fbpx
Connect with us

Nieuws

Getuigen voor schoten op auto Limburgsingel gezocht

Woensdag nacht rond 3:05 is er in de Limburgsingel geschoten op een auto. De politie roept getuigen zich te melden.

Foto: Pixabay

In de nacht van woensdag 15 april op donderdag 16 april heeft er een incident plaatsgevonden op de Limburgsingel. Daar is een auto een aantal keer geraakt door een vuurwapen rond 3:05. De politie onderzoekt op dit moment het incident. De auto stond voor een woning geparkeerd. Niemand is gewond geraakt. De politie deed donderdag sporen- en buurtonderzoek om te achterhalen wat er is gebeurt. Misschien heb je iets gezien of gehoord en draagt je informatie bij aan de oplossing van dit incident. 

Heb je in de periode voor het ontdekken van dit incident een persoon of personen gezien die zich verdacht ophielden of die zich vreemd gedroegen in de omgeving? Heeft in de periode voor dit incident verdachte voertuigen (auto’s, bromfietsen) gezien in de straat of in de omgeving? ken je mensen in jouw omgeving die mogelijk iets hebben gezien of gehoord?  heb je andere informatie die belangrijk kan zijn voor het onderzoek? Meld je dan bij de politie.

Informatie kan je doorgeven aan de politie via 0900-8844. Wil je liever anoniem melden? Dat kan via 0800-7000.

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Nieuws

Floortje over Sonsbeek: “Een van de allermooiste parken van Nederland”

Vol lof sprak tv-ster Floortje Dessing gisteren over park Sonsbeek. In haar nieuwe tv-programma Floortje blijft hier was Sonsbeek decor van haar nieuwe programma. In haar tweede aflevering bezocht ze samen met wildplukker Edwin Flores het park.

Foto: Flickr – BZ | Aad Meijer

“Ik vind dit serieus een van de mooiste parken van Nederland, wonderschoon” vertelt de 49-jarige Nederlandse wereldreiziger en tv-ster Floortje Dessing. Ze bracht samen met wildplukker Edwin Flores een bezoek aan het park. Daar kwam wildplukken ter spraken. De twee struinden vooral rondom park Zypendaal. Tijdens het wandelen in Sonsbeek wordt ook over het hamsteren besproken.

939.000 kijkers

In de BNN-Vare programma Floortje blijft hier, ontdekt Floortje Nederland en staat de Coronacrisis centraal. Haar programma is elke donderdag rond half tien te zien op NPO. De aflevering van gisteren trok 939.000 kijkers en is online terug te zien.

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Vier fracties gaan niet in stadhuis vergaderen vanwege corona

De fracties van Arnhemse Ouderen Partij, PVV, Arnhem Centraal en DENK Verenigd Arnhem weigeren vanavond deel te nemen aan de raadsvergadering. Zij vinden het onverantwoordelijk om in deze tijden fysiek te vergaderen.

Een aantal fracties wilden vanavond vergaderen in het stadhuis. Ze willen bijgepraat worden over de Coronacrisis in Arnhem. Echter laten vier fracties het afweten vanavond. Zij vinden het geen goed signaal naar de gemeenschap toe en onverantwoordelijk vanwege gezondheid. Onder deze partijen vallen de Arnhemse Ouderen Partij, PVV, Arnhem Centraal en DENK Verenigd Arnhem.

De burgemeester heeft gehoor gegeven aan het verzoek van de meerderheid en heeft besloten toch een vergadering in te lassen. Bij deze vergadering mogen geen journalisten of publiek aanwezig zijn. Elke fractie mag maar een persoon sturen. Daarnaast worden er maatregelen genomen om besmetting te voorkomen.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

10.000 springtouwen voor kinderen in Arnhem

De komende twee weken krijgen 10.000 basisschoolleerlingen in Arnhemse wijken een gratis springtouw om lekker in beweging te blijven tijdens de corona-crisis. Aan deze springtouwen is een challenge gekoppeld om zo vaak mogelijk te springen. De actie is een initiatief Sportbedrijf Arnhem in samenwerking met de Teams Leefomgeving.

Foto: Pixabay – Hans

Voldoende sporten en bewegen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Zeker tijdens deze corona-crisis is het voor kinderen lastig om voldoende en veilig te bewegen. Om het bewegen te stimuleren krijgen 10.000 kinderen in de gebieden Schuytgraaf, Elderveld, Presikhaaf, De Laar, Elden, Rijkerswoerd en Vredenburg de komende week een gratis springtouw.

Challenge

Voor de kinderen is de uitdaging om zo vaak mogelijk achter elkaar te springen. Elke dag mogen ze een nieuwe poging doen om hun record te verbreken. Ze kunnen dit opschrijven op de recordkaart, die ze bij het springtouw krijgen. Als ze een foto van deze kaart insturen, maken ze kans op een mooie prijs. Vanzelfsprekend mogen ook kinderen uit andere wijken meedoen als ze zelf een springtouw hebben. Op de site van Sport in Arnhem staat meer inspiratie en challenges.

Corona-proof

Touwtjespringen is een veilig spel. Omdat je elkaar niet met je touw wilt raken, sta je automatisch op voldoende afstand van elkaar. Bij het uitdelen, dat loopt via 24 scholen, zijn vanzelfsprekend ook alle veiligheidsregels van kracht. Teams Leefomgeving, diverse andere organisaties in de wijk en Sportbedrijf Arnhem hopen op deze manier een klein sportief lichtpuntje te zijn voor kinderen in deze lastige periode.

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Facebook

Populair