fbpx

Gemeente niet in gesprek met Nashville kerk

Foto: Guus Wopereis

De gemeente Arnhem heeft de afgelopen maanden niet de urgentie gevoeld om met de Gereformeerde kerk aan de Groen van Pinksterenkerk te praten over hun voorgangers die de Nashville verklaring hebben ondertekend.

Ondanks de ophef die de Nashville verklaring verzorgde, heeft de gemeente Arnhem niet de urgentie gevoeld om met de gereformeerde kerk in gesprek te gaan. Een aantal voorgangers hebben de Nashville verklaring ondertekend omdat ze zich zorgen maakte over de positie van Lesbisch, Homoseksuele, Biseksuele, Transgenders en vrouwen hebben. In de verklaring ondertekende diverse voorgangers en de SGP voorman dit.
De gereformeerde kerk hebben met regelmaat een aantal voorgangers over de vloer die de Nashville verklaring hebben getekend. “Wij hebben geen gesprek gehad met de gereformeerde gemeente. Immers hebben wij geen meldingen of signalen gehad om in gesprek te gaan.” aldus de woordvoerder van de gemeente Arnhem. De gemeente is niet bekend met een protestactie bij de kerk in de week van de verklaring. Daar heeft een of meerdere personen een regenboog krijttekening gemaakt voor de deur met diverse teksten.

Kerk en staat

De gemeente wil niet in gesprek gaan met de kerk “Wij vinden de scheiding tussen kerk en staat belangrijk. Wij gaan niet over de inhoud van wat de kerk zegt. Daar gaat de kerkgemeente zelf over.” aldus de woordvoerder. Wel opmerkelijk is dat de burgemeester op vraag van een aantal partijen in de raad in gesprek is gegaan met de Al Fath Moskee. Die hebben besloten om een Imam niet aan te stellen nadat ze in gesprek zijn geweest met de burgemeester. Volgens de woordvoerder van de gemeente kan deze twee niet vergeleken worden.

Wel heeft de gemeente Arnhem een regenboogvlag opgehangen om een tegengeluid te geven op de verklaring.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Back to top