fbpx
Connect with us

Nieuws

Inbraak bij de mobiele fysio- en huidtherapeut in Elderveld

Op zondag middag 4 augustus 2019 is bij de Mobiele fysio- en huidtherapeut  locatie de Behandelbank in Elderveld ingebroken. De daders zijn in de nacht van zondag 4 op maandag 5 augustus tussen 00.00 uur en 02:00 uur terug gekomen om spullen in te laden. Alleen zijn de spullen die gestolen zijn niet verkoopbaar.

Foto: de Mobiele Fysio- en huidtherapeut

De daders zijn binnen gekomen via het raam dat grenst aan Apotheek Elderveld. De ravage was volgens de ondernemer enorm. “Hierbij zijn o.a. onze 2 LPG Endermologie apparaten gestolen, waarschijnlijk hadden de daders hierop hun pijlen gericht. Ook zijn er spullen gestolen van onze kapper Sjaak ten Velde.” aldus de ondernemer.

Geen verkoopwaarde

De gestolen LPG apparaten hebben geen verkoopwaarde. Ze staan constant in verbinding met de fabrikant en dus geblokkeerd, ze worden ook slechts door de oorspronkelijke fabrikant onderhouden en geüpdatet en zonder verbinding met het internet zijn ze nutteloos. De politie heeft de camera beelden in ontvangst genomen en is bezig met onderzoek. De ondernemer zoekt getuigen of eventueel iemand met camerabeelden uit de omgeving. Je kan de organanisatie bereiken op 026-3811436.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Nieuws

Koninklijk lintje voor 21 Arnhemmers

Vrijdag heeft burgemeester Ahmed Marcouch 20 Arnhemmers koninklijk mogen onderscheiden en zaterdag ontvangt mevrouw Bollen-Steenbergen haar koninklijke onderscheiding in Zorgcentrum Vreedenhoff.

Foto: Gemeente Arnhem

Door het coronavirus kon de traditionele lintjesregen op vrijdag 24 april niet doorgaan. Burgemeester Ahmed Marcouch belde toen deze Arnhemmers met het heugelijke bericht dat het de Koning had behaagd hen te onderscheiden. Gisteren vond de aangepaste lintjesregen plaats op het Stadhuis, met inachtneming van de coronamaatregelen. Burgemeester Ahmed Marcouch sprak de Arnhemmers toe: ‘Gelukkig is er nu iets meer ruimte en ik vind het heel fijn dat wij met een gepaste afstand weer bij elkaar kunnen zijn. Wij kunnen elkaar in de ogen kijken, en dit bijzondere moment samen vieren. Wat ik u 24 april aan de telefoon allen hoorde zeggen over uw vrijwilligerswerk, was: “Maar het is toch zó normaal?” Dat is het mooie ervan, dat het gewoon is voor u. Ik geef u daarin gelijk, zeker voor Arnhem, dat met 40.000 vrijwilligers in de mooie lijstjes van Nederland staat. Want wij blinken uit in zorg voor elkaar. En wanneer onze sterke Arnhemse schouders zich bekommeren, dan ontstaat er perspectief en groeien anderen. Maar zo gewoon als het voor u is – en het Arnhem maakt tot de speciale stad waarin wij alledaags samenleven met dit gemeengoed – zo belangrijk is het ook om dit te blijven zien, én te blijven waarderen. Want vaak bent u jarenlang al een vast anker. Daar mogen wij ons gelukkig mee prijzen. Zonder uw belangeloze inzet en medemenselijkheid zou Arnhem een andere stad zijn. Daarvoor wil ik u allen vanuit de grond van mijn hart bedanken.’

Lid in de orde van Oranje-Nassau

Zeventien Arnhemmers zijn benoemd tot Lid in de orde van Oranje-Nassau:

·         Dinie Takke-Kamperman

·         Grietje Wieringa-Moorman

·         Hans Egging

·         Henk de Hoop

·         Henk Wouters

·         Herman Boesveld

·         Ineke Nengerman-Witjes

·         Joke Wolters-Hamelink

·         Nellie Markus

·         Paul Cremers

·         Rieky van Elk

·         Rob Minnen

·         Ton Welling

·         Willem Pelkman

·         Wilma Filippo

·         Yvonne de Heus

·         Jantje Bollen-Steenbergen (ontvangt de KO zaterdag)

Ridder in de orde van Oranje-Nassau

Daarnaast werden vier Arnhemmers benoemd tot Ridder in de orde van Oranje-Nassau:

·         Jacques Hermans

·         Jan Trooster

·         Nevzat Cingoz

·         Tonnie van den Herik

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Subsidie om op afstand burgerzaken regelen

Wie bij de gemeente een rijbewijs, bijstandsuitkering of paspoort wil aanvragen moet dat nu via internet of een bezoek aan een gemeentelijk loket regelen. Dat geldt ook voor het doorgeven van een verhuizing. Voor dit soort zaken moet je je namelijk kunnen identificeren. Wat de gemeente betreft kun je jezelf in de nabije toekomst ook via de telefoon identificeren tijdens het bellen, chatten of videobellen met de gemeente. Om dat mogelijk te maken ontving de gemeente deze week een subsidie van ruim een half miljoen euro van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Foto: wikipedia

Verantwoordelijk wethouder Jan van Dellen is blij met de toegekende subsidie: “Ik zie de subsidie vooral als een erkenning dat we in Arnhem ons uiterste best doen om de dienstverlening naar onze inwoners steeds verder te verbeteren. Deze vorm van identificeren via de telefoon is een mooie nieuwe stap, die past in onze filosofie om onze dienstverlening zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en mogelijkheden van deze moderne tijd.”

Veilig en betrouwbare data-uitwisseling

Het idee achter het project, waarin naast Arnhem verschillende andere organisaties deelnemen, is eenvoudig. Als inwoners telefonisch contact hebben met de gemeente kunnen zij zich met behulp van hun telefoon snel en eenvoudig identificeren. Daarvoor is het belangrijk dat het uitwisselen van persoonlijke gegevens veilig en betrouwbaar gebeurt. Dat is ook de reden dat er wordt samengewerkt met partijen uit het onderwijs zoals de HAN en de Radboud Universiteit. Er wordt bovendien gewerkt met de meest recente inzichten en technieken die er zijn op het gebied van identificatie.

Inwoners worden ook betrokken

Bij het ontwikkelen van deze nieuwe werkwijze worden ook inwoners betrokken. Zowel bij het ontwikkelen, testen en evalueren wordt hen gevraagd hun wensen en ervaringen te delen. Het is nadrukkelijk de bedoeling om deze groep een afspiegeling te laten zijn van de Arnhemse samenleving. Een mix dus van jong en oud. En mensen met veel of geen digitale ervaring. Het project dat na de zomer start duurt een jaar.

Samenwerking

De subsidie van ruim een half miljoen is vanuit het ministerie toegekend aan het project ID-Contact, waarin naast de gemeente Arnhem de volgende organisaties deelnemen: gemeente Nijmegen, de Drechtsteden, Belastingdienst, Novum (SVB), Digicampus van Logius, Hogeschool Arnhem-Nijmegen en de Radboud Universiteit. De brede samenwerking is één van de redenen die het ministerie heeft doen besluiten de subsidie toe te kennen voor dit project.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Arnhemse knapt huis op dankzij 10.000 euro van BankGiro Loterij

Een grote verrassing voor een inwoner uit Arnhem. Zij heeft in de trekking van de BankGiro Loterij een bedrag van 10.000 euro gewonnen. De winnares, die anoniem wil blijven, werd onlangs verrast met het goede nieuws. 

Foto: Jurgen Jacob Lodder
 
De winnares reageert enthousiast: “Ik geloof het niet! Er zijn een hoop dingen in het huis die opgeknapt moeten worden, dus de prijs komt helemaal goed van pas.”

 Deelnemers én cultuur winnen bij BankGiro Loterij

De BankGiro Loterij maakt iedere dag de winnaar van een prijs bekend. Alle dagen gaat er 10.000 euro uit, elke week 100.000 euro en iedere maand wint een deelnemer van de loterij maar liefst 1 miljoen euro. De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland: niet alleen deelnemers winnen, ook tal van culturele organisaties zoals musea, molens en monumenten. Met minimaal 40 procent van ieder lot dragen 751.000 BankGiro Loterij-deelnemers maandelijks bij aan cultuur in Nederland. Hierdoor kon de Loterij in 2020 een recordbedrag van 84,3 miljoen euro verdelen onder 77 culturele organisaties.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Facebook

Populair