fbpx
Connect with us

Nieuws

GroenLinks: “Meer ruimte voor fietsers en wandelaars”

fietsen

GroenLinks is van mening dat Arnhem voorbereid worden op de 1,5 metersamenleving. Dat is nog niet overal even makkelijk. Bijvoorbeeld fysiek gezien in de openbare ruimte, waar (fiets)paden en pleinen
vaak niet breed genoeg zijn om voldoende afstand te hebben. GroenLinks vindt dat ook in de 1,5 metersamenleving fietsers en voetgangers voorrang moeten hebben.

Foto: CC0

Raadslid Cyriel Prinsen: “Fietsers en voetgangers moeten elkaar vaker op korte afstand passeren. We vinden het van groot belang dat zij veilig gebruik kunnen maken van de openbare ruimte en willen daarom graag van het college weten hoe zij de openbare ruimte voorbereiden op de 1,5 metersamenleving en of fietsers en voetgangers voorrang krijgen
hierbij.” GroenLinks vraagt onder meer naar de verschillende plekken waar het veilig afstand van elkaar houden door voetgangers en fietsers in het geding komt en ziet verschillende mogelijkheden.

“Het verplaatsen van vervoersstromen, in het verlengde daarvan terugbrengen van de maximumsnelheid en het mogelijk (tijdelijk) afsluiten van wegen voor autoverkeer. Maar bijvoorbeeld ook smalle straten eenrichtingsverkeer maken. Fietsers en voetgangers moeten de ruimte krijgen om veilig van de openbare ruimte gebruik te maken.” aldus Cyriel Prinsen. Verder vraagt het GroenLinks raadslid ook naar de maatregelen in verblijfsgebieden. “Het centrum heeft naast een verkeersfunctie natuurlijk ook een verblijfsfunctie. Met verdere versoepeling van maatregelen zal die functie langzaam ook weer terugkeren. We vragen aan het college of er
extra maatregelen nodig zijn in dit soort gebieden en welke dat dan zijn.”

Meer Arnhem nieuws


Reacties

Reacties

Nieuws

Sturing in andere rol verder bij Vitesse

Edward Sturing gaat komend seizoen in een andere rol verder bij Vitesse. De huidige interim-hoofdtrainer en de club zijn in gesprek over een andere functie. Sturing beschikt over een doorlopend contract.

Foto: Vitesse

Sturing nam afgelopen winterstop de honneurs waar als interim-trainer. De ploeg was op weg naar de play-offs, totdat de Eredivisie noodgedwongen vroegtijdig werd beëindigd.  

Technisch directeur Johannes Spors: “We zijn Edward dankbaar dat hij de afgelopen maanden de verantwoordelijkheid als interim-hoofdtrainer heeft genomen. Elke club mag zich gelukkig prijzen met zulke clubmensen als Edward. Het is duidelijk dat Edward over veel kwaliteiten beschikt. We willen daarom dolgraag dat hij aan Vitesse verbonden blijft. Vanaf het begin van het proces hebben we alle opties omtrent het hoofdtrainerschap open gehouden. We hebben gesproken met Edward en met andere kandidaten. Op dit moment zijn we met Edward in gesprek over in welke rol we verder gaan met elkaar.”

Sturing: “Uiteraard respecteer ik de beslissing van de club. Zoals ik vaker gezegd heb, wil ik van waarde zijn voor Vitesse. Dat had gekund in de rol van hoofdtrainer, maar dat kan ook op andere manieren. De komende periode benutten we de tijd om samen tot een plan te komen, waarin de club en ik elkaar versterken.”

Meer Arnhem nieuws


Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Op 10 juni is het Buitenspeeldag, laten we vieren dat we kunnen spelen!

Tijdens deze unieke periode is het zeer belangrijk voor kinderen om gezond te blijven en buiten te kunnen blijven spelen. Nickelodeon en Jantje Beton hebben daarom besloten om op woensdag 10 juni voor de 13e keer de Nationale Buitenspeeldag te organiseren. Vorig jaar hielpen meer dan 1.000 lokale initiatieven mee om meer dan 100.000 kinderen volop te laten buitenspelen. Deze 13e editie belooft door de huidige situatie een historische dag te worden.

Foto: PXHere

Dit jaar gaan er, volgens de richtlijnen van het RIVM en de overheid, geen grote speelevenementen plaatsvinden. Nickelodeon en Jantje Beton geven de komende tijd via www.buitenspeeldag.nl echter éxtra veel tips op welke manier kinderen alsnog veilig buiten kunnen spelen (denk aan een racebaan krijten op de stoep, touwtjespringen, balspelletjes, en veel meer!). Daarnaast kunnen kinderen en lokale organisaties op de site ook de toffe poster van dit jaar weer downloaden waarmee de hele buurt kan zien dat het weer tijd is voor de Buitenspeeldag.

Buitenspeeldag

Beide organisaties bieden zo op hun eigen manier een helpende hand bij het creëren van spellen, speelplekken en het organiseren van speelactiviteiten. De komende weken zullen Nickelodeon en Jantje Beton campagne voeren om zoveel mogelijk kinderen te laten spelen en ook dit jaar gaat de Nickelodeon zender zoals gebruikelijk op de Buitenspeeldag op zwart. 

Johan Cruyff en Krajicek

Tijdens deze bijzondere editie spelen Nickelodeon en Jantje Beton samen met de Johan Cruyff Foundation en de Krajicek Foundation. Beide organisaties zetten zich al jaren in voor het belang van regelmatig buiten spelen en sporten en ondersteunen de boodschap dan ook van harte.

Meer Arnhem nieuws


Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Burgers ‘Zoo gaat 19 mei weer open

Vanaf dinsdag 19 mei kan Burgers’ Zoo weer open. Om ervoor te zorgen dat iedereen een aangenaam en veilig bezoek kan brengen, is het van belang het aantal bezoekers per dag te maximeren. Tevens dient Burgers’ Zoo te voorkomen dat iedereen op hetzelfde tijdstip aan de toegangspoort verschijnt, daarom gebruiken ze een online reserveringssysteem en kiezen bezoekers een tijdstip voor binnenkomst. 

Foto: Burgers’ Zoo

“De komende periode starten we met een laag aantal en zullen we dagelijks in de gaten houden of de bezoekerscapaciteit omhoog kan. Hier bij proberen we zoveel mogelijk rekening te houden met iedereen. Ons park is immers voor iedereen: voor abonnementhouders en dagbezoekers. Het overgrote merendeel van de huidige boekingen staat inmiddels op naam van abonnementhouders.” aldus Burger’s Zoo. “Daardoor kan het zo zijn dat op een bepaalde dag de beschikbare toegangsmomenten voor hen zijn vergeven en die voor de dagbezoekers nog niet. Dit is natuurlijk vervelend voor degene die niet kunnen boeken, maar we willen de dagbezoeker ook de nodige ruimte bieden voor een dagje Burgers’ Zoo. Teneinde beide groepen bezoekers zoveel mogelijk te kunnen laten genieten van ons dierenpark, hebben we de capaciteit voor de mensen met een abonnement in de middag zojuist verruimd.”

Meer informatie over de maatregelen rondom corona bij Burgers Zoo is te vinden op de site

Meer Arnhem nieuws


Reacties

Reacties

Continue Reading

Facebook

Populair