fbpx
Connect with us

Nieuws

Hiphop, funk en jazz in Moving Sounds van urban dansmaker Ruben Chi

Arnhemse urban danser en choreograaf Ruben Chi maakt zijn eerste voorstelling bij productiehuis De Nieuwe Oost: Moving Sounds. Chi combineert in deze voorstelling zijn passie voor de hiphopcultuur met muzikale invloeden uit de funk en jazz. Geïnspireerd op de battle scene brengt Chi locking, breakin’, housedance en hiphop in het theater. Moving Sounds gaat op donderdag 26 maart in première in Theater a/d Rijn, tijdens het Moving Futures Festival in Arnhem. De voorstelling is daarna in Arnhem te zien op 1 & 2 april in Theater a/d Rijn en tijdens DansTREK op 18 april in Stadstheater.

Samen met dansers van verschillende achtergronden zoekt Ruben Chi een connectie met ieders innerlijke ervaringen. Vol energie en bezieling creëren ze de dansers de muziek die het ritme van de bewegingen bepaalt en ontdekken ze daarmee de verschillende ritmes van het leven. Ze maken een reis door verschillende muziekgenres, herinneringen en gevoelens. Vanuit eigen kracht en verhalen raken deze energieke performers je vol bezieling recht in het hart. “Ik kom vanuit een hiphop achtergrond waarin zelfexpressie en vrijheid om te zijn wie je bent centraal staan. Dat is ook het uitgangspunt voor mijn werk. Mijn ambitie is een maker te worden die
de urban arts naar een volgend level brengt. In het theater en daarbuiten.” aldus Ruben Chi.

Internationaal bekend

Ruben Chi (oprichter ‘Ghetto Funk Collective’ en vijfvoudig winnaar Juste Debout, organisator SoulCypher) is urban danser, choreograaf en docent met roots in de hiphop cultuur. Na zijn opleiding Artiest Dans Urban, werd Chi internationaal bekend en geroemd als uitvoerend danser (o.a. voor
Armin van Buuren en Ladies of Soul) en reisde de wereld rond om te dansen in grote shows en battles. Als organisator van het urban-event SoulCypher biedt hij door middel van met battles, jams, workshops en talkshows een plek voor urban culture in Arnhem, een platform voor uitwisseling tussen nationale en internationale urban dansers. Bij productiehuis De Nieuwe Oost richt hij zich op zijn ambities als dansmaker. Zijn doel is via urban dans verbindingen te maken die voorbij alle culturen gaan.

Speellijst

26 maart 2020 Theater a/d Rijn, Arnhem* (première) @Moving Futures Festival
1 & 2 april 2020 Theater a/d Rijn, Arnhem, ism Operation Beats
18 april Stadstheater, Arnhem @ DansTREK
3 mei 2020 Framed Festival, Arnhem
8 mei 2020 LUX, Nijmegen
12 mei 2020 De Nieuwe Vorst, Tilburg
6 & 7 juni 2020 International Dance Festival, Birmingham (UK)
10 juni 2020 Dansmakers, Amsterdam
24 okt 2020 Bellevue, Amsterdam
11 jan 2021 Concordia, Enschede
8 april 2021 LUX, Nijmegen

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Nieuws

Vitesse onderuit in slotfase tegen PEC Zwolle

Vitesse heeft het uitduel bij PEC Zwolle met 4-3 verloren. De Arnhemmers trokken aan het kortste eind na een krankzinnige slotfase, waarin maar liefst drie doelpunten vielen. Bij rust leidde Vitesse nog met 1-2, na goals van Tim Matavž en Oussama Tannane. Gustavo Hamer had de thuisploeg eerder nog op voorsprong gebracht. In de slotfase draaide PEC de wedstrijd om via Kenneth Paal en Reza Ghoochannejhad. Daar bleef het niet bij, want in de laatste minuten maakte Tannane met zijn tweede treffer van de avond gelijk, maar bezorgde Pelle Clement PEC Zwolle de zege.

Foto’s: Vitesse

Vitesse trad in Zwolle met dezelfde opstelling aan als een week geleden tegen PSV. De beginfase van het duel met de nummer zestien van de Eredivisie was knotsgek. In de zesde minuut vielen namelijk twee treffers. Eerst kon de thuisploeg juichen, toen Hamer ineens vrij stond voor het Vitesse-doel en koelbloedig afrondde: 1-0. Luttele seconden later had het bomvolle uitvak reden tot juichen. Matavz anticipeerde uitstekend op een te korte terugspeelbal en ook de Sloveense spits rondde koelbloedig af: 1-1.

image

Het spel bleef op en neer golven in Zwolle. Beide teams kwamen enkele keren gevaarlijk voor het vijandelijke doel. Namens Vitesse was aanvoerder Bryan Linssen dichtbij een treffer. Linssen, die net op tijd hersteld bleek van zijn vorige week opgelopen gekneusde voet, reageerde alert op een lange bal van achteruit, maar mikte net over. In de 33ste minuut kwam de 1-2 alsnog op het scorebord. Tannane dribbelde zichzelf naar een kansrijke positie en leverde vervolgens een geweldige pegel af. Zijn afstandsschot draaide richting de kruising  en deed daarmee opnieuw het uitvak ontploffen.

