fbpx
Connect with us

Uit

Het icoon van de industrie cultuur in het Ruhrgebied: de Zollverein

Wil je lekker een paar dagen weg voor een stedentrip, maar heb je geen zin in een lange reis? Denk dan eens aan het Ruhrgebied! Het Ruhrgebied is een regio net overde Duits grens, in de deelstaat Noordrijn-Westfalen. Deze industriële regio is zeker een aanrader voor een (korte) vakantie. Misschien spreekt het Ruhrgebied niet direct tot de verbeelding als vakantiebestemming, maar de industriële gebouwen van vroeger hebben inmiddels een nieuwe doeleinden gekregen waardoor ze het decor zijn voor evenementen, musea en andere hippe hotspots!

Een van de highlights van dit gebied is de Zech Zollverein in Essen. Vroeger werd hier gezwoegd, maar vandaag de dag biedt het industriële cultuur van een hoog niveau. Het industriele complex Zeche und Kokerei Zollverein werd in 2001 uitgeroepen tot UNESCO-Werelderfgoed en wordt tegenwoordig gezien als een van de meest indrukwekkende industriele monumenten ter wereld. Sinds de laatste arbeiders in 1986 het werk hebben neergelegd, is de grootste steenkolenmijn ter wereld veranderd in een plek voor kunst, cultuur en creativiteit, die jaarlijks meer dan twee miljoen bezoekers aantrekt. De beroemde dubbele schachttoren is tegenwoordig het bekendste herkenningsteken van het Ruhrgebied en staat symbool voor de industriele cultuur van de gehele regio.

Maak kennis met het Ruhrgebied in Arnhem

Om het Ruhrgebied onder de aandacht van het grote publiek te krijgen heeft RuhrTourismus creatieve 3D street art tekeningen in Arnhem laten plaatsen. Het Rijke industriele verleden is terug te zien in vijf 3D-schilderingen die sinds kort in het Musiskwartier in de binnenstad van Arnhem te bewonderen zijn. Wanneer je door het Musiskwartier wandelt, zul je ook een tekening van de Zollverein tegenkomen. Daar waar eens bij meer dan duizend graden Celsius kool tot cokes gebakken werd, kunnen bezoekers in de zomer een verfrissende duik nemen. In de winter is te midden van het industriële erfgoed een ijsbaan te vinden met een oppervlakte van meer dan 1.800 vierkante meter. Wanneer ga jij pirouettes draaien te midden van de indrukwekkende cokeovens, roestrode buizen en hoge schoorstenen? De ijsbaan is hier te vinden tot en met begin januari! Zelf de Zollverein in Essen bewonderen? Dat kan!

Aan iedere tekening zit namelijk een speciale winactie verbonden. Maak een creatieve selfie met de tekening van het Zollverein, plaats deze voor 14 februari 2019 op Instragram met de bijbehorende hashtags #MijnRuhrgebied #Kultruhr #radrevier #RUHRTOPCARD #Arnhem #Musiskwartier en maak kans op een hotelovernachting voor 2 personen in het nieuwe cobbles hotel in Essen en tegoedbonnen voor het Erfgoedparcours in de Zollverein en het Ruhrmuseum.

Meer nieuws?


Reacties

Reacties

Nieuws

Poolparty in AKU fontein

Woensdag organiseert het Mexicaanse restaurant Popocatepetl een Popo’s Pool Party. Met 35 grade op komst wordt het een warme dag en speciaal om deze reden organiseren ze een feestje om af te koelen.

Foto; Popocatapetl

Woensdag tussen 12:00 en 21:00 organiseert Popocatepetl op het Gele Rijdersplein een poolparty in de AKU fontein. Zij zorgen voor een zwembad met fontein vol opblaasbare voorwerpen. Ook hebben ze ijs in verschillende smaken en cocktails in huis. Kortom, alle ingredienten om een geslaagde poolparty te houden.

Zwemspullen

Neem naast zwemkleding ook waterschoenen of slippers mee. Er wil nog wel eens glas liggen in de fontein.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Beiaardiers uit Polen, Engeland Amerika, Duitsland en Frankrijk spelen in de Eusebiustoren

Een zomerserie van zeven beiaardconcerten, uitgevoerd door beiaardiers uit landen die bij de Slag om Arnhem betrokken waren. Met beiaardiers uit Duitsland, Engeland, Polen, Amerika, Frankrijk en Nederland. Deze beiaardconcerten worden gehouden in verband met de 75ste herdenking rondom de slag om Arnhem.

Foto: Flickr

De concerten beginnen om 20:00 uur in de Eusebiustoren (zonder publiek) en zijn gratis te beluisteren in de buitenzaal op het dak van Focus Filmtheater (Audrey Hepburnplein 1, Arnhem). Deur open vanaf 19:30 uur. Vanaf 19:45 is er een korte toelichting op het programma. Na afloop van het concert is er een meet en greet met de musici.

PROGRAMMA
4 juli: Bob van der Linde (Nederland). Sebastiaan Haverkate en Sander Beens (trompet)
18 juli: Trevor Workman (Engeland)
1 augustus: Monika Kaźmierczak (Polen), met elektronische muziek
15 augustus: Roy Kroezen (Nederland/Amerika)
29 augustus: Toru Takao (Duitsland)
12 september: Stefano Colletti (Frankrijk)
19 september: Bob van der Linde (slotconcert)

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Na Pokemon trainers is het nu de beurt aan Harry Potter fans om stad onveilig te maken

In 2016 werd de stad onveilig gemaakt door Pokemon trainers. Ze liepen al gefocust op hun telefoon het spelletje Pokemon Go te spelen. Zaterdag is daar mogelijk een nieuwe verslaving bij gekomen, genaamd Harry Potter: Wizzards Unit.

Foto: Niantic

In het spelletje Harry Potter: Wizzards Unit moeten spelers zoveel mogelijk voorwerpen vinden in de echte wereld. Deze voorwerpen mogen volgens het spel de ‘niet tovenaar’ wereld ontdekken. Je moet deze voorwerpen doormiddel van een toverspreuk verdwijnen. Dit doe je door een bepaalde manier je vinger over het scherm te halen of door de toverspreuk hardop te zeggen. Ook moet je o.a. in het spel vechten tegen slechte tovenaren en heksen maar moet je ook toverdranken brouwen.

Pokemon Go

Pokemon Go werd op verschillende manieren als positief ervaren. Zo gingen meer mensen naar buiten en liepen ze vele kilometers om de kleine monsters te vangen. Ook zorgde Pokemon dat in vele wijken minder werd gestolen omdat inbrekers gek werden van de Pokemon vangers die ook in de nachtelijke uurtjes actief waren. Daarnaast zorgde Pokemon er ook voor dat er meer mensen nieuwe contacten gingen leggen, wat weer de eenzaamheid verminderden. Niet alleen zorgde Pokemon Go voor positieve ervaringen. Zo raakte natuurgebieden beschadigd en kwamen soms spelers op plekken waar ze niet mochten komen.

Of het nieuwe spelletje net zo succesvol gaat worden als Pokemon Go zal te toekomst uitblijken.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair