fbpx
Connect with us

Nieuws

Focus Junior in de herfstvakantie

Kom vakantie vieren in Focus Filmtheater op het Audrey Hepburnplein in Arnhem! Traditiegetrouw staat bij Focus Arnhem de herfstvakantie (17 t/m 25 oktober) in het teken van Focus Junior, met extra veel kinderfilms en filmfestival Cinekid on Tour.

Foto: Focus Theater

Dit jaar in iets aangepaste Focus 1.5 vorm, maar daarom niet minder leuk! Naast de leukste kinderfilms, waaronder Pettson en Findus 3: Findus gaat verhuizen (4+), Yakari (6+) en Marona (AL), is er ook weer een Griezelavond op dinsdag 20 oktober. Te zien is De Addams Familie NL (6+), over het welbekende, allesbehalve doorsnee gezin. Voor de film begint is er in de zaal een kort voorprogramma met o.a. een spannende filmquiz met monsterlijke prijzen. Daarnaast krijgt ieder kind
een eng drankje en een zakje griezelversnaperingen. Bekijk het hele programma op https://www.focusarnhem.nl/films/junior.

Programma Focus Junior in de herfstvakantie

Zaterdag 17 oktober
13:15 Pettson en Findus 3: Findus gaat verhuizen (4+)
13:30 Poeslief (AL)
15:15 Yakari (6+)

Zondag 18 oktober
10:45 Marona (AL)
11:30 Pietje Kortstaart (6+)
13:15 De Schooltuin (AL)
13:30 Poeslief (AL)
14:45 Mier (9+)

Maandag 19 oktober
10:45 Poeslief (AL)
11:00 Yakari (6+)
11:15 Verhalen met een staartje (6+)
13:15 Marona (AL)
15:15 Kort maar Krachtig (8+)

Dinsdag 20 oktober
13:30 Poeslief (AL)
13:45 Marona (AL)
14:15 Kapsalon Romy (8+)
18:45 GRIEZELAVOND: De Addams Familie NL (6+) + voorprogramma

Woensdag 21 oktober
10:45 Verhalen met een staartje (6+)
11:00 De schooltuin (AL)
13:30 Yakari (6+)
15:00 Poeslief (AL)

Donderdag 22 oktober – CINEKIDDAG
11:00 Verhalen met een staartje (6+)
11:15 Pettson en Findus 3: Findus gaat verhuizen (4+)
13:30 Pietje Kortstaart (6+)
14:00 Kort maar krachtig (8+)
15:00 Mier (9+)

Vrijdag 23 oktober
10:45 Marona (AL)
11:00 Pettson en Findus 3: Findus gaat verhuizen (4+)
13:15 Poeslief (AL)
13:30 De schooltuin (AL)
15:00 Madison (8+)

Zaterdag 24 oktober
13:15 Yakari (6+)
13:30 Poeslief (AL)
14:15 Kapsalon Romy (8+)
15:00 Mier (9+)

Zondag 25 oktober
10:45 Pietje Kortstaart (6+)
11:30 De schooltuin (AL)
13:15 Marona (AL)
14:00 Yakari (6+)

Prijzen

Tickets voor de films kosten € 5,00 (< 60 min) of € 7,50 (> 60 min) voor volwassenen en kinderen. Tickets voor de Griezelavond zijn € 9,50.

Reacties

Reacties

Nieuws

Aardgasvrij Elderveld stap dichterbij

De gemeente Arnhem krijgt een bijdrage van zes miljoen euro van het Rijk om ongeveer 800 woningen in de wijk Elderveld aardgasvrij te maken. Met deze bijdrage uit het Programma Aardgasvrije Wijken is de kans dat deze woningen voor 2028 kunnen worden verwarmd met restwarmte groter geworden. De restwarmte komt van de rioolwaterzuivering van Waterschap Rivierenland die aan de rand van de wijk staat. In totaal is met het project een investering van zo’n dertig miljoen euro gemoeid waarvan de gemeente via het Klimaatfonds ca. 500.000 euro bijdraagt. 

Foto: Gemeente Arnhem

Wethouder Cathelijne Bouwkamp is verheugd met het nieuws: “Dat het ministerie ons project financieel ondersteunt geeft vertrouwen en is een belangrijke steun in de rug. Nu gaan we aan de slag met de verdere uitwerking. Naast een technische en financiële uitwerking gaan we ook in gesprek met de bewoners. Want uitgangspunt bij de wijkgerichte energietransitie is dat we dit soort grote veranderingen in samenspraak met de bewoners doen.”

Kostenneutraal 

Belangrijk voor de gemeente is dat bewoners er financieel niet op achteruit gaan. Dat geldt zowel voor de huurders als de betrokken woningeigenaren. De 800 huishoudens in Elderveld-Noord zijn door gemeente Arnhem geïnformeerd via een huis-aan-huis brief over het positieve nieuws uit Den Haag. Op 23 november zal gemeente Arnhem een online informatiebijeenkomst organiseren om het project verder toe te lichten. Een exacte planning wanneer woningen daadwerkelijk aardgasvrij kunnen worden gemaakt is op dit moment lastig te voorspellen. De ambitie is om het voor 2028 te realiseren. 

