fbpx
Connect with us

Nieuws

Kinderen Ome Joop’s Tour weer veilig terug

De 69 e editie van Ome Joop’s Tour zit er alweer op. De organisatie had in het kader van de 75- jarige herdenking rondom Market Garden een route uitgestippeld die de deelnemers langs diverse plaatsen bracht die ertoe hebben gedaan tijdens de Slag om Arnhem.

Foto: Ome Joop’s Tour

Het peloton telde dit jaar kinderen met maar liefst achttien verschillende nationaliteiten. Een ploeg met vier Poolse deelnemers en een ploeg van acht Duitse kinderen uit Kalkar, tevens een van de etappeplaatsen, sprongen daarbij het meest in het oog. De verbinding met Market Garden kreeg al op de verzameldag gestalte, op het moment dat na de traditionele inschrijving
de karavaan naar Oosterbeek vertrok voor een bijzondere ceremonie op de Airborne begraafplaats en een bezoek aan het Airborne-museum.

Oorlog

Het bezoek aan het oorlogsmuseum in Overloon aan het eind van de tour maakte de thematische cirkel rond. Voor het nodige vertier is dit jaar een bezoek gebracht aan De Spelerij in Dieren, Apenheul, Dolfinarium, Wunderland en traditioneel op de rustdag, De Efteling. De extreme weersomstandigheden brachten de organisatie ertoe de etappe tussen Harderwijk en Barneveld te schrappen en vanuit datzelfde Barneveld extra vroeg te vertrekken naar Tiel, waar op de velden van vv TEC in allerijl waterspelen waren georganiseerd.

Tot slot

Ome Joop’s Tour beleefde woensdagmiddag 31 juli een spectaculaire finish in Sporthal Valkenhuizen. De organisatie is inmiddels alweer begonnen met de voorbereidingen voor de 70 e editie die zal worden gefietst van zondag 26 juli tot en met woensdag 5 augustus 2020.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Nieuws

SSH& en Volkshuisvesting gaan samenwerken

SSH&, de studentenhuisvester in Nijmegen en Arnhem, en woningcorporatie Volkshuisvesting Arnhem werken per 1 januari 2020 nauw samen. De huurders van bijna 100 Arnhemse studentenwoningen die Volkshuisvesting bezit, kloppen vanaf dit jaar bij SSH& aan. SSH& verzorgt daarnaast de toekomstige verhuringen van deze 3 studentencomplexen. Volkshuisvesting blijft eigenaar.

Foto: SSH&

Volgens Volkshuisvesting heeft Arnhem als studentenstad een echte studentenhuisvester nodig. SSH& heeft jarenlange ervaring met het verhuren aan studenten en heeft de dienstverlening daar goed op gericht. Dat is een voordeel voor de studenten. De samenwerking tussen SSH& en
Volkshuisvesting past tevens binnen de ambities van Arnhem Studiestad. SSH& verhuurt sinds 2014 al kamers en appartementen aan studenten in Arnhem. Vanaf 2020 verhuurt SSH& ruim 600 wooneenheden in Arnhem en 6.400 in Nijmegen. De bestuurders van beide huisvesters zetten op 9 januari jl. hun handtekening onder de samenwerkingsovereenkomst.

SSH&

SSH& is dé studentenhuisvester in Nijmegen & Arnhem met bijna 7.000 kamers in 32 woongebouwen en 85 stadspanden. SSH& is er voor studenten die op kamers willen. Studenten die een eigen plek zoeken, een thuis tijdens de studententijd. En met veel plezier kort of lang in Nijmegen of Arnhem willen wonen.

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Expositie over de geheimzinnige verdwijning van Arjen Kamphuis

Tijdens een speciale expositie van 24 januari tot en met 16 februari 2020 eren de vrienden van Arjen Kamphuis zijn bijzondere werk op het gebied van informatiebeveiliging. De plotselinge verdwijning van Arjen Kamphuis, augustus 2018 in Noorwegen, is nog altijd omgeven door vele vragen. Er zijn veel theorieën, maar niemand weet wat er in die laatste dagen heeft plaatsgevonden.

