fbpx

Warmtenet onder Apeldoornseweg op lange baan geschoven

De aanleg van het warmtenet onder de Apeldoornseweg is voorlopig van de baan. De samenwerkende partners willen eerst met de wijk in gesprek gaan voordat ze verder gaan met de plannen rond de straat. De herinrichting van de straat gaat wel gewoon door, zegt een medewerker van de gemeente.

Het warmtenet is een aftakking van de al bestaande stadsverwarming. Die levert restwarmte van de vuilverbranding bij Duiven. Recent bleek dat de aanlegkosten vele malen hoger uitvallen dan de samenwerkende partijen in eerste instantie hadden voorzien.

Onverantwoord

Daarnaast is nog niet zeker of het warmtenet de beste optie is voor aanliggende wijken. Bij deze hoge kosten willen de samenwerkende partijen weten hoe de wijken hier in staan. Het is op dit moment daarom onverantwoord om nu deze middelen in de aanleg van een dergelijk net te steken, stellen de samenwerkende partijen vast volgens de wijkwebsite van Sint Marten en het Sonsbeekkwartier.

Omwonenden willen wel onder meer maatregelen tegen de luchtvervuiling door de doorgaande Apeldoornseweg. de gemeente zegt dat daar al maatregelen tegen zijn genomen. Zo zou het vrachtverkeer zijn beperkt door de milieuzone. Daarnaast heeft de gemeente het over verkeersmanagement.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Back to top