fbpx
Connect with us

Nieuws

Eerste afvalcontainers in Arnhem dicht

Foto: Gemeente Arnhem

De gemeente Arnhem heeft maandag 6 mei de eerste ondergrondse containers in de wijk De Laar-West afgesloten. Deze wijkbewoners moeten nu hun afvalpas gebruiken om de container te openen. De komende maanden worden gefaseerd per wijk alle ondergrondse containers in Arnhem afgesloten. De ondergrondse containers voor restafval en de ondergrondse containers voor Plastic verpakkingen, Blik en Drinkpakken (PBD) zijn dan alleen door Arnhemmers te gebruiken.

Inwoners betalen geen extra kosten als zij afval in de ondergrondse container gooien, omdat ze hiervoor al afvalstoffenheffing hebben betaald. Vooraf informeert de gemeente de inwoners over wanneer de containers in hun wijk worden afgesloten. De eerstvolgende wijken waar ondergrondse
containers worden afgesloten zijn Alteveer-Cranevelt en Over het Lange Water. De ondergrondse containers worden afgesloten om te voorkomen dat niet-Arnhemmers en bedrijven afval in de container gooien, terwijl de Arnhemmers via de afvalstoffenheffing betalen voor de verwerking van dit
afval. Op www.arnhem.nl/afval is een planning te vinden wanneer in welke wijk de ondergrondse containers dichtgaan.

Autoriteit Persoonsgegevens

De Autoriteit Persoonsgegevens heeft in maart 2019 besloten dat de ondergrondse containers weer afgesloten mogen worden. De containers krijgen een nieuw softwaresysteem. Hierdoor wordt geen privacygevoelige informatie geregistreerd. Het softwaresysteem telt alleen het aantal zakken dat in totaal in de container wordt gegooid, zodat de container op tijd geleegd kan worden. Als de containers dicht gaan, zijn de schonebuurtcoaches in de wijk. Zij informeren de inwoners graag en helpen bij het gebruik van de afvalpas. Ook wordt er goed gecontroleerd door de gemeente of er geen afval naast de ondergrondse containers wordt gezet.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Nieuws

Poolparty in AKU fontein

Woensdag organiseert het Mexicaanse restaurant Popocatepetl een Popo’s Pool Party. Met 35 grade op komst wordt het een warme dag en speciaal om deze reden organiseren ze een feestje om af te koelen.

Foto; Popocatapetl

Woensdag tussen 12:00 en 21:00 organiseert Popocatepetl op het Gele Rijdersplein een poolparty in de AKU fontein. Zij zorgen voor een zwembad met fontein vol opblaasbare voorwerpen. Ook hebben ze ijs in verschillende smaken en cocktails in huis. Kortom, alle ingredienten om een geslaagde poolparty te houden.

Zwemspullen

Neem naast zwemkleding ook waterschoenen of slippers mee. Er wil nog wel eens glas liggen in de fontein.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Beiaardiers uit Polen, Engeland Amerika, Duitsland en Frankrijk spelen in de Eusebiustoren

Een zomerserie van zeven beiaardconcerten, uitgevoerd door beiaardiers uit landen die bij de Slag om Arnhem betrokken waren. Met beiaardiers uit Duitsland, Engeland, Polen, Amerika, Frankrijk en Nederland. Deze beiaardconcerten worden gehouden in verband met de 75ste herdenking rondom de slag om Arnhem.

Foto: Flickr

De concerten beginnen om 20:00 uur in de Eusebiustoren (zonder publiek) en zijn gratis te beluisteren in de buitenzaal op het dak van Focus Filmtheater (Audrey Hepburnplein 1, Arnhem). Deur open vanaf 19:30 uur. Vanaf 19:45 is er een korte toelichting op het programma. Na afloop van het concert is er een meet en greet met de musici.

PROGRAMMA
4 juli: Bob van der Linde (Nederland). Sebastiaan Haverkate en Sander Beens (trompet)
18 juli: Trevor Workman (Engeland)
1 augustus: Monika Kaźmierczak (Polen), met elektronische muziek
15 augustus: Roy Kroezen (Nederland/Amerika)
29 augustus: Toru Takao (Duitsland)
12 september: Stefano Colletti (Frankrijk)
19 september: Bob van der Linde (slotconcert)

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Na Pokemon trainers is het nu de beurt aan Harry Potter fans om stad onveilig te maken

In 2016 werd de stad onveilig gemaakt door Pokemon trainers. Ze liepen al gefocust op hun telefoon het spelletje Pokemon Go te spelen. Zaterdag is daar mogelijk een nieuwe verslaving bij gekomen, genaamd Harry Potter: Wizzards Unit.

Foto: Niantic

In het spelletje Harry Potter: Wizzards Unit moeten spelers zoveel mogelijk voorwerpen vinden in de echte wereld. Deze voorwerpen mogen volgens het spel de ‘niet tovenaar’ wereld ontdekken. Je moet deze voorwerpen doormiddel van een toverspreuk verdwijnen. Dit doe je door een bepaalde manier je vinger over het scherm te halen of door de toverspreuk hardop te zeggen. Ook moet je o.a. in het spel vechten tegen slechte tovenaren en heksen maar moet je ook toverdranken brouwen.

Pokemon Go

Pokemon Go werd op verschillende manieren als positief ervaren. Zo gingen meer mensen naar buiten en liepen ze vele kilometers om de kleine monsters te vangen. Ook zorgde Pokemon dat in vele wijken minder werd gestolen omdat inbrekers gek werden van de Pokemon vangers die ook in de nachtelijke uurtjes actief waren. Daarnaast zorgde Pokemon er ook voor dat er meer mensen nieuwe contacten gingen leggen, wat weer de eenzaamheid verminderden. Niet alleen zorgde Pokemon Go voor positieve ervaringen. Zo raakte natuurgebieden beschadigd en kwamen soms spelers op plekken waar ze niet mochten komen.

Of het nieuwe spelletje net zo succesvol gaat worden als Pokemon Go zal te toekomst uitblijken.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair