fbpx
Connect with us

Archief

Hotspot in park Sonsbeek: Stadsvilla Sonsbeek

Het is al bijna weer vier jaar geleden dat de Stadsvilla is overgenomen. Bij sommigen nog bekend als de “Witte Villa”. De visie van de ondernemers was het toegankelijker maken van de voor vele Arnhemmers toch wel iconische plek. Afgelopen jaren hebben wij van Ik Hou Van Arnhem veel voorbij zien komen; bruisende clubnachten, culinaire foodfestivals, hippe bruiloften en de eerste editie van het Flow Freedom Bevrijdingsfestival. Ook op de televisie was de Stadsvilla goed in beeld: onder andere met de komst van Koning Willem Alexander tijdens de beeldententoonstelling Sonsbeek Internationaal.
Voor ons hèt moment om een vorkje te gaan prikken in het Grand Café van de Stadsvilla en de proef op de som te nemen. In het park wordt gezellig gebarbecued terwijl wij de drempel overstappen van de statige villa. Een vriendelijke ober komt ons tegemoet lopen en verwelkomd ons.
We vragen hem naar de opvallende stoel in de hal; hij verteld ons enthousiast over de inrichting van de Stadsvilla. De entree is een etalage van bekende Arnhemse designers zoals Lenneke Wispelwey, De Vorm en  Masha Bakker Matijevic. De link tussen de stad wordt duidelijk. Vervolgens neemt de ober ons mee naar de tafel in de serre waar we uitleg krijgen over de kaart. We kiezen voor de maandelijks wisselende kaart. Als voorgerecht neem we de biologische steak tartaar en een gegratineerde geitenkaas. Beiden een goede keus blijkt; en we worden nieuwsgierig naar het hoofdgerecht. We kiezen de Roodbaars en de Sonsbeek prime steak, beide ook biologisch en ook deze gerechten vallen zeer goed in de smaak. En dan het dessert; hoewel we voldoende hadden gegeten waren we toch wel heel benieuwd naar het „Snickers” dessert. Voor ons wederom een hoogtepuntje. Alle componenten op bord bij elkaar zorgen voor het perfecte dessert om deze avond mee af te sluiten.
Is er een minpuntje te noemen? Deze hebben wij niet gevonden behalve dat de gerechten maandelijks wisselen wat dus betekent dat er straks weer andere gerechten op de kaart staan en we waarschijnlijk dit heerlijke Snickers dessert niet meer kunnen proeven.  Van de ober, wat later de eigenaar bleek te zijn, kregen we nog een kleine scoop mee: Amsterdam weet de Stadsvilla inmiddels ook te vinden. Op 23 september komt de Vondeldisco naar de Stadsvilla. Een  ‘silent-disco’ op het terras van de villa!
Wij vragen ons af: „waarom zijn wij hier nog niet geweest?”. Ondanks dat het in het centrum ligt zijn we er toch nog vaak langs gelopen. Na ons diner in de Stadsvilla kunnen wij zeggen dat we voor de Stadsvilla graag de Hartjesberg in Park Sonsbeek oplopen. Of je nu een fijnproever bent, van design houdt of gewoon wilt genieten van het mooie uitzicht op het terras met een goede cappuccino of een speciaal biertje: Stadsvilla Sonsbeek is wat ons betreft met vlag en wimpel geslaagd!Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Archief

Naar de WC op 18 meter hoogte

In Arnhem kun je uniek naar de WC. Met een druk op de knop kun je een ‘ultimate experience’ beleven. Namelijk een 18 meter diepte vol lichteffecten. Er wordt nog een naam gezocht voor de wc van het Haarhuis.

Foto: Haarhuis

Ben jij klaar voor de ultieme toilet ervaring? Ontdek het gaafste toilet van Nederland op een hoogte van maar liefst 18 meter. Hotel Haarhuis heeft een WC gebouwd boven een liftschaft. Druk op de knop voor de “ultimate experience” en laat je wegblazen door spectaculaire lichteffecten.

Drop & win

Bedenk jij de perfecte naam voor deze toilet? Doe mee en maak kans op een luxe champagne diner voor 10 personen in Haarhuis! Drop jouw naam tussen 16 juni en 12 juli 2020 via de website van Haarhuis.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

D66-Raadslid Sjoerd Dijk stapt op

Vandaag heeft D66-raadlid Sjoerd Dijk bekend gemaakt te stoppen met zijn werk als raadslid om privéomstandigheden. Hij zal vervangen worden door fractieassistent Patrick van Iperen.

Foto: Sjoerd Dijk Twitter

“Het is met veel teleurstelling dat ik het besluit heb genomen om met mijn raadswerk te stoppen. Mijn privéomstandigheden maken dat dit voor mij nu de beste keuze is. Het bouwen verplaatst zich hiermee van het bouwen aan de stad naar het bouwen aan mijzelf.”  

