fbpx
Connect with us

Nieuws

Gezocht: Brandstichter zonnestudio Rijkerswoerd

De politie en brandweer verwachten dat er spraken is van brandstichting bij Zonnestudio Sunique in winkelcentrum Rijkerswoerd. Er wordt getuigen gezocht van de brandstichting van dinsdag 6 augustus op woensdag 7 augustus.

Foto: Politie

In de nacht van dinsdag 6 augustus op woensdag 7 augustus omstreeks 04:14 is er een melding gedaan van brandstichting bij winkelcentrum Rijkerswoerd. Toen de politie ter plaatse kwamen zagen ze vlammen bij de voordeur van Sunique Zonnestudio gelegen aan Achter de Coulissen. De brandweer heeft het vuur geblust. De politie en brandweer gaat uit van brandstichting.

Getuigen gezocht

De politie is op zoek naar mensen die mogelijk iets gezien of gehoord hebben ten tijde van de brand. Denk hierbij aan verdachte personen en/of voertuigen. Door een getuige wordt er gesproken over twee personen in het donker gekleed op een zwarte scooter. Heb je toevallig camerabeelden en zie je ten tijde van de brand iets verdachts op de beelden? Laat dit dan weten via 0900-8844.

Meerdere branden

De afgelopen tijd heeft Arnhem-Zuid te maken gehad met meerdere branden. De politie kan hierbij mogelijke brandstichting ook niet uitsluiten. Ook deze branden worden onderzocht door de politie.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Archief

Arnhem krijgt totaalverbod lachgas

Arnhem krijgt als eerste gemeente een totaalverbod op de verkoop van lachgas. Het verbod gold al op straat in het centrum en tijdens evenementen. Nu gaat de gemeente ook de verkoop in horeca aanpakken. De burgemeester heeft hiertoe verzoek gehad vanuit de gemeenteraad. VVD-raadslid Rebin Maref stelde hierover vragen in de gemeenteraad.

Al voor de zomervakantie stelde VVD-raadslid Rebin Maref vragen over een verbod op lachgas. Door druk van o.a. SP-raadslid Elfrink ging de burgemeester om. Die twijfelde eerst over de haalbaarheid. In de zomervakantie heeft het college onderzoek gedaan en een wetgeving gevonden om een verbod in te stellen. Burgemeester Marcouch: “Ik heb grote zorgen over het gebruik van lachgas door onze Arnhemse jongeren. Jongeren waarvan het brein nog in ontwikkeling is en lachgas gaan niet samen.” Marcouch vervolgt “Naast het gevaar voor de gezondheid zorgt het ook voor vervuiling en ontoelaatbare risico’s voor de openbare orde en veiligheid en in het verkeer. Ik kan dit niet zomaar aankijken. Daarom moeten we de verkoop stoppen en doe ik er alles aan om het in de kiem te smoren.”

Sancties

Arnhemse horeca-ondernemers die lachgas verkopen, moeten per direct daarmee stoppen. Burgemeester Marcouch: “Ondernemers moeten hun verantwoordelijkheid nemen en kunnen nu nog uit zichzelf stoppen met de verkoop. Doen ze dat niet, dan staat zeer spoedig een handhaver op de
stoep en volgen sancties.”

In strijd met de wet

Veel gemeenten pakken het gebruik van lachgas en de verkoop op straat en bij evenementen aan. Arnhem gaat nu een stap verder door ook de verkoop in horecagelegenheden en op terrassen aan te pakken. Dit geldt ook voor detailhandel. De gemeente Arnhem grijpt hiervoor de Wet Milieubeheer
aan. Volgens deze wet is de verkoper verplicht om gevaren voor mens of milieu te voorkomen of te beperken. Omdat het gebruik gevaren kent, handelt de verkoper in strijd met de wet. Voor zover bekend is Arnhem de eerste gemeente in Nederland die de wet gaat gebruiken om de verkoop van
lachgas in horeca aan te pakken en waarbij het volledig in de ban gaat. De gemeente Arnhem telt ongeveer 8 horecazaken die lachgas verkopen.

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Grote inventarisatie op Camping Arnhem

Vandaag voert de gemeente Arnhem samen met de provincie, de belastingdienst en de politie een grote inventarisatie uit op Camping Arnhem. Doel van de actie is om goed in beeld te krijgen wie er op Camping Arnhem nu precies verblijven en onder welke omstandigheden.

Foto: wikipedia

Bij de actie worden huis-aan-huis bezoeken afgelegd en wordt elke vakantiebewoning bezocht. De inventarisatie wordt uitgevoerd door toezichthouders van de gemeente en medewerkers van de politie.
De actie is gestart om 5.00 uur vanmorgen en duurt de hele dag. Op de camping zijn ongeveer 600 vakantiewoningen.

Problemen in kaart brengen

Op de camping verblijven onder meer kwetsbare inwoners en arbeidsmigranten, soms in verre van ideale omstandigheden. De gemeente verwacht – mede door deze inventarisatie – voor het einde van het jaar meer inzicht te hebben in de situatie en problematiek op de camping. Vervolgens zal het college een voorstel aan de raad voorleggen over hoe zij deze problematiek wil aanpakken. Dat is in de gemeenteraad zo afgesproken.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Loek de Knegt benoemd tot Ridder in de Orde van de Oranje-Nassau

Loek de Knegt is tijdens de Algemene Ledenvergadering van vv Eendracht Arnhem benoemd tot Ridder in de Orde van de Oranje-Nassau. Hij kreeg de bijbehorende versierselen opgespeld door burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem.

Foto: Gemeente Arnhem

De Knegt ontving de onderscheiding omdat hij geruime tijd werkzaamheden verricht die voor de samenleving een bijzondere waarde hebben. Sinds ’77 heeft de heer De Knegt nagenoeg alles wel een keer gedaan binnen de vereniging. De Knegt was onder andere secretaris, trainer en coach van diverse elftallen en medeoprichter van het Schonenbergtoernooi voor de jeugd. Verder was hij lid van
de jeugdcommissie en de commissie vacatures. In 1985 richtte het G-Voetbal op.

G-voetbal

Hij was niet alleen actief bij vv Eendracht Arnhem. Ook bij de KNVB heeft De Knegt zich ingezet voor diverse voetbalzaken in district Oost, zoals voetbaltechnische zaken, wedstrijdzaken, en wedstrijdevenementen. Voor de KVNB was hij ook coördinator van het G-voetbal. De heer De Knegt is
daarnaast al ruim 30 jaar vrijwilliger bij de Stichting Zwaluwen Jeugd Actie (ZJA). Deze stichting verzorgt het jaarlijkse landelijke fondsenwervingsevenement onder voetbalverenigingen (500.000
deelnemers) voor goede doelen waaronder het Prinses Beatrix Spierfonds, Spieren voor Spieren en amateurvoetbalverenigingen die zich inzetten voor jongeren met een beperking.

‘In het oog springt door zijn grote hart’

Burgemeester Ahmed Marcouch: “De heer De Knegt is een Arnhemmer die in het oog springt door zijn grote hart voor zijn club, medemens en kinderen en jongeren met een handicap. Zijn familie berekende dat hij ruim 40.000 uur besteedde aan zijn vrijwilligerswerk. We zijn hem daarvoor veel dank verschuldigd.”

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Facebook

Populair