fbpx
Connect with us

Nieuws

Extra bedden voor daklozen

In Arnhem hoeft niemand op straat te slapen, iedere dakloze kan bij de diverse opvangmogelijkheden terecht.” is het motto van de gemeente. Echter door Corona waren er minder bedden beschikbaar voor daklozen. SP heeft hierover vragen gesteld aan het college. Hiervoor is door het college een oplossing gevonden.

Foto: Cruise Voyages

Dat was al zo, en nu breiden we de mogelijkheden uit met extra opvang voor deze kwetsbare doelgroep. Naast de bestaande locaties aan de Remisestraat, het Jonahuis en het Stoelenproject, zijn er nu extra opvanglocaties in Arnhem, Huissen, Nijmegen en Lunteren geregeld. Eén van die extra locaties is een cruiseschip van het Arnhemse Select Cruise Voyages.

Niemand hoeft op straat te slapen

In de ‘Serenade I’ kunnen vanaf vandaag daklozen zonder verslaving en zonder (vermoeden van) Coronabesmetting worden opgevangen. Behalve opvang in het cruiseschip zijn er ook extra locaties geregeld in Huissen, voor daklozen die geen verslaving hebben en (mogelijk) besmet zijn met het Coronavirus. Voor verslaafde daklozen zijn er extra opvanglocaties in Arnhem, Nijmegen en Lunteren. Daar is tevens voldoende begeleiding aanwezig. Verslaafde daklozen zonder besmetting blijven terecht kunnen in de Remisestraat. Wethouder Martien Louwers: ‘We krijgen allemaal de boodschap “blijf thuis”. Voor daklozen is dat lastig: zij hebben geen thuis. Ze zijn aangewezen op deze opvang. Ik ben erg blij dat we deze extra locaties nu hebben. Met deze extra locaties kunnen we ervoor zorgen dat mensen die ziek zijn apart worden opgevangen en dat ook grotere groepen in quarantaine kunnen verblijven’, aldus Louwers.

Arnhemse ondernemer

De Serenade I ligt aangemeerd aan de Nieuwe Kade ter hoogte van de Scheepswinkel. Er is plaats voor 68 mensen. Roderik van Veelen van Select Cruise Voyages: ‘We hadden door Corona nu geen gasten. Dan is het mooi dat we op deze manier iets positiefs voor de stad kunnen doen.’ Ook wethouder Economie Jan van Dellen is blij met het initiatief. Ook wethouder Economie Jan van Dellen is blij met het initiatief. ‘Mooi dat vanuit mijn netwerk een Arnhemse ondernemer zo bijdraagt in deze tijd. Daar heb ik grote waardering voor. Samen komen we hier sterker uit.’

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Nieuws

Veteraan Bill Millington overleden

Op woensdag 27 mei is de 95-jarige Bill Millington overleden. De veteraan vocht tijdens de slag om Arnhem. Hij is de vierde Arnhem veteraan die in korte tijd deze maand overleed.

Op 95-jarige leeftijd is veteraan Bill Millington overleed op 27 mei. Bill sprong tijdens de tweede dropping op de Ginkels heide op maandag 18 september 1944. Bill was actief bij de 8th Parachut Battalion of the 6th Airborne Division. Tijdens zijn dropping werd Bill en zijn collega’s onder vuur genomen door de Duitsers die hen stonden op te wachten.

Foto van Bill Millington tijdens zijn dienst

Uiteindelijk is Bill gevangen door de Duitsers en geplaatst in Krijgsgevangenenkamp Mühlberg. Deze kamp ligt aan de Poolse grens in Duitsland en stond bekend om de slechte condities. Op 23 april 1945 is kamp Mühlberg door de Russen bevrijd.

Bill is onlangs jarig geweest op 20 mei en werd 95 jaar.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Commissaris van de Koning bezoekt Pleyade-locatie Malburgstaete

Op zaterdag 30 mei bracht John Berends, commissaris van de Koning in Gelderland, een bezoek aan Malburgstaete in Arnhem. Dit is een van de twaalf locaties van ouderenzorgorganisatie Pleyade. De commissaris bezocht de locatie vanwege de versoepeling van de bezoekregeling rondom het coronavirus.

Foto: Pleyade

Tijdens het bezoek sprak de commissaris (rechts op de foto) met bewoners, waaronder cliëntenraadsleden, en medewerkers van de locatie over de impact van de coronamaatregelen op het leven. Ook spraken zij uitgebreid over hoe het is om weer voorzichtig bezoek te mogen ontvangen. “We vinden het erg fijn dat we elke week iemand anders op bezoek kunnen krijgen.”, aldus de bewoners. Iets waarover de commissaris vol lof sprak: “Pleyade bekijkt, binnen de maatregelen, de mogelijkheden en niet de onmogelijkheden. De spreek-luisterverbinding, of zoals de bewoners hem noemen ‘de babbeltent’, vind ik daar ook een mooi voorbeeld van.” Ook was de commissaris getuige van hoe bewoonster mevrouw Otten weer voor het eerst sinds de verplichte locatiesluiting bezoek ontving. Haar zus kwam langs. Het was een bijzonder weerzien.

De gesprekken vonden volgens de richtlijnen plaats in de speciaal ingerichte ontmoetingsruimte waar bewoners ook hun familieleden ontvangen. “Ik ben dankbaar dat ik een ochtend in het gezelschap van deze hartelijke mensen mocht zijn. Ik heb gezien wat de maatregelen met mensen doen, maar ook gezien hoe je hier als ouderenzorgorganisatie op een goede manier mee om kunt gaan.”, aldus de commissaris.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Gemeentelijke handhaver gewond door geweld

Op donderdag 28 mei zijn twee handhavers van de gemeente belaagd door een man. Eén handhaver raakte lichtgewond en moest ter controle naar het ziekenhuis.

Foto: politie

Het gebeurde rond 21:40 uur ter hoogte van het Willemsplein. De man die de handhavers belaagde, is door de politie aangehouden. Het gaat om een 19-jarige man uit Velp. Op dat moment waren er een aantal omstanders in de buurt. De politie hoopt dat deze getuigen zich willen melden bij de politie. Dat kan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

‘Gaat alle perken te buiten’

De burgemeester Ahmed Marcouch, zegt over het geweld: “Deze lafhartige daad gaat alle perken te buiten. Blijf van handhavers af. De impact van geweld is groot, dat merk je meteen als je ze spreekt. Goed dat de vermoedelijke dader is gepakt. Ik roep mensen die iets hebben gezien op om contact op te nemen met de politie.”

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Facebook

Populair