image

Tien minuten na rust liet Linssen weer van zich spreken. Hij dribbelde het strafschopgebied in en schoot, maar de bal ging net voorlangs. Omdat Vitesse vergat het duel in het slot te gooien, bleef PEC Zwolle hoop houden. Een kwartier voor tijd kwamen de Zwollenaren op gelijke hoogte. Linksback Paal stoomde mee op, werd vrijgespeeld en schoot van dichtbij hard raak: 2-2. 

image

De gelijkmaker gaf de thuisploeg veel energie. Vitesse werd achteruit gedrongen en kwam goed weg toen Ghoochannejhad net niet kon binnen tikken uit een voorzet van Paal. Even later eisten die twee spelers weer een hoofdrol op. Volgens scheidsrechter Lindhout schoot Paal tegen de handen van Eli Dasa en de bal ging op de stip. Ghoochannejhad schoot vervolgens raak van elf meter: 3-2. 

image

Het bleek slechts het begin van een krankzinnige slotfase, want een minuut later was het alweer gelijk. Vitesse kreeg op een interessante positie een vrije trap en Tannane schoot hard raak, via een PEC-speler: 3-3. Daarmee leken de Arnhemmers een punt mee te nemen uit Zwolle, maar niets bleek minder waar. PEC kreeg nog een corner en Clement kopte raak: 4-3. Daardoor moest Vitesse een zeer pijnlijke nederlaag slikken.

image

Volgende week speelt Vitesse een thuiswedstrijd. Op zaterdag 7 maart is FC Twente de tegenstander in GelreDome (aanvang 19.45 uur).

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Steeds meer kerken LHBT+ vriendelijker

Regenboogvlag

Stichting Wijdekerk heeft de 500ste kerk toegevoegd op de kaart met kerken in Nederland die ruimte bieden aan o.a. lesbisch, homoseksuel, biseksueel transgenders. In en rondom Arnhem zijn er zeven kerken die open staan voor deze groep.

Foto: Ludovic Bertron (CC)

Op de kaart op de website van Wijdekerk staan de kerken aangegeven waar LHBT+ers kunnen zien of ze lid kunnen worden, het avondmaal mogen meevieren, of er zelfs ruimte is om een functie uit te oefenen en of ze er kunnen trouwen.

Nashville Verklaring

​Sinds de Nashville Verklaring in januari 2019 is het aantal kerken op de kaart verdubbeld. “We zijn blij dat steeds meer kerken transparant zijn over hun beleid rondom LHBT+-mensen. De kerken op de kaart variëren qua beleid. Ze zijn verspreid over het hele land en variëren van Oud-Katholiek tot Christelijk Gereformeerd en evangelisch”, laat de stichting via hun website weten.

Arnhem

De Remonstrants en Vrijzinnig wijkgemeente Parkstraat (Spijkerkwartier) staat open voor LHBT+ers. Zo zijn LHBT+ers welkom, mogen ze lid worden, kunnen ze hun dopen/belijdenis doen, hun heilig Avondmaal/communie volgen, vrijwilligersfuncties bekleden, het kerkelijk ambt bekleden en is er een zegen over hun relatie/huwelijk. Naast de Remonstrants en Vrijzinnig wijkgemeente Parkstraat staat ook de Evangelisch Lutherse Gemeente Arnhem, Willibrordkerk (Molenbeke), Vrijzinnigen Velp, Protestantse Gemeente Westervoort, Protestantse Gemeente Duiven, Protestantse Gemeente Zevenaar, Protestantse Gemeente Elst en de Geloofsgemeenschap Vrijzinnig Renkum net zo open voor LHBT+ers. Of andere kerkelijke gemeentes in Arnhem en omgeving open staan voor deze groep is niet bekend. Zij hebben zich (nog) niet aangemeld bij Stichting Wijdekerk.

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Pro Persona ouderen sluit aan bij OZOverbindzorg

Vanaf februari werkt de afdeling ouderen van Pro Persona in Arnhem met OZOverbindzorg. Hiermee sluit de GGZ-instelling aan bij een initiatief van Onze Huisartsen, de koepelorganisatie van huisartsen in de regio. OZO staat voor Online Zorg Omgeving, en brengt via een beveiligde website de verschillende zorgverleners rondom een cliënt samen. 

Met OZO is in één oogopslag te zien welke naasten en zorgverleners betrokken zijn bij een cliënt, en wat er onderling is afgesproken. De communicatie tussen de verschillende zorgverleners en de cliënt is veilig, en wordt gemakkelijker en efficiënter. De cliënt heeft de regie, en bepaalt zelf wie hij wel en geen toestemming geeft om informatie in te zien. Ook heeft de cliënt inzage in de berichten die via het platform worden verstuurd.

Client centraal 

Binnen de regio is het systeem nog in opbouw. Inmiddels werkt 65% van de huisartsen in de regio al met OZOverbindzorg. Directeur Piet van der Zandt van Pro Persona Arnhem is enthousiast: ’Dit initiatief draagt echt bij aan het centraal stellen van de cliënt. We verwachten na de pilotfase bij ouderen ook snel andere cliëntgroepen aan te sluiten op OZO. Ik hoop ook dat zoveel mogelijk andere zorgaanbieders zich aansluiten. Daar wordt de dienstverlening alleen maar beter van.’

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Facebook

Populair