fbpx
Connect with us

Nieuws

Meer bezoekers voor Musis & Stadstheater: 175.000 bezoekers in 2018

Foto: Musis & Stadstheater Arnhem

Musis & Stadstheater ontving maar liefst 175.000 bezoekers in 2018. Een groei zowel in voorstellingen en concerten als in bezoekers ten opzichte van vorig jaar. “We zijn loei-trots op dit resultaat. Dit bewijst dat we het culturele huis voor alle Arnhemmers zijn”, aldus directeur Hans Verbugt.

Iets meer dan een jaar geleden opende Koningin Maxima op feestelijke wijze het nieuwe Musis. Een koninklijke start voor een goed jaar, ook voor het Stadstheater. In totaal vonden er 300 professionele voorstellingen plaats in beiden huizen. Hoogtepunten waren een eerste editie van het Cabaretweekend (ism Posttheater), internationale dans grootheid Sidi Larbi en cabaretière Claudia de Breij die maar liefst drie keer voor een uitverkocht huis stond. In Musis stond hiphop-legende The Game en van eigen bodem Typhoon met Amsterdam Sinfonietta, het Brodsky Quartet, Reinbert de Leeuw en een uitverkocht Golden Earring. ‘We hebben in 2018 ingezet op een brede programmering. Voorstellingen voor alle doelgroepen; de oudste, jongste en stoerste Arnhemmers. Er is door alle medewerkers heel hard gewerkt deze 175.000 bezoekers warm te verwelkomen.’ zegt Verbugt. ‘Steeds meer gezelschappen, orkesten en artiesten kozen, soms na jaren van afwezigheid, voor Arnhem. Dat is fantastisch.’ Een deel van het bezoek kwam binnen via zakelijke evenementen. ‘Ook bedrijven uit de regio weten ons weer te vinden voor hun congres, evenement of vergadering. We zijn trots op onze huizen; een cultureel icoon voor Arnhem,’ aldus de gelukkige directeur Hans Verbugt.

De toekomst


Komend jaar zal het aantal voorstellingen en concerten ongeveer gelijk blijven. Het aantal matinees wordt uitgebreid en er wordt nog steviger ingezet op educatie- en familievoorstellingen. Net als in 2018 blijft Musis & Stadstheater de verbinding zoeken met Arnhemse organisaties. Tegelijk wordt er geïnvesteerd in een aantal grote projecten, zoals de programmering in het kader van de Herdenking 75 jaar Market Garden. Daarnaast keert de Carnavalsvereniging On-Ganse terug naar Musis voor een bruisend carnavalsweekend.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Nieuws

Poolparty in AKU fontein

Woensdag organiseert het Mexicaanse restaurant Popocatepetl een Popo’s Pool Party. Met 35 grade op komst wordt het een warme dag en speciaal om deze reden organiseren ze een feestje om af te koelen.

Foto; Popocatapetl

Woensdag tussen 12:00 en 21:00 organiseert Popocatepetl op het Gele Rijdersplein een poolparty in de AKU fontein. Zij zorgen voor een zwembad met fontein vol opblaasbare voorwerpen. Ook hebben ze ijs in verschillende smaken en cocktails in huis. Kortom, alle ingredienten om een geslaagde poolparty te houden.

Zwemspullen

Neem naast zwemkleding ook waterschoenen of slippers mee. Er wil nog wel eens glas liggen in de fontein.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Beiaardiers uit Polen, Engeland Amerika, Duitsland en Frankrijk spelen in de Eusebiustoren

Een zomerserie van zeven beiaardconcerten, uitgevoerd door beiaardiers uit landen die bij de Slag om Arnhem betrokken waren. Met beiaardiers uit Duitsland, Engeland, Polen, Amerika, Frankrijk en Nederland. Deze beiaardconcerten worden gehouden in verband met de 75ste herdenking rondom de slag om Arnhem.

Foto: Flickr

De concerten beginnen om 20:00 uur in de Eusebiustoren (zonder publiek) en zijn gratis te beluisteren in de buitenzaal op het dak van Focus Filmtheater (Audrey Hepburnplein 1, Arnhem). Deur open vanaf 19:30 uur. Vanaf 19:45 is er een korte toelichting op het programma. Na afloop van het concert is er een meet en greet met de musici.

PROGRAMMA
4 juli: Bob van der Linde (Nederland). Sebastiaan Haverkate en Sander Beens (trompet)
18 juli: Trevor Workman (Engeland)
1 augustus: Monika Kaźmierczak (Polen), met elektronische muziek
15 augustus: Roy Kroezen (Nederland/Amerika)
29 augustus: Toru Takao (Duitsland)
12 september: Stefano Colletti (Frankrijk)
19 september: Bob van der Linde (slotconcert)

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Na Pokemon trainers is het nu de beurt aan Harry Potter fans om stad onveilig te maken

In 2016 werd de stad onveilig gemaakt door Pokemon trainers. Ze liepen al gefocust op hun telefoon het spelletje Pokemon Go te spelen. Zaterdag is daar mogelijk een nieuwe verslaving bij gekomen, genaamd Harry Potter: Wizzards Unit.

Foto: Niantic

In het spelletje Harry Potter: Wizzards Unit moeten spelers zoveel mogelijk voorwerpen vinden in de echte wereld. Deze voorwerpen mogen volgens het spel de ‘niet tovenaar’ wereld ontdekken. Je moet deze voorwerpen doormiddel van een toverspreuk verdwijnen. Dit doe je door een bepaalde manier je vinger over het scherm te halen of door de toverspreuk hardop te zeggen. Ook moet je o.a. in het spel vechten tegen slechte tovenaren en heksen maar moet je ook toverdranken brouwen.

Pokemon Go

Pokemon Go werd op verschillende manieren als positief ervaren. Zo gingen meer mensen naar buiten en liepen ze vele kilometers om de kleine monsters te vangen. Ook zorgde Pokemon dat in vele wijken minder werd gestolen omdat inbrekers gek werden van de Pokemon vangers die ook in de nachtelijke uurtjes actief waren. Daarnaast zorgde Pokemon er ook voor dat er meer mensen nieuwe contacten gingen leggen, wat weer de eenzaamheid verminderden. Niet alleen zorgde Pokemon Go voor positieve ervaringen. Zo raakte natuurgebieden beschadigd en kwamen soms spelers op plekken waar ze niet mochten komen.

Of het nieuwe spelletje net zo succesvol gaat worden als Pokemon Go zal te toekomst uitblijken.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair