fbpx
Connect with us

Nieuws

Inbraak bij de mobiele fysio- en huidtherapeut in Elderveld

Op zondag middag 4 augustus 2019 is bij de Mobiele fysio- en huidtherapeut  locatie de Behandelbank in Elderveld ingebroken. De daders zijn in de nacht van zondag 4 op maandag 5 augustus tussen 00.00 uur en 02:00 uur terug gekomen om spullen in te laden. Alleen zijn de spullen die gestolen zijn niet verkoopbaar.

Foto: de Mobiele Fysio- en huidtherapeut

De daders zijn binnen gekomen via het raam dat grenst aan Apotheek Elderveld. De ravage was volgens de ondernemer enorm. “Hierbij zijn o.a. onze 2 LPG Endermologie apparaten gestolen, waarschijnlijk hadden de daders hierop hun pijlen gericht. Ook zijn er spullen gestolen van onze kapper Sjaak ten Velde.” aldus de ondernemer.

Geen verkoopwaarde

De gestolen LPG apparaten hebben geen verkoopwaarde. Ze staan constant in verbinding met de fabrikant en dus geblokkeerd, ze worden ook slechts door de oorspronkelijke fabrikant onderhouden en geüpdatet en zonder verbinding met het internet zijn ze nutteloos. De politie heeft de camera beelden in ontvangst genomen en is bezig met onderzoek. De ondernemer zoekt getuigen of eventueel iemand met camerabeelden uit de omgeving. Je kan de organanisatie bereiken op 026-3811436.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Nieuws

Arnhems ontwerp ‘The Groundfridge’ te zien op Dutch Design Week

Ontwerper Floris Schoonderbeek lanceert zijn prijswinnende product ‘The Groundfridge’ tijdens de Dutch Design Week (DDW). Bezoekers kunnen zien hoe de koelkast die onder de grond geplaatst wordt zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld van concept naar volwaardig product dat perfect past in de huidige tijd.

Foto: Groundfrige

De Groundfridge is een volledig autonome en natuurlijk gekoelde kelder voor o.a. duurzame voedsel- en wijnopslag. Het isolerende vermogen, de kou van de grond in combinatie met aanzuiging van koele lucht gedurende de nacht zorgt voor een constant kelder klimaat.

Het beantwoordt aan de behoeften van mensen en bedrijven die moderne, zelfvoorzienende levens leiden. Bovendien is het de goedkoopste kelder zonder bouwvergunning. De Groundfridge is een continue innovatie die zich aanpast aan steeds veranderende behoeften en omstandigheden.

Nieuw 

Eén van de hoogtepunten van de DDW is de lancering van de nieuwste Groundfridge innovatie: The Chiller. Een actieve koeler voor extra koelvermogen tijdens de heetste Nederlandse zomers, voor Zuid-Europese klimaten en gegarandeerde temperaturen voor professioneel gebruik. Door duurzame koeling wereldwijd beschikbaar te maken kan de droom van de ontwerper, om de manier waarop we denken over en omgaan met koeling te veranderen, worden gerealiseerd.

De Dutch Design Week is te zien van 19 t/m 27 oktober in Eindhoven

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Miljoeneninvestering voor Industriepark Kleefse Waard

Industriepark Kleefse Waard (IPKW) in Arnhem kan de komende vijf jaar rekenen op flinke investeringen. IPKW-eigenaar Schipper Bosch brengt samen met ABN AMRO Bank, Rabobank, Triodos Bank en a.s.r. verzekeringen tientallen miljoenen bij elkaar. Het geld is bestemd voor het verder verduurzamen van het innovatieve bedrijvenpark en het creëren van ruimte voor nieuwe bedrijven om zich daar te vestigen.

Foto: IPKW

Voor moederbedrijf Schipper Bosch, de ontwikkelende belegger die eigenaar en beheerder is van het Arnhemse industriepark, is het de eerste keer dat gewerkt wordt met een financiering door deze groep. ABN AMRO Bank, Rabobank, Triodos Bank en a.s.r. verzekeringen richten zich alle vier op duurzame en toekomstbestendige oplossingen; op initiatieven die een positieve impact hebben op de wereld om ons heen. “We zijn blij dat onze duurzame visie door deze partijen wordt onderschreven”, aldus IPKW-directeur Kevin Rijke. “We vormen op dit moment al een sterk groeiend cluster van bijvoorbeeld waterstof- en batterijbedrijven. Deze investeringen brengen onze ambitie om in 2025 het meest duurzame bedrijventerrein van Nederland te zijn weer een stap dichterbij.”

