fbpx
Connect with us

Nieuws

Lintje voor Wilma Filippo en Yvonne Heus – Kloos

Burgemeester Marcouch heeft Wilma Filippo en Yvonne Heus – Kloos gebeld met de boodschap dat ze een lintje krijgen. De burgemeester zal op een ander moment het lintje overhandigen.

Foto: Wikimedia – RoswithaC

Zaterdag 9 mei heeft burgemeester Marcouch zowel Wilma Filippo (1957) als Yvonne Heus – Kloos (1962) gebeld, met de boodschap dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd hen te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. 

“Zij waren heel blij en ik ook. Is normaal, zeggen deze gouden vrouwen uit Arnhem er wel meteen bij door de telefoon, zoals vrijwel alle vrijwilligers doen. Zij hebben gelijk, zeker voor Arnhem, dat met 40.000 vrijwilligers in de mooie lijstjes van Nederland staat. Dat is het mooie ervan, dat het gewoon is Bijzonder is dat zij al 22 jaar de vaste ankers zijn op één post: ZwemVerenigng Overbetuwe.” liet Ahmed Marcouch op zijn sociale media weten. “Op bestuursfuncties intussen, halve banen en onbezoldigd. Wat een ervaring zit bij deze vrouwen, ik wil hier alles van weten en hoop hen snel te kunnen zien. De twee Arnhemse zwemliefhebbers zijn allebei 22 jaar actief in het Elster verenigingsleven. Tussen 1998 en 2010 waren Filippo en Heus – Kloos nauw betrokken bij de Elster Zwem & Polo Club. Allebei als zweminstructeur, ze organiseerden zwemwedstrijden en deden secretariaatswerk. Heus – Kloos was in die tijd ook bestuurslid. Beide dames stonden aan de wieg van Zwemvereniging Overbetuwe (ZVO) in 2010 en zijn sindsdien actief in het bestuur.”

Mevrouw Filippo

Mevrouw Filippo die zo’n 20 uur per week vrijwilligerswerk doet voor ZVO, heeft technische zaken in haar portefeuille, werft nieuwe instructeurs, coördineert hun opleiding en fungeert als hoofdtrainer van de afdeling zwemvaardigheid. Daarnaast is ze zweminstructeur voor het diplomazwemmen, het wedstrijdzwemmen en geeft zij zwemles aan kinderen met een beperking.

Mevrouw Heus – Kloos

Mevrouw Heus – Kloos die zich zo’n 22 uur per week vrijwillig inzet, heeft de bestuursportefeuille zwemvaardigheid. Daarnaast coördineert zij de officials, is ze wedstrijdofficial en verzorgt zij de administratieve verwerking van de wedstrijdresultaten. Ook is ze coach en zweminstructeur voor het elementair zwemmen en het wedstrijdzwemmen en werft zij de vrijwilligers en stuurt hen aan.

Filippo en Heus – Kloos zetten zich allebei in voor een samenwerking met de praktijkschool Apeldoorn om moeilijk lerende kinderen alsnog hun zwemdiploma te laten halen. Ook organiseren ze mede de wedstrijden, het zwemkamp en gezelligheidsactiviteiten.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Nieuws

Rascha Nuijten directeur Future for Nature

Stichting Future For Nature presenteert vandaag de Nederlandse Rascha Nuijten (31 jaar) als directeur. Deze internationale natuurbehoudsstichting beloont elk jaar drie jonge, talentvolle natuurbeschermers met de Future For Nature Award én een geldbedrag van 50.000 euro per winnaar. Een internationale vakjury bestaande uit onafhankelijke natuurbeschermers selecteert de winnaars. 

Foto: Future for Nature

Stichting Future For Nature wil jonge, succesvolle natuurbeschermers verspreid over de hele wereld niet alleen belonen met internationale erkenning en waardering, maar ook een belangrijke financiële steun in de rug geven om hun hoopvolle werk voort te kunnen zetten. De stichting beloont daarnaast organisatorisch en bestuurlijk aanstormend talent. Ondanks haar nog relatief jonge leeftijd (31 jaar) heeft Rascha Nuijten al jarenlang waardevolle ervaring opgedaan in diverse functies bij Future For Nature. Haar toewijding, talent en doorzettingsvermogen worden nu beloond met haar aanstelling als directeur.