Foto: Jillis Groen

De verdwijning van Arjen Kamphuis was landelijk nieuws. De welbekende IT-expert kwam regelmatig in de media in verband met zijn deskundigheid op informatiebeveiliging. Hij was hacktivist en hoofd adviseur informatie-veiligheid bij Brunel. Gaf cursussen over informatiebeveiliging aan journalisten. Hij was voorvechter van een open internet (‘netneutraliteit’) waar kennis vrij samen kan komen. Volgens de Noorse politie is er sprake van een noodlottig ongeval.

Eren van Arjen

Om zijn werk te eren organiseren vrienden van Arjen Kamphuis in samenwerking met kunstenaar Jillis Groen een expositie. De kunstenaar heeft, gebaseerd op foto’s van Dennis van Zuijlekom en onderzoek in Noorwegen, een serie schilderijen gemaakt over de verdwijning van Arjen Kamphuis. Deze schilderijen worden tentoongesteld in de voormalig Christus Koning-kapel aan de Koningsweg, naast het hoofdgebouw van Hack42, een community waar Arjen Kamphuis persoonlijk bij betrokken was.

Expositie

De expositie wordt geopend op vrijdagavond 24 januari en loopt door tot en met 16 februari. Diverse sprekers vertellen tijdens de openingsavond over hun vriend Arjen en wat hij voor hen betekent. De vrienden van Arjen brengen, in overleg met zijn familie, ook een boek uit met Arjen’s beste schrijfsels. Dit boek is te koop tijdens de expositie voor €25,-

Opening expositie: Vrijdag 24 januari 19:00 uur. Overige openingstijden expositie tot en met 16 februari:
– Donderdag: 12:00 – 22:00 uur
– Vrijdag: 12:00 – 22:00 uur
– Zaterdag: 12:00 – 18:00 uur
– Zondag: 12:00 – 18:00 uur
Op zondag 26 januari is de expositie gesloten.

De expositie van Arjen Kamphuis is te bezoeken aan de Koningsweg 31a. De toegang is gratis.

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Ruim 900 sportievelingen trotseren Obstacle Run Hornbach

Vol overgave trotseerden jong en oud vandaag 20 extreme hindernissen voor het goede doel. De ruim 900 deelnemers baanden zich een weg door de modder en sprongen over vuur. De Hornbach Hammerrun bracht in totaal € 1.500,- op voor Stichting Goede Doelen Duiven-Westervoort. De spectaculaire obstacle run werd georganiseerd door Hornbach Duiven, als opwarmer voor de officiële opening op woensdag 29 januari.

Foto: Hornbach

“Het was één groot spektakel”, vertelt vestigingsmanager Peter Vuijk enthousiast. “Met ruim 900 deelnemers en even zo veel toeschouwers zijn al onze verwachtingen overtroffen. Doorgewinterde obstacle runners en uitzinnige kinderen, ze waren stuk voor stuk bloedfanatiek. Ja, Duivenaren en inwoners uit omliggende gemeenten hebben het vandaag bewezen, hun doorzettingsvermogen is ongekend groot. Ik heb er ontzettend van genoten. Wat een energie! Gaaf om mensen op deze manier kennis te laten maken met alles waar wij als bouwmarkt voor staan: pure daadkracht. Ik kijk dan ook uit naar de opening op woensdag 29 januari om 07.00 uur.”

Wethouder neemt cheque in ontvangst

Met de opbrengst van de ticketverkoop werd geld opgehaald voor Stichting Goede Doelen Duiven-Westervoort. Een stichting die zich inzet voor inwoners in beide gemeentes en activiteiten steunt op het gebied van welzijn, cultuur en zorgvelening. Om 11.00 uur werd bekend gemaakt dat de sportievelingen maar liefst € 1.500,- bijeen brachten. Troste wethouder van de gemeente Duiven, en tevens secretaris van de stichting, Ineke Knuiman nam de cheque in ontvangst.

Hornbach

Hornbach is een onafhankelijke, internationale keten van projectbouwmarkten met tuincentra. Het Duitse familiebedrijf heeft een historie van ruim 140 jaar en meer dan 21.000 medewerkers. Hornbach is sinds 1997 actief in Nederland en heeft inmiddels veertien vestigingen in ons land.

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Facebook

Populair