fbpx
Connect with us

Nieuws

Meerderheid Arnhemmers vindt nieuwe Jansbeek een aanwinst

Jansbeek

Ruim de helft van de Arnhemmers vindt de nieuwe Sint Jansbeek een verrijking voor de binnenstad. Bij een poll van RTV Arnhem heeft 56 procent van de 173 respondenten positief gereageerd op het nieuwe waterwerk.

Op Facebook noemen mensen de nieuwe beek mooi en stijlvol. “Prachtig en echt supermooi”, reageert iemand. “In 1 woord…. prachtig.” Wel spreken veel Facebookers de hoop uit dat er in de loop van de tijd meer groen rond de beek komt. Zo suggereert iemand dat het goed zou zijn als er platanen zouden komen.

Auto’s in de beek

Ook tegenstanders van de beek laken het gebrek aan groen rond het nieuwe waterwerk. Verder geven ze de beek de schuld van de drie auto’s die er de afgelopen weken in zijn geland. In hun ogen is de Sint Jansbeek onveilig. De beek is zeer slecht afgezet, vinden ze. “Leuk, maar de oudjes en kids, fietsers en gehandicapten kunnen erin vallen en verdrinken.”

Dus, gemeente, beter afzetten? Daar zitten veel voorstanders van de beek juist weer niet op te wachten. Hekken er omheen maken de beek minder mooi. Een van hen schampert: “Verdrinken… dan moet je toch je best doen in die paar centimeter water.”

Reacties

Reacties

Nieuws

Vitesse rouwt om clubicoon Dejan Čurović

Het overlijden van Dejan Čurović is hard aangekomen binnen de club en bij supporters. DJ Superstar overleed dit weekend na een kort ziekbed op 51-jarige leeftijd. De komende week staat Vitesse uitgebreid stil bij het overlijden van het clubicoon. Dejan Čurović is dinsdag om 13:45 begraven.

Van dinsdag tot en met vrijdag is er tussen 10.00 – 17.00 gelegenheid om het condoleanceregister te ondertekenen. Dit kan in het Home of History in GelreDome, waar een gedenkplek is ingericht. Het Home of History is via de hoofdingang van GelreDome te bereiken. Woensdagavond tussen 19.00 – 21.00 uur ligt het condoleanceregister in Supportershome Monnikenhuize. Ook kan op woensdagavond in het Supportershome een ‘condoleance spandoek’ worden ondertekend. Dit spandoek wordt voorafgaand aan de wedstrijd op de Theo Bos-tribune (Zuid) opgehangen. Het condoleanceregister ligt tevens vrijdagavond tussen 18.00 – 19.30 uur en na de wedstrijd in Supportershome Monnikenhuize.

Aangepaste wedstrijdomlijsting

De wedstrijd vs PEC Zwolle staat vrijdagavond uiteraard in het teken van DJ Superstar. De spelers dragen rouwbanden en voorafgaand aan de wedstrijd wordt een minuut stilte in acht genomen. Ook wordt de rest van de activiteiten aangepast. Zo vliegt Hertog met zwarte linten, wordt een speciale video als eerbetoon aan Čurović getoond en zijn supporters bezig om DJ Superstar te eren. Familie, vrienden en oud-ploeggenoten worden persoonlijk uitgenodigd om bij de wedstrijd aanwezig te zijn, om samen met de supporters eer te betuigen aan DJ Superstar.

Documentaire

Als eerbetoon aan DJ Superstar wordt de documentaire over de oud-spits beschikbaar gesteld op het YouTube-account van Vitesse TV. Vorig jaar ging de documentaire in première. Southfields zocht, in opdracht van Vitesse, de oud-spits op in Belgrado. Het leverde een bijzondere documentaire op, waarin Čurović openhartig vertelde over zijn leven en over zijn liefde voor Vitesse en Arnhem.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Ballon lachgas staat gelijk aan 15 km autorijden

Een ballon lachgas heeft dezelfde schadelijke impact op het klimaat als 15 kilometer autorijden of het verbranden van een liter benzine of diesel. Dit blijkt uit een berekening van Milieudefensie. Lachgas is een zeer sterk broeikasgas en is ruim 250 keer schadelijker dan CO2 voor ons klimaat. Milieudefensie zegt als je dan toch lachgas gebruikt, eet op zijn minst een biefstukje minder.

Foto: IHVA

Bram van Liere van Milieudefensie: “Lachgas is om te huilen, voor het klimaat. Veel festivalgangers zijn goed bezig door de trein te nemen of vegetarisch te eten. Jammer dat lachgaspatronen dan roet in het eten gooien. Een gebruiker werkt al gauw 5 ballonen (8 gram per ballon) op een festival weg, dat is gelijk aan de CO2 uitstoot van 75 kilometer autorijden. Milieudefensie denkt dat heel veel mensen niet eens weten dat lachgas ons klimaat aantast.” Hoeveel lachgas er tijdens het Nederlands festivalseizoen precies wordt gebruikt is onbekend. Incidenten met lachgas in het verkeer nemen wel toe, zo meldde Veilig Verkeer Nederland. Lachgas is niet illegaal, het valt onder de warenwet en is makkelijk verkrijgbaar.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Vallende sterren te zien

Met een beetje geluk kun je vanavond 65 vallende sterren per uur zien. Want het is de hoogtepunt van de Perseïdenzwerm die langs de aarde heentrekt.

foto: Pixabay – Skeeze

Helaas wordt het vanavond bewolkt. Maar met een beetje geluk zie je vanavond de Perseïdenzwerm langs komen. Dit levert 65 vallende sterren per uur op. Toch zullen er heldere momenten tussen zitten met weinig bewolking. De meeste vallende sterren zullen tussen 3:00 en 5:00 te zien zijn.

Volle maan

Naast bewolking zorgt ook de volle maan voor lichtvervuiling. De zorgt ervoor dat de vallende sterren nog moeilijker te zien zijn. Maar niet getreurd, de aankomende nacht zullen er ook nog vallende sterren te zien zijn. De meest heldere nacht is dinsdag- op woensdagnacht.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Facebook

Populair