fbpx
Connect with us

Nieuws

Introdans positief beoordeeld door Raad voor Cultuur

“De raad oordeelt positief over de innemende en toegankelijke voorstellingen voor volwassen en jeugdig publiek. Met Introdans Interactie heeft het gezelschap daarnaast een frisse tak in huis die
artistieke projecten verbindt met maatschappelijke vraagstukken.” Dankbaar en verheugd constateert Introdans dat het op 4 juni uitgebrachte advies van de Raad voor Cultuur een ruggensteun is voor de voorgenomen activiteiten in de Basisinfrastructuur 2021-24, waarbij ingezet wordt op artistieke kwaliteit en vernieuwing. De financiële gezondheid is nog wel een aandachtspunt.

Foto: Introdans Pieter Henket

De raad zegt in het advies: “Introdans loopt voorop met haar inclusieve visie en toont veel betrokkenheid in de regio. Ook de inclusieve werkwijze vindt de raad interessant. Onder de noemer ‘Iedereen kan dansen’ ontwikkelt het gezelschap op basis van het actuele repertoire interactieve
projecten voor het onderwijs, sociaal domein, het vrijetijdscircuit en voor talent in de samenleving. Het werk van het jeugdensemble loopt goed over in het volwassenen aanbod.” Ook is hij positief over de samenstelling van het publiek: jong en oud door elkaar, trouw, breed in achtergrond en opleiding. De raad is onder de indruk van de gedrevenheid en de prestaties van Introdans, maar is van mening dat het gezelschap beter iets minder kan gaan produceren om ruimte te creëren voor verbetering van de financiële gezondheid. Het voorgenomen activiteiten- en prestatieniveau is groter dan de aangevraagde subsidie. Introdans zal een aangepast plan moeten maken gebaseerd op de beschikbare subsidie.

Financiering

Introdans vervult een pioniersrol op het gebied van inclusie in Nederland, wat niet alleen met lof gehonoreerd kan worden, het kost geld en behoeft adequate financiering. De bestuurders van de gemeente Arnhem en de provincies Gelderland en Overijssel beschouwen de continuïteit van een hoogwaardig dansgezelschap in Oost-Nederland als een gedeelde verantwoordelijkheid van alle betrokken overheden. Introdans treedt met alle betrokken financierende partners komende tijd in overleg om samen niet alleen de artistieke kwaliteit te borgen, maar ook de pioniersrol te
bestendigen en de totale financiële gezondheid te verbeteren.

Meer Arnhem nieuws


Reacties

Reacties

Nieuws

Rascha Nuijten directeur Future for Nature

Stichting Future For Nature presenteert vandaag de Nederlandse Rascha Nuijten (31 jaar) als directeur. Deze internationale natuurbehoudsstichting beloont elk jaar drie jonge, talentvolle natuurbeschermers met de Future For Nature Award én een geldbedrag van 50.000 euro per winnaar. Een internationale vakjury bestaande uit onafhankelijke natuurbeschermers selecteert de winnaars. 

Foto: Future for Nature

Stichting Future For Nature wil jonge, succesvolle natuurbeschermers verspreid over de hele wereld niet alleen belonen met internationale erkenning en waardering, maar ook een belangrijke financiële steun in de rug geven om hun hoopvolle werk voort te kunnen zetten. De stichting beloont daarnaast organisatorisch en bestuurlijk aanstormend talent. Ondanks haar nog relatief jonge leeftijd (31 jaar) heeft Rascha Nuijten al jarenlang waardevolle ervaring opgedaan in diverse functies bij Future For Nature. Haar toewijding, talent en doorzettingsvermogen worden nu beloond met haar aanstelling als directeur.

