fbpx
Connect with us

Nieuws

Eerste wedstrijd Vitesse – Ajax

Foto: Vitesse

De eerste wedstrijd van Vitesse in de competitie 2019 – 2020 begint gelijk spannend tegen de grote jongens van Ajax thuis.

De KNVB heeft het concept competitieprogramma van seizoen 2019|2020 gepresenteerd. Volgens het concept competitieprogramma opent Vitesse het seizoen met een thuiswedstrijd vs regerend landskampioen Ajax op zaterdag 3 augustus, aanvang 18.30 uur. De jaarlijkse Airborne-wedstrijd wordt op zaterdag 21 september gespeeld vs Fortuna Sittard (aanvang 20.45 uur). Het definitieve competitieprogramma wordt binnenkort gepresenteerd.

Meer informatie en uitleg over de totstandkoming van het concept competitieprogramma vind je op de website van de KNVB: https://www.knvb.nl/nieuws/betaald-voetbal/eredivisie/56121/concept-competitieprogramma-2019%E2%80%9920-vastgesteld

Concept competitieprogramma Eredivisie seizoen 2019|2020

Zaterdag 3 augustus      18.30 uur          Vitesse vs Ajax
Zaterdag 10 augustus    20.45 uur          Willem II vs Vitesse
Vrijdag 16 augustus       20.00 uur          Vitesse vs PEC Zwolle
Zaterdag 24 augustus    19.45 uur          Heracles Almelo vs Vitesse
Zondag 1 september     16.45 uur          Vitesse vs AZ
Zaterdag 14 september 18.30 uur          PSV vs Vitesse
Zaterdag 21 september 20.45 uur          Vitesse vs Fortuna Sittard (* Airborne-wedstrijd)
Zondag 29 september   14.30 uur          RKC Waalwijk vs Vitesse
Zondag 6 oktober         14.30 uur          Vitesse vs FC Utrecht
Zaterdag 19 oktober     19.45 uur          VVV-Venlo vs Vitesse
Zaterdag 26 oktober     19.45 uur          Vitesse vs ADO Den Haag
Zondag 3 november      12.15 uur          FC Emmen vs Vitesse
Vrijdag 8 november       20.00 uur          Vitesse vs FC Groningen
Zondag 24 november    16.45 uur          Sparta Rotterdam vs Vitesse
Vrijdag 29 november     20.00 uur          sc Heerenveen vs Vitesse
Zondag 8 december      12.15 uur          Vitesse vs Feyenoord
Zaterdag 14 december  20.45 uur          FC Twente vs Vitesse
Zondag 22 december    16.45 uur          Vitesse vs VVV-Venlo

<winterstop>

Vrijdag 17 januari          20.00 uur          Fortuna Sittard vs Vitesse
Zondag 26 januari         12.15 uur          Vitesse vs FC Emmen
Zaterdag 1 februari       18.30 uur          ADO Den Haag vs Vitesse
Zaterdag 8 februari       18.30 uur          FC Groningen vs Vitesse
Zondag 16 februari       12.15 uur          Vitesse vs sc Heerenveen
Zondag 23 februari       14.30 uur          Vitesse vs PSV
Zaterdag 29 februari     19.45 uur          PEC Zwolle vs Vitesse
Zaterdag 7 maart          20.45 uur          Vitesse vs FC Twente
Zaterdag 14 maart        19.45 uur          FC Utrecht vs Vitesse
Zaterdag 21 maart        19.45 uur          Vitesse vs Willem II
Zaterdag 4 april            20.45 uur          AZ vs Vitesse
Zaterdag 11 april          18.30 uur          Vitesse vs RKC Waalwijk
Donderdag 23 april       20.45 uur          Ajax vs Vitesse
Zondag 26 april            16.45 uur          Vitesse vs Sparta Rotterdam
Zondag 3 mei               14.30 uur          Vitesse vs Heracles Almelo
Zondag 10 mei              14.30 uur          Feyenoord vs Vitesse

KNVB Beker

Eerste ronde: dinsdag 29, woensdag 30, donderdag 31 oktober
Tweede ronde: dinsdag 17, woensdag 18, donderdag 19 december
Achtste finales: dinsdag 21, woensdag 22, donderdag 23 januari
Kwartfinales: dinsdag 11, woensdag 12, donderdag 13 februari
Halve finales: dinsdag 3, woensdag 4, donderdag 5 maart
Finale: zondag 19 april

Play-offs Europees ticket

Halve finale: donderdag 14 en zondag 17 mei
Finale: woensdag 20 en zaterdag 23 mei

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Nieuws

Airborne veteraan Pete Watkins overleden aan Corona

Vandaag is bekend geworden dat de 97-jarige Airborne veteraan Pete Watkins is overleden. Hij is overleden aan de Coronavirus.

Foto: Familie

Pete Watkins is op 8 mei positief getest op corona. De 97-jarige Airborne veteraan is daarna drie weken later overleden in zijn woning in de Beechcroft Care Home in West Hallam. Ondanks zijn dementie is zijn herinnering aan z’n tijd in het leger nog spring levend. Zijn stiefdochter Lynn Thornley beschrijft de veteraan als liefdevol en attent persoon.

Militaire begrafenis

Hij heeft recht op een militaire begravenis. Maar dat kan helaas nu niet vanwege de corona. Op een later moment zal hij deze ceremonie krijgen.

