fbpx
Connect with us

Nieuws

Lintje voor Wilma Filippo en Yvonne Heus – Kloos

Burgemeester Marcouch heeft Wilma Filippo en Yvonne Heus – Kloos gebeld met de boodschap dat ze een lintje krijgen. De burgemeester zal op een ander moment het lintje overhandigen.

Foto: Wikimedia – RoswithaC

Zaterdag 9 mei heeft burgemeester Marcouch zowel Wilma Filippo (1957) als Yvonne Heus – Kloos (1962) gebeld, met de boodschap dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd hen te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. 

“Zij waren heel blij en ik ook. Is normaal, zeggen deze gouden vrouwen uit Arnhem er wel meteen bij door de telefoon, zoals vrijwel alle vrijwilligers doen. Zij hebben gelijk, zeker voor Arnhem, dat met 40.000 vrijwilligers in de mooie lijstjes van Nederland staat. Dat is het mooie ervan, dat het gewoon is Bijzonder is dat zij al 22 jaar de vaste ankers zijn op één post: ZwemVerenigng Overbetuwe.” liet Ahmed Marcouch op zijn sociale media weten. “Op bestuursfuncties intussen, halve banen en onbezoldigd. Wat een ervaring zit bij deze vrouwen, ik wil hier alles van weten en hoop hen snel te kunnen zien. De twee Arnhemse zwemliefhebbers zijn allebei 22 jaar actief in het Elster verenigingsleven. Tussen 1998 en 2010 waren Filippo en Heus – Kloos nauw betrokken bij de Elster Zwem & Polo Club. Allebei als zweminstructeur, ze organiseerden zwemwedstrijden en deden secretariaatswerk. Heus – Kloos was in die tijd ook bestuurslid. Beide dames stonden aan de wieg van Zwemvereniging Overbetuwe (ZVO) in 2010 en zijn sindsdien actief in het bestuur.”

Mevrouw Filippo

Mevrouw Filippo die zo’n 20 uur per week vrijwilligerswerk doet voor ZVO, heeft technische zaken in haar portefeuille, werft nieuwe instructeurs, coördineert hun opleiding en fungeert als hoofdtrainer van de afdeling zwemvaardigheid. Daarnaast is ze zweminstructeur voor het diplomazwemmen, het wedstrijdzwemmen en geeft zij zwemles aan kinderen met een beperking.

Mevrouw Heus – Kloos

Mevrouw Heus – Kloos die zich zo’n 22 uur per week vrijwillig inzet, heeft de bestuursportefeuille zwemvaardigheid. Daarnaast coördineert zij de officials, is ze wedstrijdofficial en verzorgt zij de administratieve verwerking van de wedstrijdresultaten. Ook is ze coach en zweminstructeur voor het elementair zwemmen en het wedstrijdzwemmen en werft zij de vrijwilligers en stuurt hen aan.

Filippo en Heus – Kloos zetten zich allebei in voor een samenwerking met de praktijkschool Apeldoorn om moeilijk lerende kinderen alsnog hun zwemdiploma te laten halen. Ook organiseren ze mede de wedstrijden, het zwemkamp en gezelligheidsactiviteiten.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Nieuws

Minister: ‘boa’s beter uitrusten, maar geen wapens’

Minister Grapperhaus gaat bekijken hoe buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) betere uitgerust kunnen gaan worden. Maar een wapenstok of pepperspray krijgen ze wat hem betreft niet.

Foto: Willem 90 – Wikipedia

Laatste tijd hebben boa’s het niet makkelijk. Er is een toename van geweld tegen de gemeentelijke handhavers. Zij hebben nu de taak om toe te zien of mensen zich o.a. houden aan de 1,5 meter afstand. Dit loopt regelmatig uit de hand. Zo werd er met Pinksteren een tweetal boa’s mishandeld in IJmuiden. De minister wil met boa- en politiebonden in gesprek over het eventuele gebruik van een noodknop of een bodycam. Daarnaast is de minister van mening dat de politie direct aanwezig moet kunnen zijn als een boa in de moeilijkheden komt. 

‘Wapenstok is geen gerantie’

Maar het inzetten van geweldsmiddelen als een wapenstok of pepperspray is een brug te ver. Deze middelen mag volgens de minister alleen gebruikt worden door politie. “Een feit dat je een wapenstok meekrijgt, is nog geen garantie dat je dat soort hufters tegen het lijf loopt.” laat Ahmed Marcouch weten aan RTL nieuws.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Ondernemer Pegasus zoekt steun via crowdfunding

De huidige ondernemer van the Pegasus Pub hoopt op steun voor het openhouden van zijn zaak. The Pegasus Pub is een populaire plek onder de Airborne herdenkers.

Foto: The Pegasus Pub

Ondernemer Nige Hinkin ontdekte in oktober 2019 dat café The Pegasus Pub in Arnhem de deuren moest sluiten vanwege gezondheidsproblemen van de vorige eigenaren. “Na enige overweging besloot ik mijn baan in Engeland op te zeggen en naar Arnhem te verhuizen om deze geweldige plek opnieuw te openen!” aldus Hinkin. “Alles verliep volgens plan, maar toen sloeg Covid19 toe. Van daaruit ging het slechter. Niet de bar kunnen openen leidde tot een financiële crisis.” aldus de nieuwe eigenaar.

Deze belangrijke ‘Airborne’ cafe heeft door de corona een financiële plak gekregen. Eigenaar Nige hoopt met de crowdfunding zo’n 10.000 euro te halen. Op dit moment heeft de eigenaar al meer dan 1600 euro opgehaald.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

‘Gebruik geen lijmband voor bestrijding Eikenprocessierups’

Diverse natuurorganisaties waarschuwen voor het gebruiken van een lijmband. Deze lijmband is populair voor mensen die last hebben van kruipende insecten zoals mieren en Eikenprocessierupsen. Maar er zit ook een bijvangst aan.

Organisaties zoals Natuurmonumenten waarschuwen voor de bijvangst van de lijmband. Het is bekend geworden dat naast mieren en Eikenprocessierupsen ook andere dieren vangt zoals andere insecten, vogels en vleermuizen. 

Mezenkastjes

Organisaties roepen dan ook op om met andere oplossingen te komen zoals het ophangen van mezenkastjes. Deze kastjes zorgen ervoor dat er meer natuurlijke vijanden komen voor de eikenprocessierupsen.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Facebook

Populair