fbpx
Connect with us

Nieuws

Eeuwenoude skeletten herbegraven bij de Eusebius

Foto: Gemeente Arnhem

Bij de aanleg van de Sint Jansbeek aan de noordzijde van de Eusebiuskerk is in 2017 een eeuwenoud kerkhof gevonden. Archeologen groeven hier van meer dan 700 individuen skeletmateriaal op. Dit gebeurde onder grote publieke belangstelling. 27 mei zal een deel van het gevonden materiaal worden herbegraven. 

Het gevonden materiaal is door gespecialiseerde archeologen onderzocht. Een groot deel van het materiaal is door de gemeente voor 10 jaar beschikbaar gesteld aan de Universiteit van Leiden. Een klein deel van het materiaal kan nu worden herbegraven. Dat gebeurt op maandag 27 mei. Hiervoor is een nieuw graf gegraven naast de toren van de Eusebiuskerk.

Bij de begrafenis aanwezig zijn?

Het is mogelijk om bij deze begrafenis aanwezig te zijn. Dit zal gebeuren op maandag 27 mei om 16:30 in de raadskapel van de Eusebiuskerk. Zo zal stadsarcheoloog Matrijn Defilet over de geschiedenis van het kerkhof spreken, zal osteoarcheologen Steffen Baetsen vertellen over het eerste resultaat van het onderzoek. Na afloop is er koffie en thee en met een beetje geluk cake.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Nieuws

Inbraak bij de mobiele fysio- en huidtherapeut in Elderveld

Op zondag middag 4 augustus 2019 is bij de Mobiele fysio- en huidtherapeut  locatie de Behandelbank in Elderveld ingebroken. De daders zijn in de nacht van zondag 4 op maandag 5 augustus tussen 00.00 uur en 02:00 uur terug gekomen om spullen in te laden. Alleen zijn de spullen die gestolen zijn niet verkoopbaar.

Foto: de Mobiele Fysio- en huidtherapeut

De daders zijn binnen gekomen via het raam dat grenst aan Apotheek Elderveld. De ravage was volgens de ondernemer enorm. “Hierbij zijn o.a. onze 2 LPG Endermologie apparaten gestolen, waarschijnlijk hadden de daders hierop hun pijlen gericht. Ook zijn er spullen gestolen van onze kapper Sjaak ten Velde.” aldus de ondernemer.

Geen verkoopwaarde

De gestolen LPG apparaten hebben geen verkoopwaarde. Ze staan constant in verbinding met de fabrikant en dus geblokkeerd, ze worden ook slechts door de oorspronkelijke fabrikant onderhouden en geüpdatet en zonder verbinding met het internet zijn ze nutteloos. De politie heeft de camera beelden in ontvangst genomen en is bezig met onderzoek. De ondernemer zoekt getuigen of eventueel iemand met camerabeelden uit de omgeving. Je kan de organanisatie bereiken op 026-3811436.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Rots Bouw BV gaat definitief Museum Arnhem renoveren

Er is een aannemer geselecteerd die de verbouwing en vernieuwing van Museum Arnhem gaat uitvoeren. Rots Bouw BV uit Aalten gaat het bouwproject uitvoeren, waarvoor Benthem Crouwel Architects een ontwerp heeft gemaakt. Het huidige monumentale museumgebouw wordt gerestaureerd en uitgebreid met een nieuwe vleugel over de stuwwal, die een prominentere rol in de beleving van het museum krijgt. De verwachting is dat het gebouw eind 2021 klaar is en dat het vernieuwde Museum Arnhem begin 2022 zijn deuren opent. 

Foto’s: Ontwerp Benthem Crouwel Architects

Het pand aan de Utrechtseweg in Arnhem was oorspronkelijk een herensociëteit uit 1873 en is later in gebruik genomen als museum. De locatie van het museum biedt een prachtige uitzicht over de stuwwal, de Rijn en de beeldentuin. Midden in de natuur en toch in de stad. In het museumgebouw komt een grote nieuwe vleugel met tentoonstellingsruimte. Onder deze vleugel komen kantoren en een depot voor kunst en archeologie. In het ontwerp is ook een grondige renovatie en vernieuwing meegenomen van het monumentale pand. 

Benthem Crouwel Architects

Museum van nu

Het museum wordt weer helemaal van deze tijd en sluit aan bij de ambities van Museum Arnhem met grotere tentoonstellingen en veel activiteiten voor publiek. Saskia Bak, directeur van Museum Arnhem is ongelofelijk blij met de definitieve gunning: ‘De definitieve gunning zorgt voor een stip op de horizon. Wij zijn nu even een museum zonder muren en zetten in op een innovatief programma waarmee we een potentieel nieuw publiek proberen te bereiken en de verbinding met het publiek versterken. We kunnen nu beginnen met het voorbereiden van de presentaties voor het vernieuwde Museum Arnhem.’

Benthem Crouwel Architects

Informele ontmoetingsplek

Museum Arnhem ziet het museum als een informele ontmoetingsplek, waarin programma’s worden geboden voor diverse bezoekersgroepen. Het ontwerp van de architect voorziet in een open gebouw, waarin fijn samenspel is tussen binnen en buiten. De focus ligt op kunst en ruimte voor publieksprogramma’s. De nieuwe expositieruimtes zijn sobere ruimtes die de collectie en de beleving van kunst centraal stelt. Met de grote raampartijen wordt de unieke ligging optimaal benadrukt. Ook de beeldentuin krijgt een belangrijke rol in het museum.

Benthem Crouwel Architects

Museum Arnhem blijft zichtbaar

Om de uitbreiding van het museum te kunnen realiseren is het museumgebouw aan de Utrechtseweg tijdelijk gesloten. Het museum blijft wel zichtbaar met tentoonstellingen en talloze activiteiten in de tijdelijke presentatieruimte De Kerk op het Sint Walburgisplein 1. Tot en met 13 oktober is Stormy Weather te zien, een tentoonstelling over klimaatverandering en sociale rechtvaardigheid. Aankomend schooljaar komt Museum Arnhem in de klas met werken uit de collectie van het museum, een vernieuwend kunsteducatieprogramma speciaal voor MBO-studenten.

Meer nieuws?



Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

KPN legt glasvezel in Klarendal

KPN NetwerkNL maakt vandaag bekend dat er plannen zijn om glasvezel aan te leggen in Klarendal. De uitrol in Klarendal is onderdeel van de plannen van KPN om de komende drie jaar circa een miljoen huishoudens in Nederland van glasvezel te voorzien. Vanaf maandag 19 augustus starten de werkzaamheden in Klarendal.

Foto: Pixabay

“In elk huishouden neemt het datagebruik sterk toe. We kijken digitale tv, gamen, luisteren muziek via internet en streamen filmpjes. Ook komen er steeds meer slimme apparaten bij. Ons datagebruik stijgt in Nederland elk jaar met zo’n 30%. Glasvezel kan die groei aan en  is Klarendal klaar voor alle mogelijkheden van het internet. Nu en in de toekomst”, aldus Wesley Lagemaat, gebiedsmanager. KPN NetwerkNL legt straat voor straat het glasvezelnetwerk aan in onderstaand aansluitgebied en sluit de woningen kosteloos aan. Inwoners kunnen voor alle vragen over de aanleg, planning en voordelen van glasvezel vanaf vrijdag 30 augustus terecht in het glasvezelinformatiepunt in de MFC Klarendal. Of kunnen meer informatie vinden op kpnnetwerk.nl.

Meer informatie?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Facebook

Populair