fbpx

Elfrink op pole voor oppositieleider, PVV laat kleur zien en coalitie nog geen eenheid

Geschreven door: Burgerjournalist Huibert Veth

Misschien ligt de rol in de oppositie scheidend wethouder Gerrie Elfrink ook wel beter. Met scherpe vragen was hij een constante plaag voor de nieuwe coalitie tijdens het debat over het coalitieakkoord. Gerrie maakte zich druk om het feit dat bezuinigingen in de toekomst niet uit cultuur en financiën gehaald kunnen worden maar wel uit zorg en armoede.

Kersvers wethouder Martien Louwers (PVDA) liet zich kennen door te laten weten dat ‘deze punten niet door haar partij ingebracht waren en haar die vragen dus ook maar niet gesteld moesten worden’, ‘zij had er niet over nagedacht’. Niet bepaald het ‘schouder aan schouder’-gevoel wat je van een nieuwe coalitie mag verwachten.

Groene gekte en cultuurpaleizen

Aan de interruptiemicrofoon laat de PVV zich nog nauwelijks zien, maar tijdens de eigen spreektijd begint de partij toch zijn vertrouwde kleur te bekennen. Fractievoorzitter Koen Verheij spreekt van ‘de groene gekte’, ‘het bouwen van cultuurpaleizen’, ‘dure linkse hobby’s’ en ‘het stopzetten en terugdraaien van de islamisering’. Een gebrek aan duidelijkheid valt hem niet te verwijten.

Het slotakkoord is weer aan Gerrie die met gevoel voor theater de benoeming van de wethouders wat weet te rekken omdat er geen rekening mee gehouden is dat de SP-wethouders in het vorige college voor 80% betaald kregen en deze wethouders volledig. Er is dus geen dekking voor de loonsom. We hebben hier natuurlijk nooit iets van gemerkt omdat die SP-ers net zo hard of harder werkten dan de andere wethouders! Het levert voornamelijk hilariteit op maar toch is het ook weer even een kleine tik op de vingers van de nieuwe coalitie: Gerrie was scherp, zij hebben het gemist.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Back to top