Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Introdans danst END OF SEASON: Celebrating Kylián!

22 juni, 20.15 - 24 juni, 00.00

Traditiegetrouw besluit Introdans in juni het theaterseizoen met END OF SEASON. Dit altijd uitbundige en prikkelende ‘slotakkoord’ is deze keer geheel gewijd aan het oeuvre van meesterchoreograaf Jiří Kylián. Met Celebrating Kylián! viert Introdans Kyliáns 70ste verjaardag. END OF SEASON wordt live begeleid door Het Gelders Orkest onder leiding van Otto Tausk en is te zien van 22 tot en met 24 juni 2017 om 20.15 uur in Stadstheater Arnhem.

In END OF SEASON brengt Introdans een selectie uit het omvangrijke oeuvre van Kylián. Bijna 25 jaar lang leidde Kylián het Nederlands Dans Theater en zijn choreografieën – meer dan honderd in totaal – vormden zo’n 35 jaar het ‘gezicht’ van het gezelschap. Introdans heeft een lange werkrelatie met Kylián en zijn werk is geliefd bij het Introdanspubliek. Om ook nieuwe generaties kennis te laten maken met de enorme rijkdom en veelzijdigheid van zijn werk verwierf Introdans inmiddels de rechten voor vijftien van zijn choreografieën. In seizoen 2016-2017 kwam daar een heel bijzonder ballet bij, Lieder Eines Fahrenden Gesellen, dat deel uit maakt van END OF SEASON met live zang van mezzosopraan Florieke Beelen. Daarnaast zijn tijdens END OF SEASON ook te zien: het mysterieuze Un Ballo, het gekke Trompe L’Oeil en het dolkomische ‘poederpruikenballet’ Sechs Tänze.

Op 21 maart 2017 werd meesterchoreograaf Jiří Kylián 70 jaar. Het Holland Dance Festival, Kylián Productions en Foundation, het Zuiderstrandtheater, Korzo Producties en Theater en Nederlands Dans Theater vieren zijn verjaardag in Den Haag groots met een gevarieerd festival: Celebrating Kylián!. Door het jaar heen worden met voorstellingen, filmvertoningen en tentoonstellingen alle aspecten van Kylián’s veelzijdige kunstenaarschap belicht. Introdans viert de verjaardag van Kylián in het oosten van het land en danst tijdens END OF SEASON vier parels uit Kyliáns rijke oeuvre.

Naast zijn choreografische werk is Jiří Kylián al enkele jaren een filmisch en fotografisch onderzoek gestart. Geïnspireerd door zijn muze en levenspartner, danseres Sabine Kupferberg, heeft Kylián een fotografische studie gemaakt, die als randprogrammering bij de voorstelling END OF SEASON: Celebrating Kylián! is te ervaren in de kleine zaal. In het resultaat van deze studie Free Fall, neemt Kylián het publiek mee naar bevroren momenten van een vrije val. Als een ‘stilstaande choreografie’.

Bekijk de trailer van de voorstelling.

Reacties

Reacties

Gegevens

Begin:
22 juni, 20.15
Einde:
24 juni, 00.00

Locatie

Stadstheater Arnhem
Velperbinnensingel 10
Arnhem,
+ Google Maps

Reacties

Reacties

Geen reacties mogelijk