fbpx

Hotspot in park Sonsbeek: Stadsvilla Sonsbeek

Het is al bijna weer vier jaar geleden dat de Stadsvilla is overgenomen. Bij sommigen nog bekend als de “Witte Villa”. De visie van de ondernemers was het toegankelijker maken van de voor vele Arnhemmers toch wel iconische plek. Afgelopen jaren hebben wij van Ik Hou Van Arnhem veel voorbij zien komen; bruisende clubnachten, culinaire foodfestivals, hippe bruiloften en de eerste editie van het Flow Freedom Bevrijdingsfestival. Ook op de televisie was de Stadsvilla goed in beeld: onder andere met de komst van Koning Willem Alexander tijdens de beeldententoonstelling Sonsbeek Internationaal.
Voor ons hèt moment om een vorkje te gaan prikken in het Grand Café van de Stadsvilla en de proef op de som te nemen. In het park wordt gezellig gebarbecued terwijl wij de drempel overstappen van de statige villa. Een vriendelijke ober komt ons tegemoet lopen en verwelkomd ons.
We vragen hem naar de opvallende stoel in de hal; hij verteld ons enthousiast over de inrichting van de Stadsvilla. De entree is een etalage van bekende Arnhemse designers zoals Lenneke Wispelwey, De Vorm en  Masha Bakker Matijevic. De link tussen de stad wordt duidelijk. Vervolgens neemt de ober ons mee naar de tafel in de serre waar we uitleg krijgen over de kaart. We kiezen voor de maandelijks wisselende kaart. Als voorgerecht neem we de biologische steak tartaar en een gegratineerde geitenkaas. Beiden een goede keus blijkt; en we worden nieuwsgierig naar het hoofdgerecht. We kiezen de Roodbaars en de Sonsbeek prime steak, beide ook biologisch en ook deze gerechten vallen zeer goed in de smaak. En dan het dessert; hoewel we voldoende hadden gegeten waren we toch wel heel benieuwd naar het „Snickers” dessert. Voor ons wederom een hoogtepuntje. Alle componenten op bord bij elkaar zorgen voor het perfecte dessert om deze avond mee af te sluiten.
Is er een minpuntje te noemen? Deze hebben wij niet gevonden behalve dat de gerechten maandelijks wisselen wat dus betekent dat er straks weer andere gerechten op de kaart staan en we waarschijnlijk dit heerlijke Snickers dessert niet meer kunnen proeven.  Van de ober, wat later de eigenaar bleek te zijn, kregen we nog een kleine scoop mee: Amsterdam weet de Stadsvilla inmiddels ook te vinden. Op 23 september komt de Vondeldisco naar de Stadsvilla. Een  ‘silent-disco’ op het terras van de villa!
Wij vragen ons af: „waarom zijn wij hier nog niet geweest?”. Ondanks dat het in het centrum ligt zijn we er toch nog vaak langs gelopen. Na ons diner in de Stadsvilla kunnen wij zeggen dat we voor de Stadsvilla graag de Hartjesberg in Park Sonsbeek oplopen. Of je nu een fijnproever bent, van design houdt of gewoon wilt genieten van het mooie uitzicht op het terras met een goede cappuccino of een speciaal biertje: Stadsvilla Sonsbeek is wat ons betreft met vlag en wimpel geslaagd!Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Back to top