fbpx
Connect with us

Nieuws

€100.000,- extra in de Noodfond van SOFA

Nadat in maart het land vanwege corona in een intelligente lockdown ging die direct zijn weerslag had op de economie, besloot Stichting Ondernemersfonds Arnhem (SOFA), in goed overleg met de
gemeente Arnhem, tot de openstelling van een tijdelijk Noodfonds.
Dit Noodfonds heeft ten doel om de economische schade voor Arnhemse ondernemers door het coronavirus te beperken. Ondernemerscollectieven kunnen op een laagdrempelige manier subsidie aanvragen voor projecten en initiatieven die ervoor zorgen dat ondernemers (een deel van) hun omzet ondanks de crisis kunnen blijven genereren.

Foto: Pixabay – Betexion

Tot op heden ontving SOFA meer dan 50 subsidieaanvragen en is ruim € 300.000,- toegekend. Arnhemse ondernemers in de retail, cultuur- en modesector hebben hierdoor hun winkel en producten digitaal kunnen etaleren, activiteiten en festivals konden online worden bezocht en coronaproof-activiteiten konden in de stad plaatsvinden, waardoor ondernemers in Arnhem alsnog omzet konden genereren.

Een overzicht van deze projecten en initiatieven vindt u op de website van het Ondernemersfonds. Daar de impact van de coronacrisis voor Arnhemse ondernemers nog niet voorbij is, heeft het bestuur van SOFA besloten om openstelling van het Noodfonds te verlengen tot en met 31 december 2020 en om voor de 2e maal € 100.000,- toe te voegen aan het budget. Daarmee is het Noodfonds gegroeid naar een half miljoen euro!

Er is nog ca. € 150.000,- beschikbaar! Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op www.ondernemersfondsarnhem.nl.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Nieuws

Focus Junior in de herfstvakantie

Kom vakantie vieren in Focus Filmtheater op het Audrey Hepburnplein in Arnhem! Traditiegetrouw staat bij Focus Arnhem de herfstvakantie (17 t/m 25 oktober) in het teken van Focus Junior, met extra veel kinderfilms en filmfestival Cinekid on Tour.

Foto: Focus Theater

Dit jaar in iets aangepaste Focus 1.5 vorm, maar daarom niet minder leuk! Naast de leukste kinderfilms, waaronder Pettson en Findus 3: Findus gaat verhuizen (4+), Yakari (6+) en Marona (AL), is er ook weer een Griezelavond op dinsdag 20 oktober. Te zien is De Addams Familie NL (6+), over het welbekende, allesbehalve doorsnee gezin. Voor de film begint is er in de zaal een kort voorprogramma met o.a. een spannende filmquiz met monsterlijke prijzen. Daarnaast krijgt ieder kind
een eng drankje en een zakje griezelversnaperingen. Bekijk het hele programma op https://www.focusarnhem.nl/films/junior.

Programma Focus Junior in de herfstvakantie

Zaterdag 17 oktober
13:15 Pettson en Findus 3: Findus gaat verhuizen (4+)
13:30 Poeslief (AL)
15:15 Yakari (6+)

Zondag 18 oktober
10:45 Marona (AL)
11:30 Pietje Kortstaart (6+)
13:15 De Schooltuin (AL)
13:30 Poeslief (AL)
14:45 Mier (9+)

Maandag 19 oktober
10:45 Poeslief (AL)
11:00 Yakari (6+)
11:15 Verhalen met een staartje (6+)
13:15 Marona (AL)
15:15 Kort maar Krachtig (8+)

Dinsdag 20 oktober
13:30 Poeslief (AL)
13:45 Marona (AL)
14:15 Kapsalon Romy (8+)
18:45 GRIEZELAVOND: De Addams Familie NL (6+) + voorprogramma

Woensdag 21 oktober
10:45 Verhalen met een staartje (6+)
11:00 De schooltuin (AL)
13:30 Yakari (6+)
15:00 Poeslief (AL)

Donderdag 22 oktober – CINEKIDDAG
11:00 Verhalen met een staartje (6+)
11:15 Pettson en Findus 3: Findus gaat verhuizen (4+)
13:30 Pietje Kortstaart (6+)
14:00 Kort maar krachtig (8+)
15:00 Mier (9+)

Vrijdag 23 oktober
10:45 Marona (AL)
11:00 Pettson en Findus 3: Findus gaat verhuizen (4+)
13:15 Poeslief (AL)
13:30 De schooltuin (AL)
15:00 Madison (8+)

Zaterdag 24 oktober
13:15 Yakari (6+)
13:30 Poeslief (AL)
14:15 Kapsalon Romy (8+)
15:00 Mier (9+)

Zondag 25 oktober
10:45 Pietje Kortstaart (6+)
11:30 De schooltuin (AL)
13:15 Marona (AL)
14:00 Yakari (6+)

Prijzen

Tickets voor de films kosten € 5,00 (< 60 min) of € 7,50 (> 60 min) voor volwassenen en kinderen. Tickets voor de Griezelavond zijn € 9,50.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Statiegeld op blikjes eind 2022

De regering heeft vandaag besloten om 15 cent statiegeld op blikjes in te voeren eind 2022 als de detailhandel en horeca het niet voor elkaar krijgt om het zwerfafval met blik te verminderen. Per jaar komen gemiddeld 125 miljoen blikjes terecht in het milieu als zwerfafval.

