fbpx
Connect with us

Nieuws

Lachgas-probleem besproken in de raadszaal

Foto: IHVA

Woensdag stelde VVD-raadslid Maref vragen over een eventuele verbod op gebruik maken van lachgas in Arnhem. Lachgas wordt veel gebruikt in de horeca en tijdens evenementen.

Raadslid Rebin Maref vroeg woensdag aan de burgemeester een verbod op het gebruik maken van lachgas. Lachgas is een goedkope en toegankelijke partydrug wat steeds meer gebruikt wordt door kinderen en stappers. In diverse kroegen en op locaties van evenementen kun je ballonnen met lachgas kopen. Niet alleen in de horeca, ook bij nachtwinkel de Rijnroos kun je 2 liter lachgas kopen voor €30,-. “Nu kun je spontaan zin hebben om in de nacht slagroom te maken, maar kan me niet voorstellen.” PVV-raadslid Coen Verheij.

‘Kunnen niets doen’

Volgens burgemeester Marcouch kan de gemeente niets doen wat ze nu doen, namelijk het verbieden van het gebruik van lachgas op evenementen. Ook gaat de gemeente kijken of de ballonnen in de horeca worden verboden. Voor SP-raadslid Gerrie Elfrink is dat niet voldoende. Hij wil een algeheel verbod hebben in de APV. De burgemeester gaat op onderzoek of dit mogelijk is.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Nieuws

Vitesse in slotfase langs AZ

Vitesse heeft in de vijfde speelronde van de Eredivisie met 2-1 gewonnen vs AZ. Teun Koopmeiners zette de Alkmaarders via een benutte strafschop op voorsprong, maar Tim Matavz trok de stand vlak voor rust gelijk. In de blessuretijd van de tweede helft mocht Vitesse aanleggen vanaf elf meter na een handsbal van Zakaria Aboukhlal. Matúš Bero miste de eerste poging, maar scoorde de tweede keer wel nadat de strafschop moest worden overgenomen. Een aantal spelers liep te vroeg in. 

Foto’s: Vitesse

Vitesse ging in GelreDome uitstekend van start. Binnen tien minuten kwamen de Arnhemmers drie keer voor het doel van AZ-keeper Marco Bizot. Allereerst kopte Bryan Linssen naast na een goede actie van Jay-Roy Grot en even later waren Oussama Tannane en Matavz dicht bij de openingstreffer met een afstandsschot. Aan de andere kant kon Remko Pasveer opgelucht adem halen toen Myron Boadu de bal vanuit een kansrijke positie naast kopte. Grot kreeg daarna nog een goede mogelijkheid op de openingstreffer. Zijn vrije trap belandde echter in de muur. 

image

Vitesse kwam in het vervolg van de eerste helft wat meer onder druk te staan en dat leidde na 32 minuten spelen in een 0-1 achterstand. Navarone Foor legde Boadu neer in het strafschopgebied en scheidsrechter Dennis Higler zag er een penalty in. AZ-aanvoerder Koopmeiners benutte het buitenkansje.  

image

Al snel leek Vitesse op gelijke hoogte te komen via Grot, maar hij werd op het laatste moment van de bal gegleden door Fredrik Midtsjø. Vlak voor rust werd het alsnog gelijk. Matavz werd bediend door Grot en de Sloveense spits schoot de bal hard in het dak van het doel voor zijn derde competitiedoelpunt van dit seizoen: 1-1.

image

In de tweede helft bleven hele grote kansen lang uit. Pas in de 69e minuut was er het eerste echte gevaar na de rust. Boadu miste het doel na een pass van Dani de Wit. Vitesse kwam in de 74e minuut dicht bij een voorsprong, maar Doekhi kon de bal uit een corner niet binnen koppen. Vier minuten later leek hij wel succes te hebben, maar dit keer raakte zijn kopbal de paal. AZ werd nog dreigend via een afstandsschot van Zakaria Aboukhlal, maar zijn poging ging over het doel van Pasveer.

image

In de eerste minuut van de blessuretijd kreeg Vitesse een strafschop na een handsbal van Aboukhlal. Bero miste, maar invaller Oussama Darfalou was er als de kippen bij om de rebound raak te schieten. De beslissing om de 2-1 toe te kennen, werd even later echter teruggedraaid door de VAR omdat een aantal spelers te vroeg inliep. De strafschop moest over en nu schoot Bero wel raak: 2-1. Door de zege is Vitesse nu de koploper van de Eredivisie, al heeft Ajax wel een wedstrijd minder gespeeld.   

image

Volgende week is Vitesse vrij van competitieverplichtingen in verband met een interlandperiode. Op zaterdag 14 september staat het eerstvolgende Eredivisie-duel op het programma. Dan speelt Vitesse een uitwedstrijd tegen PSV. In verband met de Europese verplichtingen van de Eindhovenaren is dit duel verzet van 18.30 uur naar 20.45 uur. Op zaterdag 21 september (20.45 uur) is GelreDome het decor voor de jaarlijkse Airborne-wedstrijd. Fortuna Sittard is dan de tegenstander. Tickets zijn verkrijgbaar voor de prijs van €7,50 (jeugd t/m 16 jaar €3,75) en bestel je gemakkelijk en snel via Vitesse.nl/tickets.

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Gezichtsverlies voor GroenLinks en PvdA door nieuwe lijmpoging

Voor de zomervakantie blaasde GroenLinks en PvdA de coalitie op met D66 en VVD. De reden voor de breuk was vooral het niet kunnen samenwerken met D66-fractie. Verkenners Rutger Groot Wassink (GL) en Jan Markink (VVD) hebben met alle politieke partijen gesproken en kwamen tot conclusie dat alleen een nieuwe lijmpoging mogelijk was. Dit terwijl GroenLinks als PvdA allebei aangeven niets te zien in een lijmpoging voor de zomerperiode.

Foto: IHVA

Een hele zomer hebben de informateurs Rutger Groot Wassink en Jan Markink nodig gehad om tot een conclussie te komen dat alleen maar lijmen nog mogelijk was. Andere coalities zouden volgens de informateurs niet meer mogelijk zijn. Dit terwijl voor de zomervakantie GroenLinks als de PvdA duidelijke taal spraken. “We betreuren het dat deze stap nodig is. Maar te vaak lukte het niet op een constructieve manier met D66 in gesprek te komen. Helaas is het ook met de VVD in deze samenstelling niet mogelijk gebleken tot goede samenwerking te komen, die nodig is voor een stevige coalitie.” lieten fractievoorzitters van Groenlinks als PvdA weten in hun persbericht. D66 fractievoorzitter Sabine Andeweg boodt tijdens de gemeenteraadsvergadering haar excuses aan voor het gedrag van haar fractie en beloofde beterschap. De VVD diende een motie in om eerst samen met een VVD en GroenLinks informateur te onderzoeken of die breuk echt definitief is. Zij stelde toen voor de VVD de Gelderse gedeputeerde Jan Markink voor. Dezelfde weet stelde GroenLinks de Amsterdamse wethouder Rutger Groot Wassink voor.

Toch maar lijmen

De VVD ziet graag dat er een lijmpoging komt in het huidige coalitie. Echter zal dit wel gezichtsverlies geven voor de stellige GroenLinks en PvdA. “Het is tijd om in Arnhem werk te maken van betere samenwerking en andere politiek. Een doorbraak is noodzakelijk. Lijmen is ingewikkeld. Omdat dit het advies is van de verkenners zullen we de verantwoordelijkheid nemen om dit stap-voor-stap te onderzoeken.” liet GroenLinks fractievoorzitter Mark Coenders maandag ochtend weten.

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Vitesse klaar voor AZ

Vitesse ontvangt zondagmiddag AZ in GelreDome (aanvang 16.45 uur). Vitesse staat op de tweede plaats van de Eredivisie met acht punten uit vier duels. Het team van Arne Slot heeft één wedstrijd minder gespeeld vanwege Europese verplichtingen. De Alkmaarders pakten zeven punten uit drie duels. Dit zijn de cijfers bij het Eredivisie-duel tussen Vitesse en AZ. 

Foto’s: Vitesse

image

Vitesse is al zeventien thuisduels op rij ongeslagen in de Eredivisie: tien keer werd er gewonnen en zeven keer eindigde het in GelreDome in een gelijkspel.

Tim Matavz maakte al acht goals tegen AZ in dertien Eredivisie-duels. Dit lukte de Sloveense spits ook tegen Willem II.

Vitesse is dit Eredivisie-seizoen nog niet één keer op achterstand gekomen.

AZ won maar één van zijn laatste zeven uitduels in de Eredivisie.

AZ kan dit weekend haar driehonderdste Eredivisie-wedstrijd verliezen.

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Facebook

Populair