Patrick van Iperen

Fractieassistent Patrick van Iperen zal Sjoerd Dijk vervangen. De 30-jarige Patrick is vanaf maart 2020 fractieassistent bij D66. Hij heeft de studie politicologie gestudeerd. “Graag zet ik mij de komende periode in voor kansen voor jongeren, meer acceptatie van LHBTI’ers en dat iedereen kan sporten.” aldus het nieuwe D66-raadslid.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Grootste mythes over Bitcoin

Als het aankomt op Bitcoin zijn er een hele hoop mythes die rondgaan. Deze mythes zijn niet voor niets mythes, ze zijn vaak gewoon niet waar. Grote kans dat ook jij in een van deze mythes geloofd. Vandaag hebben we de grootste mythes rondom Bitcoin even voor je onder elkaar gezet. 

Digitale valuta’s worden voornamelijk gebruikt door criminelen

Een van de oudste mythes over Bitcoin is dat deze het vaakst (of misschien wel het meest effectief) worden gebruikt voor illegale activiteiten. Hoewel het waar is dat digitale valuta’s zijn gebruikt door individuen met criminele bedoelingen, kan hetzelfde natuurlijk ook worden gezegd voor normale valuta’s. Een van de redenen voor deze mythe is de anonimiteit die cruciaal is voor Bitcoin. Als eerste grote digitale munt werd bitcoin populair op zwarte markten zoals de Silk Road

Hoewel het waar is dat aspecten van bitcoin (inclusief de anonimiteit die het biedt) verleidelijk kunnen zijn geweest voor criminelen die illegale zaken doen in die en andere soortgelijke markten, is het de moeite waard om te onthouden dat het de transacties zelf waren die illegaal waren. Dit was dus niet de cryptocurrency. Criminelen kunnen ook fiat valuta gebruiken voor hun illegale praktijken. 

Bitcoin is veel te “traag”

Bitcoin doet één ding en het doet het heel goed. Het bereikt een overeenkomst (consensus) over een toestand van de transacties, in een wereldwijd gedecentraliseerd digitaal netwerk (een beetje zoals het internet) onder deelnemers die elkaar niet kennen. Dit maakt het een ongelooflijk veilige plek om ‘waarde’ op te slaan. Hoe bekender Bitcoin wordt, hoe meer het vertrouwd zal worden (net als elk merk, beveiligingssysteem of vorm van geld) als een plek om dit te doen. 

Deze opzet maakt het bewust ‘traag’ van opzet. Het is een functie die gewoon wat langzamer is, dit is echter de bedoeling. De basislaag (core chain) van Bitcoin is verreweg de snelste op de planeet. Traag is dus maar relatief, je moet het altijd vergelijken met andere projecten. 

Bitcoin heeft geen waarde

Bitcoin is vrij lastig in te delen. Is het nu hetzelfde als normaal geld? Of is het een soort goud. Beleggers zijn er niet helemaal zeker van hoe ze hun digitale activa moeten behandelen als het gaat om belastingen of zelfs dagelijkse transacties. Dit alles heeft misschien bijgedragen aan het idee dat cryptocurrencies geen waarde heeft. In werkelijkheid hebben cryptocurrencies wel degelijk waarde. Hierop spelen veel Bitcoin robots in zoals Bitcoin Loophole. 

Net als andere soorten valuta’s kunnen cryptocurrencies worden ingewisseld voor goederen en diensten, ze hebben een waarde die overeenkomt met wat de mensen vinden over de munt. Een Bitcoin heeft dus net zoveel waarde als normaal geld, het is immers maar wat de gebruikers er voor over hebben. Je kunt Bitcoin gewoon gebruiken om online dingen mee te kopen, net als met je euro’s of dollars. 

Bitcoin is niet veilig

Aangezien Bitcoin steeds bekender is geworden vinden er ook meer hacks plaats. In veel gevallen waren de digitale valutawissels zelf het doelwit van deze aanvallen. In andere gevallen profiteerden criminelen van kwetsbaarheden in de wallet van de mensen die de Bitcoins kochten. 

Investeerders die zich zorgen maken over de veiligheid van digitale activa, moeten beseffen dat het mogelijk is dat er hacks kunnen plaatsvinden. Er zijn echter veel manieren waarop beleggers hun geld kunnen beschermen Verder is het ook de moeite waard om te weten dat veel overheden en andere financiële instellingen interesse hebben getoond in blockchain technologie. Een van van de redenen hiervoor is dat blockchain algemeen wordt gezien als veilig, je hoeft je dus nergens zorgen over te maken. Zolang je een goede wallet hebt en een sterk wachtwoord kiest is Bitcoin volkomen veilig.

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Facebook

Populair