fbpx
Connect with us

Nieuws

Getuigen gezocht voor brandstichting trein

Vrijdagmorgen is er rond 12:15 uur een brand geweest in een treincoupé op station Arnhem Centraal. Niemand is daarbij gewond geraakt, maar de treincoupé liep wel behoorlijke schade op. De politie heeft een 48-jarige man uit Amsterdam aangehouden. Wel zoekt de politie nog getuigen.

Foto: Politie

Vrijdag rond 12:15 is er een brand uitgebroken in een treincoupé van de NS. Daarbij is niemand gewond geraakt, wel is er een hoop schade. De trein is om 11:52 uur op spoor 11 aangekomen vanuit Den Helder en zou als intercity om 12:32 uur weer naar Den Helder vertrekken. De brand ontstond tussen 11:55 uur en 12:15 uur op de benedenverdieping van het tweede treinstel.

“Wij hebben inmiddels een 48-jarige man uit Amsterdam aangehouden op verdenking van brandstichting. Wij zijn echter nog op zoek naar getuigen van het incident.” laat de politie weten. Heb je iets gezien wat mogelijk met de brand te maken heeft? Of heb je met je telefoon camerabeelden gemaakt? De politie zou graag met jou in contact komen. Dat kan via ‪0900-8844‬ of online via een DM op de Facebookpagina naar de politie Arnhem Zuid. Ook is het mogelijk om anoniem te melden via 0800-7000‬. De nummer van de zaak is 2020134733

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Nieuws

Uitbreiding en schoonmaak van grond voor woonwagenkamp Bethaniënstraat Arnhem

Voor de situatie van de vervuilde grondwal op het woonwagenkamp Betaniënstraat is een oplossing gevonden. Het college van burgemeester en wethouders stelt voor de vervuilde grondwal te verwijderen en het kamp uit te breiden tot maximaal zeventien standplaatsen. Door het realiseren van de uitbreiding kan direct de grond onder en naast de woonwagens worden gesaneerd door een laag schone grond van ten minste één meter aan te brengen. Om dit plan uit te kunnen voeren wil het college 3,9 miljoen euro uittrekken. Het is nu aan de Arnhemse gemeenteraad om een besluit te nemen over het voorstel.

Tekeningen: Gemeente Arnhem

Verantwoordelijk wethouder Bouwkamp is blij dat er nu een voorstel ligt: “De situatie met de vervuilde grondwal moest worden opgelost. Als overheid hebben wij die situatie veel te lang laten voortduren. Dat die grondwal weg moet stond vanaf het begin vast. We hebben dit moment ook aangegrepen om te kijken of we de wens tot uitbreiding van het kamp konden gebruiken om het hele terrein schoon te maken. Dat is precies wat we nu voorstellen. Daarmee komen we zo goed mogelijk tegemoet aan de
wensen van bewoners en de algemene wens die er is voor meer plekken voor woonwagens.”

Halve cirkel

Het voorstel voor de uitbreiding en nieuwe indeling houdt in dat de huidige elf plekken worden uitgebreid met tenminste drie en maximaal zes plekken. Daarvoor wordt een indeling van het kamp voorgesteld in een halve cirkelopstelling. Op die manier kunnen er veertien plekken worden gecreëerd met ruimte voor een groen voorterrein waar eventueel nog drie extra plekken kunnen worden gerealiseerd.

Voorwaarden

Voordat het plan tot uitvoer kan worden gebracht is eerst instemming nodig van de gemeenteraad. Ook is het van belang dat de bewoners van het kamp in meerderheid (minimaal tweederde) akkoord gaan met de nieuwe voorgestelde indeling van het kamp en de verdeling van de standplaatsen.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Dronken bestuurder: ‘meer dan één doos kersenbonbons op’

De nacht op woensdag naar donderdag is door de politie op de Rijksweg-West een auto gesignaleerd wat opviel door slingerend en langzaam rijgedrag. Bij controle bleek de man onder invloed van alcohol te zijn.

Foto: Politie

De mannelijke bestuurder vertelde de politie dat hij niet teveel gedronken had. Wel gaf hij toe dat afgelopen week de kersenbonbons in de aanbieding waren geweest en dat deze ‘heel erg lekker’ zijn! Hij gaf aan meer dan één doos kersenbonbons op te hebben. Aan de chocola op zijn tanden was te zien dat hij zeker genoten had van de bonbons!

De man blies 275 ugl, de maximum toegestane hoeveelheid is 220 ugl voor een ervaren bestuurder. De bestuurder kreeg een bekeuring, de hoogte wordt bepaald door de officier van justitie. Ook heeft de man een rijverbod gekregen voor de duur van één uur, dat is gebaseerd op de hoeveelheid alcohol in zijn bloed.

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Restaurant MeeM kookt voor Rijnstate personeel

Ondernemer Jens Blokland heeft gekookt voor de medewerkers van Rijnstate. De medewerkers van Rijnstate reageerde positief op de acties.

Foto: Martijn – Studioeigenzin 2020

De 29-jarige Jens Blokland moest zijn zaak MeeM sluiten vanwege Corona.
“Maar er zijn natuurlijk mensen die het veel zwaarder hebben. Diegene die ziek zijn en hun familieleden. En ook het zorgend personeel wat dag en nacht klaar moet staan om het verschil te maken tussen leven en dood!
Dat raakt mij erg” aldus de horecaondernemer.

Zijn neef Arriën Blokland is één van die mensen en werkt in het Rijnstate op de spoedeisende hulp. “Ik wil graag in deze roerige tijden wat voor hem en zijn collega’s doen. Het is belangrijk dat ze allemaal gezond en vers eten en ik wil hen minimaal één keer, maar veel liever een paar keer per week voorzien van een heerlijke gezonde maaltijd.” Vanuit de keuken in zijn eigen restaurant kan hij veel maaltijden tegelijk bereiden. “Ik kan thuis zitten wachten op betere tijden maar ik wil wat doen! Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Koken is mijn passie en als het niet voor mijn gasten kan dan op deze manier. Onze opa vertelde ons vroeger al dat
je juist in moeilijke tijden voor elkaar moet zorgen.”

Blije reacties

Gister bracht Jens de eerste maaltijden naar het ziekenhuis. Toen hij nog maar net thuis was kreeg hij al een telefoontje van een medewerker van het ziekenhuis. Ze bedankte hem voor het heerlijke eten en dit initiatief. Ook op Facebook kreeg hij een lovend berichtje. Danny schreef: Super eten gekregen van deze topper! Namens de collega’s van SEH Rijnstate! Heerlijk!
Het zorgpersoneel is dolblij met deze actie. Arriën: “We leven op dit moment in een rollercoaster. We maken ontzettend lange dagen en weten niet was ons te wachten staat. Gezond en op tijd eten schiet er dan bij in. Ook hebben wij door de lange werkdagen regelmatig lege schappen aangetroffen in de winkels. Het is dus heel fijn dat in deze zware tijden anderen voor je klaar staan.”

Sponsor MeeM

Rijnstate heeft de eerste hulp verdeeld in twee aparte afdelingen: één voor mogelijke coronapatiënten en één voor mensen die bijvoorbeeld ‘alleen’ met een gebroken been of een zware hersenschudding binnenkomen. Mocht een coronapatiënt opgenomen moeten worden, dan belandt die op één van de twee speciale afdelingen die Rijnstate heeft ingericht. Omdat MeeM zoals hierboven gezegd de komende weken graag vaker wil koken
voor het zorgpersoneel kun je dit initiatief steunen door te sponseren. Via Facebook of de website van MeeM lees je hoe je een bijdrage kunt leveren.

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Facebook

Populair