fbpx

Het icoon van de industrie cultuur in het Ruhrgebied: de Zollverein

Wil je lekker een paar dagen weg voor een stedentrip, maar heb je geen zin in een lange reis? Denk dan eens aan het Ruhrgebied! Het Ruhrgebied is een regio net overde Duits grens, in de deelstaat Noordrijn-Westfalen. Deze industriële regio is zeker een aanrader voor een (korte) vakantie. Misschien spreekt het Ruhrgebied niet direct tot de verbeelding als vakantiebestemming, maar de industriële gebouwen van vroeger hebben inmiddels een nieuwe doeleinden gekregen waardoor ze het decor zijn voor evenementen, musea en andere hippe hotspots!

Een van de highlights van dit gebied is de Zech Zollverein in Essen. Vroeger werd hier gezwoegd, maar vandaag de dag biedt het industriële cultuur van een hoog niveau. Het industriele complex Zeche und Kokerei Zollverein werd in 2001 uitgeroepen tot UNESCO-Werelderfgoed en wordt tegenwoordig gezien als een van de meest indrukwekkende industriele monumenten ter wereld. Sinds de laatste arbeiders in 1986 het werk hebben neergelegd, is de grootste steenkolenmijn ter wereld veranderd in een plek voor kunst, cultuur en creativiteit, die jaarlijks meer dan twee miljoen bezoekers aantrekt. De beroemde dubbele schachttoren is tegenwoordig het bekendste herkenningsteken van het Ruhrgebied en staat symbool voor de industriele cultuur van de gehele regio.

Maak kennis met het Ruhrgebied in Arnhem

Om het Ruhrgebied onder de aandacht van het grote publiek te krijgen heeft RuhrTourismus creatieve 3D street art tekeningen in Arnhem laten plaatsen. Het Rijke industriele verleden is terug te zien in vijf 3D-schilderingen die sinds kort in het Musiskwartier in de binnenstad van Arnhem te bewonderen zijn. Wanneer je door het Musiskwartier wandelt, zul je ook een tekening van de Zollverein tegenkomen. Daar waar eens bij meer dan duizend graden Celsius kool tot cokes gebakken werd, kunnen bezoekers in de zomer een verfrissende duik nemen. In de winter is te midden van het industriële erfgoed een ijsbaan te vinden met een oppervlakte van meer dan 1.800 vierkante meter. Wanneer ga jij pirouettes draaien te midden van de indrukwekkende cokeovens, roestrode buizen en hoge schoorstenen? De ijsbaan is hier te vinden tot en met begin januari! Zelf de Zollverein in Essen bewonderen? Dat kan!

Aan iedere tekening zit namelijk een speciale winactie verbonden. Maak een creatieve selfie met de tekening van het Zollverein, plaats deze voor 14 februari 2019 op Instragram met de bijbehorende hashtags #MijnRuhrgebied #Kultruhr #radrevier #RUHRTOPCARD #Arnhem #Musiskwartier en maak kans op een hotelovernachting voor 2 personen in het nieuwe cobbles hotel in Essen en tegoedbonnen voor het Erfgoedparcours in de Zollverein en het Ruhrmuseum.

Meer nieuws?


Reacties

Reacties

Back to top