(Inter)nationale beroemdheden steunen het werk van Future For Nature

De Future For Nature Awards worden in 2021 voor de veertiende opeenvolgende keer uitgereikt in Koninklijke Burgers’ Zoo in Arnhem, één van de hoofsponsors sinds de oprichting van de stichting. De internationaal erkende natuurbeschermingsprijs werd in het verleden onder meer uitgereikt door iconen als Sir David Attenborough, dr. Jane Goodall, dr. Frans de Waal en Doutzen Kroes. Tijdens de tiende editie was Zijne Koninklijke Hoogheid Koning Willem-Alexander eregast. Meer informatie over het werk van de stichting en de 39 winnaars tot op heden is te vinden op www.futurefornature.org

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Politie: ‘steunkaartjes beroofde 10-jarige jongen kunnen via ons’

Vorige week is er een 10-jarige jongen beroofd van zijn 2 euro. De jongen is licht gewond geraakt. Vele Arnhemmers betreuren de situatie en willen de jongen een hart onder de riem steken. De politie wil hierin ondersteunen.

Foto: Politie

“Naar aanleiding van de beroving van de 10-jarige jongen een paar dagen geleden, krijgen wij van veel mensen het verzoek of zij via ons een opbeurend kaartje aan de jongen kunnen geven om hem een hart onder de riem te steken. Dit vinden wij een supermooi initiatief! Wij willen het verzamelen en volgende week aanbieden.

Mensen die een kaartje of wat anders willen achterlaten kunnen dit doen door op het bureau op de Beekstraat af te leveren of op te sturen naar Beekstraat 39, 6811 DW te Arnhem.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Ricciotti niet normaal!

Op zaterdag 22 augustus verzorgt het Ricciotti ensemble in openluchttheater De Pinkenberg een zomerconcert in niet-normale vorm. In het nieuwe normaal van de anderhalvemetersamenleving gaat dit unieke straatsymfonieorkest het experiment aan om op te treden in anderhalvemeteropstelling. Speciaal hiervoor organiseerde het Ricciotti een wedstrijd voor een nieuw muziekstuk voor orkest op anderhalve meter. Tijdens dit concert klinken de composities van de drie finalisten. Daarnaast kunt u genieten van muziek van Glinka, Bartók, René Froger, Mercer Ellington en Jurriaan Andriessen. Het concert is gratis maar reserveren is noodzakelijk. Bestel wel op tijd, want er zijn minder plaatsen dan gewoonlijk. Kaarten bestellen kan via de website van De Pinkenberg.

Foto: Ricciotti

Eind mei daagde het Ricciotti componisten uit een muziekstuk te schrijven voor musici op anderhalve meter. Ricciotti’s zakelijk leider Hannah Soepenberg vertelt hierover: “Het was geen standaard opdracht. Kandidaten moesten zelf nadenken over de opstelling van musici en dirigent. Ze moesten niet alleen de bladmuziek, maar ook een ruimtelijk plan indienen. Kennelijk triggerde deze uitdaging de inspiratie, want er waren maar liefst dertig inzendingen! Deze zijn beoordeeld op kwaliteit, inventiviteit, haalbaarheid én op ‘Ricciotti-teit’: is het stuk aansprekend, streetwise, een tikje brutaal en spreekt er toewijding uit? De drie beste muziekstukken voeren we uit tijdens dit concert.” 

Het zomerconcert in De Pinkenberg is het een na laatste concert van Ricciotti niet normaal!, de zomertournee van het Ricciotti ensemble. Het Ricciotti brengt symfonische muziek op plaatsen waar deze gewoonlijk niet klinkt, zoals zorginstellingen, asielzoekerscentra en opvanglocaties. Tijdens het concert gelden de coronamaatregelen van het openluchttheater. Deze zijn te vinden op de website van Openluchttheater De Pinkenberg.

Ricciotti niet normaal!  

Datum: zaterdag 22 augustus – 19.00 uur
Locatie: Openluchttheater De Pinkenberg, Rozendaal
Reserveren noodzakelijk via de website

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Facebook

Populair