fbpx
Connect with us

Nieuws

Gelijkspel tussen Vitesse en Feyenoord

Foto’s: Vitesse

In een uitermate spannend duel hebben Vitesse en Feyenoord elkaar zondagmiddag in evenwicht gehouden. Vlak voor rust tekende Orkun Kökcü voor de openingstreffer namens Feyenoord. In het tweede bedrijf was het Mohammed Dauda die de score gelijktrok. 

Maikel van der Werff verving de geblesseerde Jake Clarke-Salter in het hart van de verdediging. Thulani Serero begon op de reservebank. Voor hem in de plaats stond Navarone Foor.

image

Het eerste gevaar van de wedstrijd kwam van Robin van Persie. Hij kopte de bal na een voorzet van Steven Berghuis op het doel. Doelman Eduardo moest zich volledig strekken om de inzet te keren. Vitesse liet daarna snel van zich horen via Dauda, hij volleerde de bal maar rakelings naast het doel. De volgende kans was voor rechtsbuiten Berghuis. De aanvaller sneed naar binnen en gaf hard en laag voor op aanvoerder Van Persie, maar deze gleed de bal net naast. Na een kwartier  kreeg Van der Werff een grote kans om de thuisploeg op voorsprong te koppen. Echter raakte hij de bal niet goed, waardoor de mogelijkheid om zeep werd geholpen.

image

Even later was het Feyenoord met een nieuwe poging.  Larsson gooide de bal vanaf links voor op de vrijstaande Van Persie, maar de spits faalde in de afwerking en plaatste de bal over het Vitesse-doel. Vitesse rukte op via Martin Ødegaard, hij dribbelde de zestien in, passeerde zijn directe tegenstander en kreeg de bal bij Dauda. De Ghanese aanvaller kreeg de voorzet alleen net niet op maat, waardoor hij niet meer dan een rollertje kon produceren. 

image

Op slag van rust werd het dan toch 0-1 voor de ploeg van Giovanni van Bronckhorst. Van Persie werd aangespeeld en legde terug op de inlopende Kökcü. Hij plaatste de bal knap achter goalie Eduardo in de rechter benedenhoek. 

De ploeg van Leonid Slutskiy begon uitstekend aan de tweede helft. Vyacheslav Karavaev stoomde langs de zijlijn op en gaf de bal goed voor. Dauda liep de voorzet van de rechtsback binnen, wat de 1-1 betekende. De Vitessenaren werden na de gelijkmaker met de minuut sterker. Vitesse dwong Delle in de 65e minuut tot een dubbele redding na twee schoten kort achter elkaar. Eerst was het Ødegaard die het met een hard schot probeerde, waarna Karavaev het tweede schot loste.

image

Met nog iets minder dan tien minuten speeltijd kwam Vitesse er snel uit via Ødegaard en Bero. De Noor gaf op het laatste moment af op Bero, die op zijn beurt doorspeelde aan Linssen. Echter raakte de aanvoerder het leer maar half, waardoor het via via maar rakelings langs het doel van Feyenoord ging. De volgende mogelijkheid kwam vanaf de schoen van Max Clark. Keeper Delle moest zich volledig inspannen om zijn pegel over de lat te tikken. Vlak daarna waren het de Feyenoorders die een kans kregen via Van Persie, maar de ex-international kopte net naast de paal.

image

In de eerste minuut van de blessuretijd ontsnapte Vitesse aan een achterstand. Oud-Vitessenaar Van der Heijden trof met een kopbal het houtwerk naast Eduardo. In de rebound kopte Van Persie maar rakelings over. In de allerlaatste secondes van het duel kreeg Vitesse via Bero nog een mogelijkheid om de overwinning over de streep te trekken, maar de middenvelder vuurde naast. Zaterdag 16 maart om 20.45 uur mogen de Vitessenaren opnieuw proberen drie punten te bemachtigen, dit maal op bezoek bij Heracles Almelo. 

image

Bied mee op gedragen én gesigneerde wedstrijdshirts! Alle gedragen én gesigneerde wedstrijdshirts van de wedstrijd tegen Feyenoord worden live en online geveild op MatchWornShirt.com. De online veiling opent op het moment van de aftrap (14.30 uur) en sluit exact vier dagen later op donderdagmiddag om 14.30 uur. Je kan dus al meebieden tijdens de wedstrijd! Kan je niet tegen de spanning of heb je geen zin om vier dagen te wachten? Maak dan gebruik van de ‘buy it now’ optie en win jouw favoriete shirt direct. Ga naar MatchWornShirt.com en doe mee!