Opknapbeurt voor openbare ruimte 

Omdat voor het project een warmtenet moet worden aangelegd is een forse ingreep nodig in de openbare ruimte. De gemeente wil dat moment aangrijpen om gelijktijdig de enigszins gedateerde openbare ruimte in dit deel van Elderveld-Noord een flinke opknapbeurt te geven en het riool te vervangen. Zo is er mogelijk ook meer ruimte voor meer groen en maatregelen op het gebied van klimaatadaptatie.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Scandinavisch wonen in Schuytgraaf

Scandinavisch wonen in Schuytgraaf Lagom. Dat is het Zweedse woord voor ‘precies zoals het moet zijn’. En dat gaat zeker op voor de 28 eengezinswoningen die bouwbedrijf Trebbe voor Portaal gaat bouwen in de Arnhemse wijk Schuytgraaf. De energiezuinige woningen, met zonnepanelen, krijgen een Scandinavische uitstraling.

De woningen worden gebouwd op veld 24. Dit veld krijgt een woonsfeer die past bij de groene locatie van het veld. Het wordt een fijne woonomgeving, die doet denken aan het leven in Scandinavië. Een cultuur
die uitgaat van een nuchtere en ontspannen levensopvatting en dichtbij de natuur staat.

Over de woningen

De woningen zijn ontworpen door Beltman Architecten. Met drie slaapkamers zijn het sociale-huurwoningen die zeer geschikt zijn voor gezinnen. Manager vastgoed Robert van Dijk is blij met de bouw. “We weten allemaal dat Arnhem zit te springen om betaalbare huizen. De wachtlijst voor sociale-huurwoningen is lang. Wij zijn blij dat we met dit project een bijdrage kunnen leveren.”

Betaalbaar wonen

Naast goede kwaliteit woningen op een goede locatie, is betaalbaarheid voor Portaal belangrijk. Manager Volkshuisvesting Joost Wools: “We willen de huur onder de huurtoeslaggrens houden. Op dit moment is dat 619 euro per maand. Boven die zogeheten aftoppingsgrens neemt de huurtoeslag af. Door daarnaast energiezuinige woningen te bouwen, blijft de energierekening van de huurders laag. Zo helpen we huurders om hun totale woonlasten laag te houden. Wonen in de sociale huursector moet betaalbaar zijn.”

Alles binnen handbereik

Op korte afstand van de woningen zijn veel voorzieningen. Bijvoorbeeld een groot winkelcentrum en een treinstation. Ook bij de Arnhemse binnenstad is nabij. Ontsluitingswegen A50 en A325 maken zowel de
groene omgeving als belangrijke autowegen snel bereikbaar.

Verhuur

De woningen zijn naar verwachting eind 2021 klaar. Zij zullen in 2021 aangeboden worden via www.entree.nu.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Arnhemse reisorganisatie in de startblokken voor 750 knuffels

Stichting Tendens Vakanties heeft met haar jubileumactie ‘GEEF EEN KNUFFEL’ 750 knuffels opgehaald. Hiermee kan Tendens al haar vakantiegangers met een verstandelijke beperking –  die deze zomer hun begeleide vakantie in het water zagen vallen – een knuffel geven. Op 7 november worden de pluche bijenknuffels – verspreid over Nederland – uitgefietst. 

Met de jubileumactie ‘GEEF EEN KNUFFEL’ vraagt de reisorganisatie aandacht voor mensen met een verstandelijke beperking én voor de toekomst van begeleide vakanties.  

Vergroten van leefwereld

“Het annuleren van alle zomerreizen was voor onze vakantiegangers de zoveelste verdrietige boodschap, de zoveelste verwarring, de zoveelste teleurstelling na een eerste periode van lockdown. Een tijd waarin een groot deel van de dagbesteding op woongroepen was weggevallen en de nabijheid van naasten niet mogelijk was. Mensen met een verstandelijke beperking zijn kwetsbaar in tijden van Corona.” vertelt Joost Bekkers, directeur Tendens Vakanties. “Onze missie als reisorganisatie is het vergroten van de leefwereld van mensen met een beperking . Dit doen wij door samen activiteiten te ondernemen, nieuwe ervaringen op te doen en vriendschappen aan te gaan. Dit jaar bestaat onze organisatie 25 jaar. Denkend in mogelijkheden en mede door het feit dat we als reisorganisatie zelf ook voor grote uitdagingen staan, hebben wij daarom deze jubileumactie in het leven geroepen.”

GEEF EEN KNUFFEL

De reisorganisatie bedacht de actie ‘GEEF EEN KNUFFEL voor nu en voor de toekomst’. Een actie in teken van positiviteit, verbondenheid en perspectief. ‘Wij geven een symbolische knuffel aan onze vakantiegangers en tegelijkertijd ook voor iedereen die zich voor hen inzet. Om te laten weten dat er aan ze gedacht wordt. De knuffel is een miniatuur van de vakantiemascotte van Tendens.

750 knuffels

Op zaterdag 7 november worden de 750 knuffels – stuk voor stuk – op de fiets naar de vakantiegangers gebracht. Met behulp van vele vrijwilligers verspreid over Nederland. Hiermee gaat de reisorganisatie symbolisch terug naar waar het 25 jaar geleden allemaal mee begon: fietsvakanties. Naast vele particuliere donaties wordt de actie mede mogelijk gemaakt door de CS. Olgaardtstichting. De Arnhemse stichting steunt activiteiten voor jongeren op het gebied van zingeving en vorming. Tendens roept op om de actie te blijven steunen om de begeleide vakanties voor de toekomst veilig te stellen. Hiervoor is een geldinzamelingsactie gestart: https://www.whydonate.nl/fundraising/geef-een-knuffel

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Facebook

Populair