fbpx
Connect with us

Nieuws

Introdans start het culturele seizoen met optredens in Europa en Azië

Nog voor de eerste premières in Nederland reist Introdans al door verschillende landen in Europa, met optredens in Spanje, Frankrijk, Italië en Duitsland. Ook is Introdans deze nazomer in Azië te zien.

Foto: Introdans

Op 11 oktober danst het Arnhemse moderne balletgezelschap op
het prestigieuze Bangkok’s International Festival of Dance and Music. Samen met een groot aantal gerenommeerde gezelschappen en orkesten maakt Introdans onderdeel uit van de programmering op dit festival in Thailand.

Nu te zien in Europa

De eerste maanden van het theaterseizoen is Introdans op veel verschillende plekken te zien in Europa. Op 1 september is het duet Pure van Sidi Larbi Cherkaoui te zien op het festival Palermo in Danza in Italië. De dansers Vérine Bouwman en Salvatore Castelli geven er tevens
een workshop. Een kleine week later op 6 september danst de groep het avondvullend programma DUTCH MASTERS met balletten van Hans van Manen, Nils Christe en Jiři Kylián tijdens het festival Temps d’Aimer in Biarritz. Van 7 t/m 15 september werkt het docententeam van Introdans Interactie in Berlijn aan het project BeVoice. Met scholieren uit een
achterstandswijk in Berlijn wordt tijdens een intensieve repetitieweek een voorstelling gecreëerd. Tenslotte danst Introdans op 21 september tijdens het Benefietgala in Valencia Andante van Hans van Manen.

Bangkok

Introdans heeft vaker opgetreden in Bangkok en is dit jaar wederom uitgenodigd te dansen op het Bangkok’s International Festival of Dance and Music. Samen met gerenommeerde gezelschappen uit o.a. de Verenigde Staten, Rusland en China brengt dit festival een gevarieerd programma van klassiek en modern ballet en muziek. Introdans danst een avondvullend programma met twee humoristische en kleurrijke balletten van Hans van Manen, het energieke Ella van Robert Battle en ook het ontroerende In Memoriam van Sidi Larbi Cherkaoui.

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Nieuws

Veteraan Bill Millington overleden

Op woensdag 27 mei is de 95-jarige Bill Millington overleden. De veteraan vocht tijdens de slag om Arnhem. Hij is de vierde Arnhem veteraan die in korte tijd deze maand overleed.

Op 95-jarige leeftijd is veteraan Bill Millington overleed op 27 mei. Bill sprong tijdens de tweede dropping op de Ginkels heide op maandag 18 september 1944. Bill was actief bij de 8th Parachut Battalion of the 6th Airborne Division. Tijdens zijn dropping werd Bill en zijn collega’s onder vuur genomen door de Duitsers die hen stonden op te wachten.

Foto van Bill Millington tijdens zijn dienst

Uiteindelijk is Bill gevangen door de Duitsers en geplaatst in Krijgsgevangenenkamp Mühlberg. Deze kamp ligt aan de Poolse grens in Duitsland en stond bekend om de slechte condities. Op 23 april 1945 is kamp Mühlberg door de Russen bevrijd.

Bill is onlangs jarig geweest op 20 mei en werd 95 jaar.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Commissaris van de Koning bezoekt Pleyade-locatie Malburgstaete

Op zaterdag 30 mei bracht John Berends, commissaris van de Koning in Gelderland, een bezoek aan Malburgstaete in Arnhem. Dit is een van de twaalf locaties van ouderenzorgorganisatie Pleyade. De commissaris bezocht de locatie vanwege de versoepeling van de bezoekregeling rondom het coronavirus.

Foto: Pleyade

Tijdens het bezoek sprak de commissaris (rechts op de foto) met bewoners, waaronder cliëntenraadsleden, en medewerkers van de locatie over de impact van de coronamaatregelen op het leven. Ook spraken zij uitgebreid over hoe het is om weer voorzichtig bezoek te mogen ontvangen. “We vinden het erg fijn dat we elke week iemand anders op bezoek kunnen krijgen.”, aldus de bewoners. Iets waarover de commissaris vol lof sprak: “Pleyade bekijkt, binnen de maatregelen, de mogelijkheden en niet de onmogelijkheden. De spreek-luisterverbinding, of zoals de bewoners hem noemen ‘de babbeltent’, vind ik daar ook een mooi voorbeeld van.” Ook was de commissaris getuige van hoe bewoonster mevrouw Otten weer voor het eerst sinds de verplichte locatiesluiting bezoek ontving. Haar zus kwam langs. Het was een bijzonder weerzien.

De gesprekken vonden volgens de richtlijnen plaats in de speciaal ingerichte ontmoetingsruimte waar bewoners ook hun familieleden ontvangen. “Ik ben dankbaar dat ik een ochtend in het gezelschap van deze hartelijke mensen mocht zijn. Ik heb gezien wat de maatregelen met mensen doen, maar ook gezien hoe je hier als ouderenzorgorganisatie op een goede manier mee om kunt gaan.”, aldus de commissaris.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Gemeentelijke handhaver gewond door geweld

Op donderdag 28 mei zijn twee handhavers van de gemeente belaagd door een man. Eén handhaver raakte lichtgewond en moest ter controle naar het ziekenhuis.

Foto: politie

Het gebeurde rond 21:40 uur ter hoogte van het Willemsplein. De man die de handhavers belaagde, is door de politie aangehouden. Het gaat om een 19-jarige man uit Velp. Op dat moment waren er een aantal omstanders in de buurt. De politie hoopt dat deze getuigen zich willen melden bij de politie. Dat kan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

‘Gaat alle perken te buiten’

De burgemeester Ahmed Marcouch, zegt over het geweld: “Deze lafhartige daad gaat alle perken te buiten. Blijf van handhavers af. De impact van geweld is groot, dat merk je meteen als je ze spreekt. Goed dat de vermoedelijke dader is gepakt. Ik roep mensen die iets hebben gezien op om contact op te nemen met de politie.”

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Facebook

Populair