fbpx
Connect with us

Nieuws

2,5 miljoen euro voor maatregelen Korenkwartier

Korenmarkt

Het College van Burgemeester en Wethouders trekt 2,5 miljoen euro uit voor verbetering van het Korenkwartier. Er komen beperkingen voor nachthoreca in de Varkensstraat en de gemeente gaat actief op zoek naar een nieuwe bestemming voor de Korenbeurs. Ook komt er een straatmanager, die actief zal samenwerken met de ondernemers.

Dat heeft de gemeente donderdag laten weten. Het college ziet dit als een noodzakelijke ingreep. Met de maatregelen moet de achteruitgang worden gestopt en moet het Korenkwartier weer meer toekomstperspectief krijgen. Het college verwacht dat dit een positief effect zal hebben op de leefbaarheid en de veiligheid van het gebied.

Gemeente koopt panden

Daarbovenop heeft de gemeente op alle panden in de Varkensstraat een zogeheten voorkeursrecht gevestigd. Dat betekent dat eigenaren die hun pand willen verkopen het eerst aan de gemeente moeten aanbieden. Het college heeft aan de gemeenteraad voorgesteld om hiervoor een budget van 1,9 miljoen euro vrij te maken.

Het gaat nu nog niet goed met het Korenkwartier, vindt verantwoordelijk wethouder Ron König. “Ons beleid is dat we de avond- en nachthoreca willen concentreren op en rond de Korenmarkt. Daarbij willen we de Varkensstraat transformeren naar een straat waar je je een mix vindt van wonen, werken en daghoreca.”

Ideeën Korenbeurs

Voor de Korenbeurs heeft de gemeente openbare selectieprocedure gestart. Daarbij wint het beste idee. De planning is erop gericht om in het voorjaar van 2018 een nieuwe exploitant te hebben.Het college wil eenmalig 500.000 euro uittrekken om het monumentale pand geschikt te maken voor een toekomstige exploitant. De gemeenteraad moet daar nog wel mee instemmen.

De straatmanager zal de smeerolie vormen tussen ondernemers, eigenaren en potentiële nieuwe geïnteresseerde ondernemers. Hij zal de samenwerking aanjagen en kan startende ondernemers coachen en begeleiden. De nieuwe straatmanager moet nog worden geworven. De gemeenteraad wordt gevraagd hiervoor 100.000 euro beschikbaar te stellen.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Nieuws

Terrasmeubels gestolen bij pannenkoekboerderij De Steenen Camer

In de nacht van zondag 18 oktober op maandag 19 oktober is een grote parasol en een aantal terras stoelen gestolen bij pannenkoekboerderij De Steenen Camer in Elderveld. De ondernemer roept getuigen op om zich te melden.

Foto: Pannenkoekenboerderij De Steenen Camer

“Komen jullie dit kapje van een van onze terras parasols ook nog even ophalen die jullie onderweg waarschijnlijk verloren zijn? Dan heb je de parasol compleet….” valt er te lezen op de sociale media van pannenkoekenboerderij De Steenen Camer. In de nacht van zondag 18 en maandag 19 oktober heeft men geprobeerd terrasmeubels te stelen van de eetgelegenheid. Naast een parasol zijn er ook wat terras stoelen gestolen. Een tweede parasol is niet meegenomen, mogelijk was deze te zwaar om mee te nemen.

Extra zwaar

Door het gedwongen sluiten door COVID-19 maatregelen hebben horecaondernemers het zwaar. Helemaal vervelend is als dan ook dat hun dure terrasspullen gestolen worden.

De ondernemer van de pannenkoekboerderij roept dan ook Arnhemmers op naar deze parasol en tuinstoelen uit te kijken. De parasol is uitgeklapt ongeveer 5 meter. Mensen kunnen zich melden via telefoon (026-3815237) of een privé-bericht. Mensen die graag anoniem willen melden kunnen dit ook eventueel doen.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

scooterbestuurder (18) zonder rijbewijs geeft valse identiteit

politie Arnhem

Een 18-jarige scooterbestuurder had zondagavond een duur avondje. Tijdens het controleren van zijn scooter kon de man geen rijbewijs of ID-kaart overhandigen aan de politie. Ook gaf de man een valse naam op.

Foto: Politie

Bij een controle van zijn scooter kon de man geen rijbewijs overhandigen. Deze zou volgens hem nog thuis liggen, liet de politie weten. Ook kon deze man geen identiteitsbewijs tonen. Nadat de man zijn ‘persoonsgegevens’ had opgegeven, werd vermoed dat dit niet zijn eigen gegevens waren.

Mee naar het burea

De man werd daarop aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Daar werd door de politie onderzoek gedaan naar zijn identiteit. De politie kon achterhalen dat de man zich voor deed als een andere persoon. Ook ontdekte de politie dat de persoon geen rijbewijs in bezit had en dat hij vaker dit had gedaan.

Tegen de man is door de politie een proces-verbaal opgemaakt voor het rijden zonder rijbewijs, het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs en het opgeven van een valse naam. De man zal zich binnenkort voor de rechter mogen verantwoorden.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Rattenslang onverwachts op bezoek

Vrijdag 9 oktober was wel een hele bijzondere start van het weekend voor een inwonster uit Malburgen-West. Daar kreeg de vrouw een rattenslang op bezoek.

Foto: Politie

In Malburgen-West kreeg een vrouw wel een hele bijzondere bezoeker op visite. Een kleine rattenslang zat tussen de vensterbank en de muur. De vrouw heeft de politie gebeld. Die heeft samen met de dierenambulance geprobeerd te vangen. Echter is het op heden nog niet gelukt.

Samen met de eigenaar

De eigenaar van de slang heeft zich ondertussen gemeld en probeert met de inwoner de slang te lokken met een muisje. Helaas is het tot op heden nog niet gelukt. De rattenslang is niet gevaarlijk voor mensen.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Facebook

Populair