fbpx
Connect with us

Nieuws

E-sporter van Vitesse nummer 1 van de wereld

Levi de Weerd (15), één van de drie e-sporters van Vitesse, is de afgelopen maand wereldwijd op de eerste plek geëindigd. Het FIFA-talent won in de weekenden van januari 148 van zijn 150 potjes in de Weekend League, de competitieve modus van het voetbalspel.

Foto: Vitesse

Dat de 15-jarige Levi de afgelopen maanden al heeft laten zien tot de beste spelers van de wereld te behoren, dat staat vast. Met een 34e plaats in oktober en een 29e plaats in december, schaarde de FIFA-speler van Vitesse en Team Gullit zich dit seizoen al twee keer bij de beste vijftig spelers van de wereld. Ondanks een aantal drukke weken op school, trok de HAVO-scholier de sterke lijn door en eindigde drie van de vijf weekenden ongeslagen.

Meten met de wereldtop

‘’Dit is wel echt heel cool hoor. Ik merkte de afgelopen tijd al dat ik steeds beter ging spelen en mij kon meten met de absolute wereldtop,’’ aldus Levi de Weerd. ‘’Samen met mijn coach heb ik de afgelopen maanden letterlijk al mijn verliespotten geanalyseerd. Ik moest weten op welke onderdelen ik te kort kwam om de wereldwijde TOP-10 binnen te stormen. Al deze analyse-sessies hebben uiteindelijk geleid tot dit resultaat.’’

te jong

‘’Voor mij is op dit moment het hoogst haalbare. Ik ben helaas nog geen zestien, dus ik mag nog niet meedoen met de eDivisie en kwalificaties voor internationale toernooien. Dit jaar staat daarom voor mij echt in het teken van ontwikkeling. Ik wil er volgend jaar gelijk staan.’’

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Nieuws

Ondernemer Pegasus zoekt steun via crowdfunding

De huidige ondernemer van the Pegasus Pub hoopt op steun voor het openhouden van zijn zaak. The Pegasus Pub is een populaire plek onder de Airborne herdenkers.

Foto: The Pegasus Pub

Ondernemer Nige Hinkin ontdekte in oktober 2019 dat café The Pegasus Pub in Arnhem de deuren moest sluiten vanwege gezondheidsproblemen van de vorige eigenaren. “Na enige overweging besloot ik mijn baan in Engeland op te zeggen en naar Arnhem te verhuizen om deze geweldige plek opnieuw te openen!” aldus Hinkin. “Alles verliep volgens plan, maar toen sloeg Covid19 toe. Van daaruit ging het slechter. Niet de bar kunnen openen leidde tot een financiële crisis.” aldus de nieuwe eigenaar.

Deze belangrijke ‘Airborne’ cafe heeft door de corona een financiële plak gekregen. Eigenaar Nige hoopt met de crowdfunding zo’n 10.000 euro te halen. Op dit moment heeft de eigenaar al meer dan 1600 euro opgehaald.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

‘Gebruik geen lijmband voor bestrijding Eikenprocessierups’

Diverse natuurorganisaties waarschuwen voor het gebruiken van een lijmband. Deze lijmband is populair voor mensen die last hebben van kruipende insecten zoals mieren en Eikenprocessierupsen. Maar er zit ook een bijvangst aan.

Organisaties zoals Natuurmonumenten waarschuwen voor de bijvangst van de lijmband. Het is bekend geworden dat naast mieren en Eikenprocessierupsen ook andere dieren vangt zoals andere insecten, vogels en vleermuizen. 

Mezenkastjes

Organisaties roepen dan ook op om met andere oplossingen te komen zoals het ophangen van mezenkastjes. Deze kastjes zorgen ervoor dat er meer natuurlijke vijanden komen voor de eikenprocessierupsen.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Grillroom Korenkwartier afgebrand

Vrijdag 22 mei heeft er een brand plaats gevonden in een grillroom in de Hoogstraat bij het Korenkwartier. Hierdoor is grillroom Mardin Oçakbasi voorlopig uit de running.

Foto: IHVA

Toen een van de eigenaren vrijdag ochtend rond 4:45 van de toilet kwam in de kelder ontdekte hij dat zijn zaak in de brand stond. De eigenaar ontdekte toen hij boven kwam dat zijn zaak compleet gevuld was met rook.

De schade is zo groot, dat de grillroom voorlopig dicht zal blijven. De brandweer vermoed dat de brand heeft plaatsgevonden in de afzuigkap. De brandweer heeft het vuur kunnen blussen.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Facebook

Populair