‘Geweldig nieuws’

“Voor Arnhem is dit geweldig nieuws”, vult wethouder Jan van Dellen aan. “Als gemeente hebben we de ambitie uitgesproken om koploper te zijn op het gebied van duurzaamheid. Daar hebben we het bedrijfsleven keihard bij nodig. Industriepark Kleefse Waard bewijst al langer dat het een plek is waar volop ruimte is voor innovaties. Deze financiële injectie draagt bij aan onze gedeelde ambitie voor een nog duurzamer Arnhem en een nog aantrekkelijker vestigingsklimaat.”

Ruimte voor nieuwe bedrijven

Het bedrag wordt onder andere geïnvesteerd in een groene rand om het park heen, een duidelijker onderscheid tussen het industriële gedeelte en het campusdeel, 200 extra laadpalen voor elektrische auto’s en de transformatie en renovatie van diverse gebouwen, waaronder het nieuwe hoofdkantoor van Allego, dat slimme laadoplossingen biedt. Rijke: “Met deze investeringen kunnen we de werkomgeving van zo’n 1.900 mensen nog verder verbeteren én ontstaat er ruimte voor nieuwe bedrijven om zich hier te vestigen.”

IPKW

IPKW werd in 2003 door Schipper Bosch gekocht en huisvest zo’n 80 bedrijven die veelal werken aan duurzame energie-gerelateerde producten en diensten. Duurzaamheid zit van oudsher in de vezels. Als voormalig terrein van de AKU (Algemene Kunstzijde Unie) en later AkzoNobel, wordt duurzaamheid op verschillende manieren uitgedragen. Enerzijds de thematiek van de partijen die hier gevestigd zijn en anderzijds hoe de plek zelf wordt ingericht. Op het park worden bedrijfsleven, overheid en onderwijs samengebracht, met elkaar verbonden en gefaciliteerd, zodat een bruisende community ontstaat.

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Arnhem uitgekozen voor pilot maatschappelijke diensttijd

Arnhem is één van de elf gemeenten die van het kabinet ervaring op mogen doen met het fenomeen maatschappelijke diensttijd (MDT). Kern hiervan is dat jongeren hun competenties en talenten ontdekken en ontwikkelen door zich voor een bepaalde periode vrijwillig in te zetten voor de samenleving. Arnhem hoopt in twee jaar tijd zo’n 140 jongeren op deze manier een mooie zet in de rug te geven.

Foto: Div_Iv via Pixabay

Arnhem zoekt innovatieve manieren om te werken aan een stad waarin iedereen gelijke kansen heeft, iedereen meedoet en inwoners minder afhankelijk en meer zelfstandig zijn. De maatschappelijke diensttijd zien kan een manier zijn om deze ambities voor jongeren kracht bij te zetten.Op kleinere schaal wordt er in Arnhem door maatschappelijke organisaties en scholen al geëxperimenteerd met maatschappelijke diensttijd. Nu Arnhem is toegelaten tot de pilot van het kabinet kunnen we deze ervaringen uitbouwen en uitbreiden. Omgekeerd kan Arnhem door de opgedane ervaringen bijdragen aan de verdere ontwikkeling van het instrument.

Belgisch voorbeeld

Door zich in te zetten voor de samenleving, ontdekken de jongeren waar hun talenten liggen en wat hun ontwikkelpunten zijn. De maatschappelijke diensttijd biedt jongeren de kans om mensen buiten hun eigen leefwereld te leren kennen, vriendschappen op te bouwen en hun maatschappelijk bewustzijn te vergroten. Daarnaast leren ze belangrijke vaardigheden en ze
leren verantwoordelijkheid nemen. Het initiatief van het kabinet is geïnspireerd op Belgisch voorbeeld. Daar bleken jongeren na afloop meer verantwoordelijk en maatschappelijk bewust en was 83% van hen zes maanden later in opleiding of aan het werk.

Individueel en gezamenlijk

Het Arnhemse programma duurt 78 dagen. We kiezen voor een opzet van drie dagen (24 uur) per week gedurende 26 weken. Het programma bestaat in grote lijnen uit een individueel programma bij een gastorganisatie en een gezamenlijk programma waarin de groep werkt aan een project. Arnhem ontvangt voor komende twee jaar € 624.600,- voor deze proef.

Tussen de 16 en 27 jaar

Wat Arnhem betreft kunnen alle jongeren van 16 tot 27 jaar die geen opleiding volgen en gemotiveerd zijn, meedoen. Omdat Arnhem centrumgemeente is van de Arbeidsmarktregio Midden-Gelderland en veel jongeren uit de regio in Arnhem naar school gaan, willen we kijken of we ook jongeren uit de regiogemeenten mee kunnen laten doen.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Facebook

Populair