fbpx

KNVB: jeugdopleiding Vitesse blijft tot top horen

De KNVB heeft de zogeheten internationale status van de jeugdopleiding van Vitesse gehandhaafd. Deze hoogste onderscheiding op dit gebied houdt in dat de voetbalbond blijft erkennen dat de Vitesse Voetbal Academie bij de Nederlandse top op hoort.

Vitesse heeft de erkenning door de bond wereldkundig gemaakt op zijn website. “Volgens het K&P-model (kwaliteit en performance) van de KNVB scoort de voetbalacademie van Vitesse dusdanig, dat het met de internationale status de hoogste onderscheiding heeft gekregen.”

Hoge maatstaven

De voetbalacademie is bij Vitesse een van de belangrijkste pijlers, zegt Hoofd Vitesse Voetbal Academie Edwin Petersen. “De opleiding is bij Vitesse prominent aanwezig en daar horen hoge maatstaven bij. De voetbalvisie is duidelijk en we weten waar we heen willen.”

Vitesse wil volgens Petersen de talentontwikkeling en de kwaliteit van het voetbal verder door ontwikkelen. “Daarnaast willen we ons via het unieke Vitesse Voetballab, waarbinnen de speler centraal staat, onderscheiden van andere clubs met een internationale status. Vitesse heeft met de trainingsaccommodatie op Papendal een uitstekend fundament.”

Goed scoren

Om de internationale status te krijgen en te behouden moet je aan hoge eisen voldoen, aldus Petersen. “Op allerlei disciplines moet je goed scoren, zoals bijvoorbeeld fulltime en gekwalificeerde trainers, uitgebreide medische staf en passende onderwijsprogramma’s.”

Binnen Nederland zijn de jeugdopleidingen van Ajax, Feyenoord, PSV, AZ en FC Utrecht ook erkend met de internationale status.

Meer nieuws uit Arnhem?


kijkalles-blog

Reacties

Reacties

Back to top