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Arnhem bindt strijd aan met seksuele intimidatie

Sissen, nafluiten, uitschelden, vieze gebaren en ongewenste aanrakingen: in Arnhem geeft 63% van de ondervraagde vrouwen aan dit een of meerdere keren te hebben meegemaakt op straat. Dit blijkt uit recent onderzoek van Upgrade 4 You in opdracht van de gemeente naar seksuele intimidatie of seksueel grensoverschrijdend gedrag op straat. Deze seksuele straatintimidatie maakt vrouwen onzeker, zij gaan bepaalde gebieden mijden of zich anders kleden. Ze worden onvrij. Vooral vrouwen van 14 tot 35 jaar voelen zich onveilig.

Foto: surdumihail- Flickr

Wethouder Martien Louwers (Inclusie) en burgemeester Ahmed Marcouch (Openbare orde en veiligheid) noemen dit probleem ‘zeer ernstig en onacceptabel’. Louwers: ‘Vrouwen moeten zich op straat en tijdens het uitgaan vrijelijk kunnen begeven en bewegen zonder dat zij lastiggevallen worden. Dit geldt evenzeer voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgender- en intersekse personen. Iedereen moet zich vrij kunnen voelen. Deze problematiek is zeer ernstig en aanleiding voor een lokale aanpak.’

Marcouch, destijds initiatiefnemer voor de landelijke wet in wording die straatintimidatie strafbaar maakt, rekent erop dat de wet snel komt: ‘Ik vind het verschrikkelijk dat mensen, meestal jongemannen, onze meisjes en vrouwen op deze wijze kleineren en inperken en ermee wegkomen dat vervolging uitblijft.’ Het onderzoeksbureau constateert dat de meldingsbereidheid heel laag is. Zij vermoeden dat er sprake is van normvervaging. Het ‘hoort erbij’ is het beeld over het grensoverschrijdende gedrag in de huidige maatschappij. Ook ontbreekt een eenduidige aanpak voor de verwerking van de meldingen en is het voor veel slachtoffers onduidelijk of en waar zij melding kunnen doen.

Vrij dankzij toezicht

Uit het onderzoek komen ruim tien locaties naar voren waar vrouwen zich bovengemiddeld onveilig voelen, waaronder het Centraal Station en de Korenmarkt. Professionals bevestigen in de interviews de bevindingen van de vierhonderd geënquêteerde vrouwen. Marcouch: ‘Pijnlijk dat de Arnhemse vrouwen het op ons Centraal Station achter de poortjes van de NS veel veiliger vinden dan ervoor. Dit komt door het toezicht en belichting. Dat gaan wij zo nodig ook in de stad doen.’ De locaties die de Arnhemse vrouwen als uitgesproken onveilig beschouwen, krijgen extra toezicht, zo nodig met camera’s, en adequate verlichting. Seksuele straatintimidatie maakt onze vrouwen en meisjes helaas mijdend. In onze stad horen zij juist te kunnen gaan en staan waar zij willen, wanneer zij willen en gekleed zoals zij willen. Dus wij gaan staan voor hun veiligheid,’ aldus Marcouch. De beoogde nieuwe landelijke wet wordt in Arnhem voorbereid door handhavers, jongerenwerkers en het sfeerteam in het horecagebied wegwijs te maken met trainingen en andere sessies om op straat daders te corrigeren. Ook wordt de aandacht voor seksuele intimidatie onderdeel van het convenant Veilig Uitgaan, dat hoort bij de aanpak om de Korenmarkt aantrekkelijker en veiliger te maken voor bezoekers.

Laagdrempelig meldpunt

Verder zet het college in op het verhogen van de meldingsbereidheid en regelt dat meldingen van seksuele straatintimidatie bij het Meldpunt Discriminatie en Pesten helder, eenvormig en met kennis van zaken worden opgenomen en vervolgens terechtkomen bij de relevante hulporganisaties en bij de politie. Dit past bij de inzet van het Horecadeurpanel en bij de samenwerking met de horeca voor het alarmeringsinstrument “Ask for Angela”. Bovendien financiert de gemeente Arnhem een digitaal platform waar Arnhemse vrouwen ervaringen van seksuele intimidatie kunnen delen, zodat het probleem wordt geagendeerd en de norm wordt dat ‘seksuele intimidatie onacceptabel is’. Om de uitwassen met kracht tegen te gaan, vanuit verschillende invalshoeken en disciplines, organiseert de gemeente ook een bijeenkomst voor professionals. Hiermee wordt bewustwording bevorderd en de betrokkenheid te vergroot.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Fotowedstrijd met thema ‘biodiversiteit’

Heb je bomen, een haag, veel bloeiende planten of op een andere manier een levende tuin, balkon of buurt? Maak dan een mooie foto waar de biodiversiteit vanaf spat en deel deze met Arnhem Klimaatbestendig. Je maakt dan kans op een cadeaubon van €25,- bij de Intratuin.

Deel je foto met Arnhem Klimaatbestendig (Facebook en Instagram via @ArnhemKlimaatbestendig en op Twitter via @ArnhemsKlimaat) met #deeljetuin. Op 1 juli worden de beste twee foto’s via de
kanalen van Arnhem Klimaatbestendig gedeeld en kunnen volgers hun stem uitbrengen. Begin juli wordt de winnaar bekend gemaakt.

Dus duik met je fotocamera de tuin in en schiet een levendig
plaatje, deel die met Arnhem Klimaatbestendig en maak kans op Intratuin-cadeaubon t.w.v. € 25,-. Ga voor meer informatie over Arnhem Klimaatbestendig naar www.arnhemklimaatbestendig.nl.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Facebook

Populair