(Inter)nationale beroemdheden steunen het werk van Future For Nature

De Future For Nature Awards worden in 2021 voor de veertiende opeenvolgende keer uitgereikt in Koninklijke Burgers’ Zoo in Arnhem, één van de hoofsponsors sinds de oprichting van de stichting. De internationaal erkende natuurbeschermingsprijs werd in het verleden onder meer uitgereikt door iconen als Sir David Attenborough, dr. Jane Goodall, dr. Frans de Waal en Doutzen Kroes. Tijdens de tiende editie was Zijne Koninklijke Hoogheid Koning Willem-Alexander eregast. Meer informatie over het werk van de stichting en de 39 winnaars tot op heden is te vinden op www.futurefornature.org

Meer Arnhem nieuws


Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Politie: ‘steunkaartjes beroofde 10-jarige jongen kunnen via ons’

Vorige week is er een 10-jarige jongen beroofd van zijn 2 euro. De jongen is licht gewond geraakt. Vele Arnhemmers betreuren de situatie en willen de jongen een hart onder de riem steken. De politie wil hierin ondersteunen.

Foto: Politie

“Naar aanleiding van de beroving van de 10-jarige jongen een paar dagen geleden, krijgen wij van veel mensen het verzoek of zij via ons een opbeurend kaartje aan de jongen kunnen geven om hem een hart onder de riem te steken. Dit vinden wij een supermooi initiatief! Wij willen het verzamelen en volgende week aanbieden.

Mensen die een kaartje of wat anders willen achterlaten kunnen dit doen door op het bureau op de Beekstraat af te leveren of op te sturen naar Beekstraat 39, 6811 DW te Arnhem.

Meer Arnhem nieuws


Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Ricciotti niet normaal!

Op zaterdag 22 augustus verzorgt het Ricciotti ensemble in openluchttheater De Pinkenberg een zomerconcert in niet-normale vorm. In het nieuwe normaal van de anderhalvemetersamenleving gaat dit unieke straatsymfonieorkest het experiment aan om op te treden in anderhalvemeteropstelling. Speciaal hiervoor organiseerde het Ricciotti een wedstrijd voor een nieuw muziekstuk voor orkest op anderhalve meter. Tijdens dit concert klinken de composities van de drie finalisten. Daarnaast kunt u genieten van muziek van Glinka, Bartók, René Froger, Mercer Ellington en Jurriaan Andriessen. Het concert is gratis maar reserveren is noodzakelijk. Bestel wel op tijd, want er zijn minder plaatsen dan gewoonlijk. Kaarten bestellen kan via de website van De Pinkenberg.

Foto: Ricciotti

Eind mei daagde het Ricciotti componisten uit een muziekstuk te schrijven voor musici op anderhalve meter. Ricciotti’s zakelijk leider Hannah Soepenberg vertelt hierover: “Het was geen standaard opdracht. Kandidaten moesten zelf nadenken over de opstelling van musici en dirigent. Ze moesten niet alleen de bladmuziek, maar ook een ruimtelijk plan indienen. Kennelijk triggerde deze uitdaging de inspiratie, want er waren maar liefst dertig inzendingen! Deze zijn beoordeeld op kwaliteit, inventiviteit, haalbaarheid én op ‘Ricciotti-teit’: is het stuk aansprekend, streetwise, een tikje brutaal en spreekt er toewijding uit? De drie beste muziekstukken voeren we uit tijdens dit concert.” 

Het zomerconcert in De Pinkenberg is het een na laatste concert van Ricciotti niet normaal!, de zomertournee van het Ricciotti ensemble. Het Ricciotti brengt symfonische muziek op plaatsen waar deze gewoonlijk niet klinkt, zoals zorginstellingen, asielzoekerscentra en opvanglocaties. Tijdens het concert gelden de coronamaatregelen van het openluchttheater. Deze zijn te vinden op de website van Openluchttheater De Pinkenberg.

Ricciotti niet normaal!  

Datum: zaterdag 22 augustus – 19.00 uur
Locatie: Openluchttheater De Pinkenberg, Rozendaal
Reserveren noodzakelijk via de website

Meer Arnhem nieuws


Reacties

Reacties

Continue Reading

Facebook

Populair