Foto: Elsemargriet – Pixabay

Op dit moment bestaat uit het zwerfafval gemiddeld 19 procent meer uit blik dan in de periode 2016/2017. Daarom wil de overheid dat het terug gedwongen wordt met 70 tot 90 procent. Als dit niet lukt, komt er een invoering van statiegeld op blikjes. 

15 cent per blikje

Als de leveranciers van drankproducten niet lukt om dit te doen, komt er een statiegeldsysteem voor blikjes. Dit zal 15 euro cent zijn per blikje. Al eerder werd er statiegeld gevoerd op grote plastic flessen en op 1 juli 2021 op kleine plastic flesjes. Er is minimaal 1 jaar nodig om het in te voeren. en de inzameling en verwerking goed te regelen. Deze tijd heeft de regering gegeven aan de onder andere de supermarkten, snackbars, etc. 

Verbod

Vanaf 2021 is het ook verboden om plastic wegwerprietjes, bordjes en -bestek te verkopen of gebruiken. Op deze manier wil de overheid de zwerfafval verminderen.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Regio gaat weer samenwerken

groene bedstee

De colleges van B&W van 18 deelnemende gemeenten in de regio Arnhem-Nijmegen hebben 6 oktober ingestemd met voorstellen om de samenwerking te versterken. Als de komende maanden ook de gemeenteraden van de deelnemende gemeenten instemmen, start op 1 januari 2021 een nieuwe gemeenschappelijke regeling regio Arnhem-Nijmegen. Onder de naam Groene Metropoolregio wordt straks gewerkt aan vijf opgaven die samen de regionale agenda vormen.

Lucien van Riswijk, burgemeester van Zevenaar en voorzitter van de stuurgroep is blij met dit resultaat. “Het feit dat er een breed gedragen besluit van 18 colleges ligt, bewijst dat de behoefte aan een versterkte samenwerking groot is. Regiobreed wordt erkend dat de opgaven die er liggen grote urgentie hebben en alleen in gezamenlijkheid aangepakt kunnen worden”, aldus van Riswijk.

Legitimering

Naast meer slagkracht is een democratische legitimering van de samenwerking een belangrijke doelstelling van de versterkte regio. Sylvia Fleuren, wethouder in Berg en Dal en lid van de stuurgroep ziet dat dit goed geborgd is in de plannen. “We creëren nadrukkelijk geen nieuwe bestuurslaag. Het werken aan de opgaven blijft een collegeverantwoordelijkheid en gemeenteraden kunnen besluiten
over deelname aan een opgave. Ik denk dat we hiermee maximale flexibiliteit én transparantie organiseren.”

Provincie

Ook de provincie Gelderland is enthousiast over de versterkte samenwerking. Peter Kerris, provinciaal gedeputeerde met de regio Arnhem-Nijmegen in zijn portefeuille: “Fantastisch dat de regio deze
samenwerking oppakt! Er is een forse opgave om versneld woningen te bouwen en er liggen grote uitdagingen om duurzame energie op te wekken. Dat krijg je alleen samen voor elkaar. Als provincie zijn we blij met zo’n krachtige partner. Wij zijn vanaf het begin intensief betrokken geweest bij dit proces waarbij we de enorme potentie van de regio zien – met alle kansen en uitdagingen die daarbij horen. De doelen sluiten mooi aan bij die van de provincie, reden waarom we heel graag samen willen
optrekken.” Mogelijk gaat dit samen met een financiële ondersteuning voor de regio voor de komende twee jaar; Gedeputeerde Staten hebben hiervoor een voorstel bij Provinciale Staten ingediend die hier later dit najaar over besluiten.

Profilering

Naast slagkracht en democratische legitimering is profilering een derde belangrijke reden om de handen ineen te slaan. Voorzitter van de stuurgroep Van Riswijk: “Door je als regio scherp te profileren, word je veel beter gezien in Den Haag en Brussel. We kiezen daarbij voor een profiel
waarbij groei hand-in-hand gaat met een ontspannen leefkwaliteit en dat doen we onder de naam Groene Metropoolregio. Ook gaan we meer en beter samenwerken met maatschappelijke partners en het bedrijfsleven om onze gewenste doelen te bereiken.”

De deelnemende gemeenten aan de versterkte regio zijn: Arnhem, Berg en Dal, Beuningen, Doesburg, Druten, Duiven, Heumen, Lingewaard, Montferland, Mook en Middelaar, Nijmegen, Overbetuwe, Renkum, Rheden, Rozendaal, Westervoort, Wijchen, Zevenaar.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Facebook

Populair