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Nieuws

Poolparty in AKU fontein

Woensdag organiseert het Mexicaanse restaurant Popocatepetl een Popo’s Pool Party. Met 35 grade op komst wordt het een warme dag en speciaal om deze reden organiseren ze een feestje om af te koelen.

Foto; Popocatapetl

Woensdag tussen 12:00 en 21:00 organiseert Popocatepetl op het Gele Rijdersplein een poolparty in de AKU fontein. Zij zorgen voor een zwembad met fontein vol opblaasbare voorwerpen. Ook hebben ze ijs in verschillende smaken en cocktails in huis. Kortom, alle ingredienten om een geslaagde poolparty te houden.

Zwemspullen

Neem naast zwemkleding ook waterschoenen of slippers mee. Er wil nog wel eens glas liggen in de fontein.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Beiaardiers uit Polen, Engeland Amerika, Duitsland en Frankrijk spelen in de Eusebiustoren

Een zomerserie van zeven beiaardconcerten, uitgevoerd door beiaardiers uit landen die bij de Slag om Arnhem betrokken waren. Met beiaardiers uit Duitsland, Engeland, Polen, Amerika, Frankrijk en Nederland. Deze beiaardconcerten worden gehouden in verband met de 75ste herdenking rondom de slag om Arnhem.

Foto: Flickr

De concerten beginnen om 20:00 uur in de Eusebiustoren (zonder publiek) en zijn gratis te beluisteren in de buitenzaal op het dak van Focus Filmtheater (Audrey Hepburnplein 1, Arnhem). Deur open vanaf 19:30 uur. Vanaf 19:45 is er een korte toelichting op het programma. Na afloop van het concert is er een meet en greet met de musici.

PROGRAMMA
4 juli: Bob van der Linde (Nederland). Sebastiaan Haverkate en Sander Beens (trompet)
18 juli: Trevor Workman (Engeland)
1 augustus: Monika Kaźmierczak (Polen), met elektronische muziek
15 augustus: Roy Kroezen (Nederland/Amerika)
29 augustus: Toru Takao (Duitsland)
12 september: Stefano Colletti (Frankrijk)
19 september: Bob van der Linde (slotconcert)

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Na Pokemon trainers is het nu de beurt aan Harry Potter fans om stad onveilig te maken

In 2016 werd de stad onveilig gemaakt door Pokemon trainers. Ze liepen al gefocust op hun telefoon het spelletje Pokemon Go te spelen. Zaterdag is daar mogelijk een nieuwe verslaving bij gekomen, genaamd Harry Potter: Wizzards Unit.

Foto: Niantic

In het spelletje Harry Potter: Wizzards Unit moeten spelers zoveel mogelijk voorwerpen vinden in de echte wereld. Deze voorwerpen mogen volgens het spel de ‘niet tovenaar’ wereld ontdekken. Je moet deze voorwerpen doormiddel van een toverspreuk verdwijnen. Dit doe je door een bepaalde manier je vinger over het scherm te halen of door de toverspreuk hardop te zeggen. Ook moet je o.a. in het spel vechten tegen slechte tovenaren en heksen maar moet je ook toverdranken brouwen.

Pokemon Go

Pokemon Go werd op verschillende manieren als positief ervaren. Zo gingen meer mensen naar buiten en liepen ze vele kilometers om de kleine monsters te vangen. Ook zorgde Pokemon dat in vele wijken minder werd gestolen omdat inbrekers gek werden van de Pokemon vangers die ook in de nachtelijke uurtjes actief waren. Daarnaast zorgde Pokemon er ook voor dat er meer mensen nieuwe contacten gingen leggen, wat weer de eenzaamheid verminderden. Niet alleen zorgde Pokemon Go voor positieve ervaringen. Zo raakte natuurgebieden beschadigd en kwamen soms spelers op plekken waar ze niet mochten komen.

Of het nieuwe spelletje net zo succesvol gaat worden als Pokemon Go zal te toekomst uitblijken.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair