Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Klimaatcafé: bottom up-beweging

22 juni, 16.30 - 18.00

Kenners en doeners delen 22 juni in Showroom Arnhem hun ervaringen en tips rondom bewonersinitiatieven.

Het klimaatbestendig maken van de stad is een gemeenschappelijke opgave. Ook individuele bewoners en burgerinitiatieven nemen steeds meer de verantwoordelijkheid om tuin of buurt te vergroenen en zo hittestress en waterproblematiek te verminderen.

Het thema van de vierde editie van het Klimaatcafé, georganiseerd door Platform Arnhem Klimaatbestendig, is de bottom up beweging die momenteel vanuit de stad aan het ontstaan is. Er wordt ingezoomd op het proces, praktische zaken als financiële ondersteuning en er komen verschillende Arnhemse initiatieven aan het woord waaronder GroenWest, het BuurtGroenBedrijf en Platform 6811.

Er is een inspirerend programma met kenners en doeners; Rinske van Noortwijk (GreenWish NL) helpt burgerinitiatieven met hun projecten. Zij vertelt over haar ervaringen en geeft concrete tips. Carien van Boxtel geeft een toelichting op de inspirerende Buurtmoestuin De Torentuin uit Zaltbommel. Hoe is dit spraakmakende project tot stand gekomen? Vervolgens komen verschillende Arnhemse buurtinitiatieven over het podium, maar ook organisaties die ondersteuning bieden bij bottom up projecten zoals Koninklijke Nederlandse Heidemaatschappij, Voor Je Buurt en Burgerkracht. Tot slot is er een netwerkborrel en speeddatesessie waarbij bewoners en initiatieven bij ondersteuners terecht kunnen met vragen, opmerkingen en ideeën.

Het café is open voor iedereen die geïnteresseerd is in en/ of zich bezighoudt met een buurtinitiatief.

Reacties

Reacties

Gegevens

Datum:
22 juni
Tijd:
16.30 - 18.00

Locatie

Showroom Arnhem
Langstraat 20
Arnhem,
+ Google Maps

Reacties

Reacties

Geen reacties mogelijk