fbpx
Connect with us

Archief

Hotspot in park Sonsbeek: Stadsvilla Sonsbeek

Het is al bijna weer vier jaar geleden dat de Stadsvilla is overgenomen. Bij sommigen nog bekend als de “Witte Villa”. De visie van de ondernemers was het toegankelijker maken van de voor vele Arnhemmers toch wel iconische plek. Afgelopen jaren hebben wij van Ik Hou Van Arnhem veel voorbij zien komen; bruisende clubnachten, culinaire foodfestivals, hippe bruiloften en de eerste editie van het Flow Freedom Bevrijdingsfestival. Ook op de televisie was de Stadsvilla goed in beeld: onder andere met de komst van Koning Willem Alexander tijdens de beeldententoonstelling Sonsbeek Internationaal.
Voor ons hèt moment om een vorkje te gaan prikken in het Grand Café van de Stadsvilla en de proef op de som te nemen. In het park wordt gezellig gebarbecued terwijl wij de drempel overstappen van de statige villa. Een vriendelijke ober komt ons tegemoet lopen en verwelkomd ons.
We vragen hem naar de opvallende stoel in de hal; hij verteld ons enthousiast over de inrichting van de Stadsvilla. De entree is een etalage van bekende Arnhemse designers zoals Lenneke Wispelwey, De Vorm en  Masha Bakker Matijevic. De link tussen de stad wordt duidelijk. Vervolgens neemt de ober ons mee naar de tafel in de serre waar we uitleg krijgen over de kaart. We kiezen voor de maandelijks wisselende kaart. Als voorgerecht neem we de biologische steak tartaar en een gegratineerde geitenkaas. Beiden een goede keus blijkt; en we worden nieuwsgierig naar het hoofdgerecht. We kiezen de Roodbaars en de Sonsbeek prime steak, beide ook biologisch en ook deze gerechten vallen zeer goed in de smaak. En dan het dessert; hoewel we voldoende hadden gegeten waren we toch wel heel benieuwd naar het „Snickers” dessert. Voor ons wederom een hoogtepuntje. Alle componenten op bord bij elkaar zorgen voor het perfecte dessert om deze avond mee af te sluiten.
Is er een minpuntje te noemen? Deze hebben wij niet gevonden behalve dat de gerechten maandelijks wisselen wat dus betekent dat er straks weer andere gerechten op de kaart staan en we waarschijnlijk dit heerlijke Snickers dessert niet meer kunnen proeven.  Van de ober, wat later de eigenaar bleek te zijn, kregen we nog een kleine scoop mee: Amsterdam weet de Stadsvilla inmiddels ook te vinden. Op 23 september komt de Vondeldisco naar de Stadsvilla. Een  ‘silent-disco’ op het terras van de villa!
Wij vragen ons af: „waarom zijn wij hier nog niet geweest?”. Ondanks dat het in het centrum ligt zijn we er toch nog vaak langs gelopen. Na ons diner in de Stadsvilla kunnen wij zeggen dat we voor de Stadsvilla graag de Hartjesberg in Park Sonsbeek oplopen. Of je nu een fijnproever bent, van design houdt of gewoon wilt genieten van het mooie uitzicht op het terras met een goede cappuccino of een speciaal biertje: Stadsvilla Sonsbeek is wat ons betreft met vlag en wimpel geslaagd!Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Archief

Theater de Leeuw zoekt kinderacteurs voor kerstvoorstelling ‘Scrooge’

Theater de Leeuw zoekt voor de familievoorstelling Scrooge van Theater de Leeuw Producties naar 5 kinderen om mee te spelen in enkele scenes naast de volwassen cast.

