fbpx
Connect with us

Nieuws

‘EO-jongeren bezorgen McDonald’s drukste dag van het jaar’

McDonalds

De McDrive bij McDonald’s GelreDome is zaterdag voor één dag de McWalk. Dat is om de grote stromen publiek van de EO-jongerendag te bedienen. Dat vertelt manager Jasper van Tent Beking tegen jongerenorganisatie Beam. Door het religieuze jongerenevenement verwacht hij de drukste dag van het jaar voor het restaurant.

In de piekuren werken er honderd man in het filiaal, vertelt Van Tent Beking aan Beam. “We krijgen ook hulp van personeel uit de filialen in de buurt. Daarnaast huren we extra stoelen en banken die we op het terrein neerzetten.” Het aanbod beperkt hij tot de populairste producten.

Overlast

Ook winkelcentrum Kronenburg ziet jaarlijks veel extra publiek verschijnen tijdens de EO-jongerendag. In vorige jaren hebben buurtbewoners geklaagd over de overlast. “Meestal is het dan een bende in de wijk, want ze gooien meestal alle rotzooi van zich af”, vertelt iemand uit de wijk Kronenburg.

Veel bezoekers gaan tijdens de lange dag tussendoor wat te eten halen. “Ze kopen daar allerlei vreterij en blikjes en die gooien ze onderweg naar het Gelredome van zich af, helemaal als de vaste prullenbakken vol zitten. Het opruimen van het afval is vaak pas op maandag en dus ligt er vaak overal rotzooi maar ook glas zodat veel mensen hun fietsbanden lek rijden.”

Beveiliging

Vanwege de angst voor aanslagen is de beveiliging van het evenement zwaarder dan ooit. Dat melden diverse media. Dit gebeurt naar aanleiding van de recente aanslag op het concert van Ariana Grande in het Britse Manchester. Over de aard van de beveiliging wil de organisatie en het GelreDome niet veel kwijt.

De evangelische jeugd laat zich daar niet door van de wijs brengen. Het thema van deze 43e EO-jongerendag is Fear not. De organisatie verwacht dat zo’n 20.000 jongeren op het evenement afkomen. Het GelreDome is nog niet uitverkocht.

Interview met Paul de Vos van de EO. “Kijk over de grenzen van je geloof heen.”

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Nieuws

Meldkamer Arnhem en Nijmegen gaan samen

De meldkamer van Gelderland-Midden en Gelderland-Zuid gaan samenwerken. Dit omdat er problemen waren rondom bezetting van de meldkamers.

Foto: Dawid Skalec – Wikimedia

Vanaf dinsdag 19 november werken de meldkamers van de politie, brandweer en ambulance uit Gelderland-Midden en Gelderland-Zuid samen in de gezamenlijke Meldkamer Arnhem-Nijmegen. De meldkamer zal in Arnhem gevestigd worden. Alle 112-meldingen komen vanaf vandaag in Arnhem binnen en worden zoals altijd deskundig afgehandeld. 

Krapte in personeel

Beide meldkamers kampten met een personele krapte, waardoor het steeds lastiger werd om 24/7 de telefoontjes van mensen in nood te beantwoorden. Ook moesten beide regio’s investeren in de techniek om de meldkamer draaiende te houden. Door deze samenvoeging naar een gezamenlijke meldkamer worden roosterproblemen opgelost en hoeft de investering in techniek slechts één keer te worden gedaan. 

Meldkamer naar Apeldoorn

De samenvoeging van de meldkamers in Nijmegen en Arnhem is een natuurlijke ‘tussenstap’ in de samenvoeging naar de nieuwe Meldkamer Oost-Nederland in Apeldoorn die op de planning staat voor medio 2022. 

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Mediakunst Festival Arnhem in Focus

Museum Arnhem en Focus Filmtheater presenteren op zondag 24 november van 11.00 tot 22.00 uur het Mediakunst Festival Arnhem. Een dag vol mediakunstwerken uit Nederland van de afgelopen decennia, waarbij kunstenaars hun eigen werk toelichten.

Foto: Focus

Het dagprogramma van het Mediakunst Festival Arnhem is opgedeeld in vier blokken, met elk een overkoepelend thema. Bezoekers kunnen een passe-partout voor de hele dag kopen, maar er zijn ook tickets per blok beschikbaar. Alle blokken worden ingeleid door de kunstenaars die hun eigen werk toelichten. Blok 1 (11.00 – 13.00 uur) met Jeroen Eisinga gaat over performancekunst en video. Blok 2 (14.00 – 16.00 uur) met Lydia Schouten behandelt feminisme en seksualiteit. In blok 3 (16.30 uur – 18.30
uur) met Julika Rudelius staan fictie, mens en maatschappij centraal, en de dag wordt afgesloten door blok 4 (20.00 – 22.00 uur) met Barbara Visser over politieke betrokkenheid.

Boekpresentatie

Tijdens het festival is er van 19.30 – 20.00 uur een presentatie van het boek ‘A Critical History of Media Art in the Netherlands: Platforms, Policies, Technologies’. In het boek staan kunstenaars die hun opleiding
volgden aan ArtEZ en kunstenaars die vertegenwoordigd zijn in de collectie van Museum Arnhem. Marga van Mechelen overhandigt het boek aan Saskia Bak, directeur van Museum Arnhem. Conservator
hedendaagse kunst van Museum Arnhem, Mirjam Westen, licht het belang van het boek toe. De presentatie is vrij toegankelijk.

Meer informatie en kaarten zijn te verkrijgen via focusarnhem.nl of aan de kassa van Focus Filmtheater.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Leger des Heils collecteert in Arnhem

Vrijwilligers van het Leger des Heils gaan van 25 tot en met 30 november langs de deuren met de collectebus. De opbrengst van de jaarlijkse deur-tot-deurcollecte is bestemd voor lokale activiteiten waarmee het Leger des Heils sociale uitsluiting en eenzaamheid bestrijdt.

Steeds meer mensen zijn op zichzelf teruggeworpen en niet iedereen redt het alleen. “Voor deze mensen wil het Leger des Heils een vangnet bieden. Dat gebeurt bijvoorbeeld door middel van maaltijdprojecten, schuldhulpverlening, spelletjesmiddagen, kledingwinkels en de soepbus.” laat het Leger des Heils ons weten.

Voor deze buurtgerichte activiteiten ontvangt het Leger des Heils geen subsidie. Deze activiteiten worden dus volledig betaald uit donaties. Het Leger des Heils organiseert daarom een landelijke collecteweek, dit jaar van 25 tot en met 30 november. De gift vanuit de Arnhemmers zijn daarbij hard nodig, want samenleven doe je dus niet alleen.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Facebook

Populair