fbpx
Connect with us

Nieuws

Jolanda Donderwinkel benoemd tot manager Volkshuisvesting

De Raad van Bestuur van woningcorporatie Portaal heeft het management voor de regio Arnhem/Nijmegen uitgebreid met een extra manager volkshuisvesting. Jolanda Donderwinkel wordt benoemd tot manager volkshuisvesting in Arnhem en wordt daarmee het gezicht van Portaal in Arnhem.

Het managementteam van de regio Arnhem/Nijmegen bestaat straks uit drie personen: een manager volkshuisvesting in Nijmegen (vacature), een manager volkshuisvesting in Arnhem (Donderwinkel) en de senior asset manager (Martine Verheijen-Verkoijen).

Waarnemen en aanpakken

Sinds de zomer nemen Jolanda Donderwinkel en Martine Verheijen Verkoijen samen de rol van manager volkshuisvesting waar in de regio. Aanleiding was het plotselinge overlijden van Johan Noppe. Jolanda pakte de externe contacten in Arnhem op en hield zich bezig met de interne organisatie. Dirk-Jan van der Zeep, voorzitter Raad van Bestuur Portaal, vertelt: “Wij hebben met Jolanda een ervaren, deskundige en mensgerichte manager volkshuisvesting gevonden. Ook denken wij dat Jolanda in staat is om de belangen van de huurders, de gemeente en andere stakeholders op een goede manier in te brengen en te vertegenwoordigen binnen Portaal.”

Lokale verankering en aandacht

De komende jaren zullen uitdagend zijn, in zowel Arnhem als Nijmegen. Er liggen vanuit beide gemeenten hoge ambities op duurzaamheid, betaalbaarheid en beschikbaarheid. Daarnaast staan inclusiviteit en passend wonen hoog op de agenda bij Portaal. Het vraagt veel inzet om met de stakeholders tot een goede balans op deze onderwerpen te komen. Donderwinkel: “Ik verheug me erop om samen met een gemotiveerd team voor onze huurders en onze stakeholders aan de slag te gaan in deze mooie stad.”

Eén regio

In de afgelopen jaren is in Arnhem en Nijmegen ingezet op meer onderlinge samenwerking tussen de kantoren. Zo overstijgen de functiegerichte teams de grenzen van Rijn en Waal en wordt er veel kennis
uitgewisseld. Met de komst van twee managers volkshuisvesting blijven we inzetten op deze regionale
samenwerking. De werving van een manager volkshuisvesting voor Nijmegen is gestart.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Nieuws

Poolparty in AKU fontein

Woensdag organiseert het Mexicaanse restaurant Popocatepetl een Popo’s Pool Party. Met 35 grade op komst wordt het een warme dag en speciaal om deze reden organiseren ze een feestje om af te koelen.

Foto; Popocatapetl

Woensdag tussen 12:00 en 21:00 organiseert Popocatepetl op het Gele Rijdersplein een poolparty in de AKU fontein. Zij zorgen voor een zwembad met fontein vol opblaasbare voorwerpen. Ook hebben ze ijs in verschillende smaken en cocktails in huis. Kortom, alle ingredienten om een geslaagde poolparty te houden.

Zwemspullen

Neem naast zwemkleding ook waterschoenen of slippers mee. Er wil nog wel eens glas liggen in de fontein.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Beiaardiers uit Polen, Engeland Amerika, Duitsland en Frankrijk spelen in de Eusebiustoren

Een zomerserie van zeven beiaardconcerten, uitgevoerd door beiaardiers uit landen die bij de Slag om Arnhem betrokken waren. Met beiaardiers uit Duitsland, Engeland, Polen, Amerika, Frankrijk en Nederland. Deze beiaardconcerten worden gehouden in verband met de 75ste herdenking rondom de slag om Arnhem.

Foto: Flickr

De concerten beginnen om 20:00 uur in de Eusebiustoren (zonder publiek) en zijn gratis te beluisteren in de buitenzaal op het dak van Focus Filmtheater (Audrey Hepburnplein 1, Arnhem). Deur open vanaf 19:30 uur. Vanaf 19:45 is er een korte toelichting op het programma. Na afloop van het concert is er een meet en greet met de musici.

PROGRAMMA
4 juli: Bob van der Linde (Nederland). Sebastiaan Haverkate en Sander Beens (trompet)
18 juli: Trevor Workman (Engeland)
1 augustus: Monika Kaźmierczak (Polen), met elektronische muziek
15 augustus: Roy Kroezen (Nederland/Amerika)
29 augustus: Toru Takao (Duitsland)
12 september: Stefano Colletti (Frankrijk)
19 september: Bob van der Linde (slotconcert)

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Na Pokemon trainers is het nu de beurt aan Harry Potter fans om stad onveilig te maken

In 2016 werd de stad onveilig gemaakt door Pokemon trainers. Ze liepen al gefocust op hun telefoon het spelletje Pokemon Go te spelen. Zaterdag is daar mogelijk een nieuwe verslaving bij gekomen, genaamd Harry Potter: Wizzards Unit.

Foto: Niantic

In het spelletje Harry Potter: Wizzards Unit moeten spelers zoveel mogelijk voorwerpen vinden in de echte wereld. Deze voorwerpen mogen volgens het spel de ‘niet tovenaar’ wereld ontdekken. Je moet deze voorwerpen doormiddel van een toverspreuk verdwijnen. Dit doe je door een bepaalde manier je vinger over het scherm te halen of door de toverspreuk hardop te zeggen. Ook moet je o.a. in het spel vechten tegen slechte tovenaren en heksen maar moet je ook toverdranken brouwen.

Pokemon Go

Pokemon Go werd op verschillende manieren als positief ervaren. Zo gingen meer mensen naar buiten en liepen ze vele kilometers om de kleine monsters te vangen. Ook zorgde Pokemon dat in vele wijken minder werd gestolen omdat inbrekers gek werden van de Pokemon vangers die ook in de nachtelijke uurtjes actief waren. Daarnaast zorgde Pokemon er ook voor dat er meer mensen nieuwe contacten gingen leggen, wat weer de eenzaamheid verminderden. Niet alleen zorgde Pokemon Go voor positieve ervaringen. Zo raakte natuurgebieden beschadigd en kwamen soms spelers op plekken waar ze niet mochten komen.

Of het nieuwe spelletje net zo succesvol gaat worden als Pokemon Go zal te toekomst uitblijken.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair