fbpx
Connect with us

Nieuws

Landelijke staking docenten 6 november

Op woensdag 6 november gaan leraren in het basis- en voortgezet onderwijs staken. De leraren staken voor meer geld in het onderwijs om o.a. de werkdruk te verlagen.

Foto: Steve Riot – Pixabay

De leraren gaan 6 november niet richting Malieveld maar zullen vooral regionaal te werk gaan. Ook zullen leraren en schoolleiding vragen om via sociale media aandacht te vragen voor de probleem waar leraren al langer mee te maken hebben. Bij de laatste staking sloot ongeveer de helft van de basisscholen de deuren.

Betere salarissen en werkdruk verlagen

Er is een groot lerarentekort plus leraren moeten veel administratie bijhouden bij te groten klassen. Hierdoor gingen in juli de vakbonden en werkgevers al met het kabinet in gesprek. Daar legde ze een eis neer van 423,5 miljoen euro. Dat geld is bedoeld om de salarissen te verhogen, de werkdruk te verlagen en het lerarentekort aan te pakken.

Welke scholen er in Arnhem op slot gaan is nog niet bekend.

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Nieuws

StukTV trapt ‘Jachtseizoen’ in Koepelgevangenis

Een van Nederland grootste Youtube Kanaal heeft Arnhem gebruikt als startlocatie voor hun populaire serie. Youtube kanaal StukTV trapt namelijk hun jachtseizoen af in de Arnhemse Koepelgevangenis. Zij jagen op radio-dj en influenceer Bram Krikke.

Foto: StukTV (Twitter)

De Koepelgevangenis van Arnhem is een bekend terrein voor de drie heren van de populaire Youtube kanaal ‘StukTV’. Want naast hun eerste aflevering van de populaire Jachtseizoen, maakte ze ook de serie ‘De Kluis’. Daar moesten bekende Nederlanders proberen de kluizen te beroven van de drie heren. Ze verbleven toen een aantal dagen in de Koepelgevangenis.

Jachtseizoen

Tijdens de serie Jachtseizoen krijgt een bekende Nederlander drie uur de tijd om uit handen te blijven van de heren van StukTV. In die drie uur moeten de bekende Nederlander zo ver mogelijk uit de buurt blijven van de heren. Elke tien minuten krijgt StukTV de locatie te zien via een GPS van de bekende Nederlander. Of het Bram Krikke lukt om uit handen te blijven, kun je zien in onderstaande filmpje. Eerder deden o.a. Boef, Humberto Tan, Wolter Kroes, Ali B, Rico Verhoeven. Ook was de serie genomineerd voor de Televisie-ster.

StukTV

StukTV behoort tot een van de grootste Nederlandstalige Youtube kanalen van Nederland. Ze hebben meer dan 2,25 miljoen volgers. Ook worden hun programma’s uitgezonden op de nationale tv.

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Vitesse wint 0-4 van VVV-Venlo

Vitesse heeft zaterdagavond met ruime cijfers gewonnen op bezoek bij VVV-Venlo: 0-4. Bryan Linssen (2x) en Riechedly Bazoer wisten het net voor rust te vinden. Nouha Dicko zorgde voor het slotakkoord: 0-4.

Foto: Vitesse

image

Vitesse verscheen zonder Oussama Tannane aan de aftrap. De aanvaller viel tijdens de vorige wedstrijd geblesseerd uit. Naar verwachting is Tannane tot de winterstop uitgeschakeld. Navarone Foor maakte daarom in Venlo zijn opwachting.

image

De Arnhemse equipe had het lastig in De Koel. De grootste kansen waren namelijk voor de thuisploeg. De schoten van John Yeboah en Haji Wright leverden echter geen doelpunt op. Ook de kopbal van Danny Post liep uit om niets, omdat Max Clark de bal kon wegwerken. Vitesse liet van zich spreken met een schuiver annex voorzet van Linssen, die voorlangs ging. In de 29 ste minuut kon het volle uitvak voor het eerst juichen. Een lange bal van Armando Obispo bereikte Linssen. De aanvoerder gleed de bal beheerst binnen: 0-1.