Foto: Flickr – James Vaughan

Wie kent de kerstvoorstelling Scrooge niet? A Christmas Carol is het verhaal over een oude en verbitterde vrek, Ebenezer Scrooge, die in de nacht voor Kerstmis een aantal dromen heeft en daardoor tot inkeer komt. Scrooge is een financier en geldwisselaar die zich zijn leven lang heeft gericht op het verkrijgen van meer geld en verder niets. Hij veracht andere zaken dan geld, inclusief vriendschap, liefde en de gedachte van het kerstfeest. 

Tiny Tim

Theater de Leeuw zoekt vijf kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar die toneelspelen leuk vinden. Zo zoeken ze specifiek de volgende rollen:
• Tiny Tim: jongen/meisje tussen de 6 en 10 jaar oud die goed kan bewegen.
• Verschillende kinderen tussen de 6 en 12 jaar die toneelspelen leuk vinden en snel regie aanwijzingen op kunnen pikken.

Kinderen moeten op deze dagen kunnen:

Vrijdagavond 20 september van 19.00 tot 20.00.
Zaterdag 9 november (Dagdeel, tijden nog niet bekend)
Vrijdagavond 11 oktober van 19.00 tot 21.00
Vrijdagavond 8 november van 19:00 tot 21.00
Donderdagavond 5 december(Generale) van 19.00 tot 21.00.

De voorstellingen zijn op vrijdagavond 6, 13 en eventueel 20 december.
De audities zijn op: zondag 8 september vanaf 12.00 uur in theater de Leeuw in Arnhem.

Auditie

Opgeven voor de audities kan alleen door een mail te sturen naar Regie@theaterdeleeuw.nl met recente foto en korte beschrijving van spelervaring.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Culturele seizoen van start tijdens Culturele festijn

Musis Sacrum

Op zondag 1 september trapt Musis en Stadstheater het culturele seizoen af tijdens het jaarlijkse gratis culturele festijn Voorspel. Musis is dan geopend van 14:00 en 17:00 uur en is voor iedereen die cultuur wilt proeven. De entree is de hele dag gratis.

Foto: Marikit Louppen (CC)

“Op deze dag openen we letterlijk onze deuren. Kom van het nieuwe seizoen proeven!” laat de organisatie weten. In de foyers is het genieten voor jong en oud: knutselen, een wijnproeverij of geniet van een kop koffie.

Parkzaal

In de mooie parkzaal zullen voorstellingen zijn van Pynarello, Introdans, Jim van der Zee en Nederlands Blazers Ensemble.

14:00 Deuren open
14:30 Pynarello
15:00 Introdans
15:30 Nederlands Blazers Ensemble
16:10 Jim van der Zee

Muzenzaal

Harro van Lien zal samen met St. Louis Blues afwisselen in de Muzenzaal.

14:45 De snelste zebra van de wereld – Harro van Lien
15:10 St. Louis Blues
15:30 De snelste zebra van de wereld – Harro van Lien
15:55 St. Louis Blues
16:15 De snelste zebra van de wereld – Harro van Lien

Jubileumzaal

In de Jubileumzaal zal Oostpool en Introdans een filmvoorstelling afwisselend laten zien. Oostpool laat de film All Over zien en Introdans hun film We Arnhem.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Zwaan gered van middenberm N325

Zaterdag 10 augustus kwam er een melding binnen dat er een zwaan op de middenberm van de N325 zat. De politie heeft samen met de dierenambulance de zwaan gered.

Foto: Dierentehuis Arnhem en omgeving (FB)

Zaterdag is er een zwaan gered van de middenberm van de N325. De zwaan is daar mogelijk terecht gekomen door een sterke windvlaag. Door de smalle strook kon de zwaan niet meer wegkomen. Dit omdat een zwaan een flink stuk moet kunnen rennen om weg te kunnen komen.

De linker rijstrook is afgesloten geweest, hierdoor kon de dierenambulance de zwaan kon bevrijden. De zwaan liet zich niet makkelijk vangen, maar uiteindelijk wisten ze hem toch te pakken. Na onderzoek heeft de dierenambulance de zwaan uitgezet.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Facebook

Populair