. Het is bekend geworden dat naast mieren en Eikenprocessierupsen ook andere dieren vangt zoals andere insecten, vogels en vleermuizen. 

Mezenkastjes

Organisaties roepen dan ook op om met andere oplossingen te komen zoals het ophangen van mezenkastjes. Deze kastjes zorgen ervoor dat er meer natuurlijke vijanden komen voor de eikenprocessierupsen.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Facebook

Populair