image

Vijf minuten na de openingstreffer stond ook de 0-2 op het scorebord. Een voorzet van Eli Dasa werd door Dicko teruggelegd op Linssen. Ook nu rondde de Limburger keurig af: 0-2. Kort na het doelpunt was Remko Pasveer van onschatbare waarde. De doelman redde uiterst bekwaam op een inzet van VVV-Venlo-aanvaller Wright. Op slag van rust ontplofte het uitvak wederom. Bazoer schoot zichzelf vanaf een meter of twintig met een verraderlijk schot op het scorebord: 0-3.

image

Na rust was de eerste mogelijkheid voor de Venlonaren. En wederom was het Wright die voorlangs mikte. In de 53 ste gooide Dicko het duel definitief in het slot. Een afgemeten uittrap van Pasveer viel achter de Limburgse verdediging. Dicko reageerde alert, kwam oog-in-oog met VVV-Venlo-doelman Thorsten Kirschbaum en rondde meedogenloos af: 0-4. Even leek het erop dat de score verder opliep. Obispo was met een kopbal dichtbij en een geplaatst schot van Foor ging net naast. Speler uit eigen jeugd, Patrick Vroegh, mocht in de slotfase nog zijn officiele debuut maken voor de Arnhemmers. 

image

Vitesse speelt volgende week zaterdag de thuiswedstrijd vs ADO Den Haag. Er wordt zaterdag 26 oktober om 19.45 uur afgetrapt in GelreDome. 

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

‘Uitwedstrijd zwaarder na Interlandperiode’

In de tiende speelronde gaat Vitesse op bezoek bij VVV-Venlo. In De Koel treffen we de nummer dertien uit de Eredivisie. Met hoofdtrainer Leonid Slutskiy en aanvaller Nouha Dicko blikken we vooruit op het duel met de Limburgers. 

Leonid Slutskiy verwacht een lastig duel met VVV-Venlo, zo vlak na de interlandperiode. “Na de vorige interlandperiode verloren wij met 5-0 bij PSV. We hebben weinig tijd gehad om met de hele selectie te trainen.” Zes spelers van Vitesse waren opgeroepen om te spelen voor hun land. Met de spelers die in Nederland achterbleven speelde Vitesse een oefenwedstrijd tegen Royal Antwerp FC. Vitesse verloor met 2-1 in Antwerpen. “Royal Antwerp FC was een goede tegenstander. Ze waren fysiek sterk en voor onze jonge spelers was dit een goede test.” Vorig seizoen won Vitesse in Venlo op de laatste speeldag met 1-3. “ Venlo heeft nu een heel ander team staan dan toen. Het is een internationaal team met Duitse en Engelse voetballers.”

image

Vitesse-aanvaller Nouha Dicko rekent zaterdag op de overwinning in Venlo. “We moeten daar drie punten pakken. Het zal lastig worden tegen een compact VVV-Venlo, maar wij moeten zorgen dat we veel kansen creëren en deze afmaken.” De 27-jarige aanvaller ziet nog verbetering in zijn eigen spel. “Ik hoop nog belangrijker voor het team te kunnen worden.” Dicko voelt zich steeds meer thuis in Arnhem. “Arnhem is een leuke en rustige stad. Het is een goede stad om in te wonen.” Over de Nederlandse Eredivisie is Dicko ook positief. “De Eredivisie telt drie echte topploegen. In Engeland is het voetbal intensiever, maar in Nederlands zijn de speler tactisch en technisch sterker. “

Slutskiy kan in Venlo geen beroep doen op Oussama Tannane. De middenvelder is afgelopen week aan zijn knie geopereerd en is naar verwachting tot de winterstop uitgeschakeld. Charly Musonda Jr. en Hilary Gong ontbreken ook in Venlo vanwege een blessure.

Meer Gorinchem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Facebook

Populair