fbpx
Connect with us

Uit

Mega-show Céline Dion in GelreDome met een lach en een traan

Celine Dion Arnhem

De Canadese zangeres Céline Dion zorgde vrijdag voor een dynamische show vol swing, gelach, maar ook een traan. Zij trad op voor 26.000 fans in het GelreDome. Negen jaar geleden was ze voor het laatst in Nederland.

Band met Nederland

Vele oude en nieuwe hits van Celine Dion kwamen vrijdagavond langs in het GelreDome. Zo klonken haar eerste Nederlandse hits The colour of my love en D’eux. Ze vertelde daarbij dat Nederland één van de eerste landen was die haar werk waardeerde en dat daarom zo’n speciale band heeft met Nederland.

Ze moest in die tijd toen zelfs naar Nederland komen voor het programma Count down. Naast haar oude hits zong Celiné Dion ook nummers van Mick Jagger en Michael Jackson. Ook met haar laatste hit How does a moment last forever van de film Beauty and the Beast wist ze het publiek te vermaken.

Humor

Waar vele collega-artiesten grote podia uit de kast halen, wist zij met een klein en bescheiden podium een geweldige show neer te zetten. Met een live orkest, een mooi lichtprogramma en een show vol verrassingen wist ze de 26.000 aanwezige fans te vermaken.

Ook vermaakte Dion haar publiek. Zo was er aan het begin van de avond een beveiliger die de mensen op de voorste rij vertelde dat ze weer moesten gaan zitten. De beroemde artieste zelf greep in en zei tegen de beveiliger dat ze zo net blij was dat al die mensen zo naar hun zin hadden, en dat hij het weer even ging verpesten.

Tranen

Maar ook waren er tranen en een brok in haar keel. Ze raakte emotioneel tijdens haar nummer Recovering. Het nummer werd geschreven door Alecia Moor (ook wel bekend als zangeres Pink) en gaat over het verliezen van dierbare personen. Ze vertelde dat het nummer veel betekende in verband met het overlijden van haar man René Angélil zo’n 1,5 jaar geleden. Als dank voor het lied kreeg ze een staande ovatie van het publiek. Dat ontroerde haar

Na het zingen van haar grootste hit My heart wil go on van de film Titanic trok ze de zaal in. Zo liep ze dwars door het publiek en ging ze naar een speciaal podium achter in de zaal. Daar zong ze nog voor het publiek achterin de zaal.

Meer nieuws?

mom in balance

Reacties

Reacties

Nieuws

Expositie over de geheimzinnige verdwijning van Arjen Kamphuis

Tijdens een speciale expositie van 24 januari tot en met 16 februari 2020 eren de vrienden van Arjen Kamphuis zijn bijzondere werk op het gebied van informatiebeveiliging. De plotselinge verdwijning van Arjen Kamphuis, augustus 2018 in Noorwegen, is nog altijd omgeven door vele vragen. Er zijn veel theorieën, maar niemand weet wat er in die laatste dagen heeft plaatsgevonden.

Foto: Jillis Groen

De verdwijning van Arjen Kamphuis was landelijk nieuws. De welbekende IT-expert kwam regelmatig in de media in verband met zijn deskundigheid op informatiebeveiliging. Hij was hacktivist en hoofd adviseur informatie-veiligheid bij Brunel. Gaf cursussen over informatiebeveiliging aan journalisten. Hij was voorvechter van een open internet (‘netneutraliteit’) waar kennis vrij samen kan komen. Volgens de Noorse politie is er sprake van een noodlottig ongeval.

Eren van Arjen

Om zijn werk te eren organiseren vrienden van Arjen Kamphuis in samenwerking met kunstenaar Jillis Groen een expositie. De kunstenaar heeft, gebaseerd op foto’s van Dennis van Zuijlekom en onderzoek in Noorwegen, een serie schilderijen gemaakt over de verdwijning van Arjen Kamphuis. Deze schilderijen worden tentoongesteld in de voormalig Christus Koning-kapel aan de Koningsweg, naast het hoofdgebouw van Hack42, een community waar Arjen Kamphuis persoonlijk bij betrokken was.

Expositie

De expositie wordt geopend op vrijdagavond 24 januari en loopt door tot en met 16 februari. Diverse sprekers vertellen tijdens de openingsavond over hun vriend Arjen en wat hij voor hen betekent. De vrienden van Arjen brengen, in overleg met zijn familie, ook een boek uit met Arjen’s beste schrijfsels. Dit boek is te koop tijdens de expositie voor €25,-

Opening expositie: Vrijdag 24 januari 19:00 uur. Overige openingstijden expositie tot en met 16 februari:
– Donderdag: 12:00 – 22:00 uur
– Vrijdag: 12:00 – 22:00 uur
– Zaterdag: 12:00 – 18:00 uur
– Zondag: 12:00 – 18:00 uur
Op zondag 26 januari is de expositie gesloten.

De expositie van Arjen Kamphuis is te bezoeken aan de Koningsweg 31a. De toegang is gratis.

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Ruim 900 sportievelingen trotseren Obstacle Run Hornbach

Vol overgave trotseerden jong en oud vandaag 20 extreme hindernissen voor het goede doel. De ruim 900 deelnemers baanden zich een weg door de modder en sprongen over vuur. De Hornbach Hammerrun bracht in totaal € 1.500,- op voor Stichting Goede Doelen Duiven-Westervoort. De spectaculaire obstacle run werd georganiseerd door Hornbach Duiven, als opwarmer voor de officiële opening op woensdag 29 januari.

Foto: Hornbach

“Het was één groot spektakel”, vertelt vestigingsmanager Peter Vuijk enthousiast. “Met ruim 900 deelnemers en even zo veel toeschouwers zijn al onze verwachtingen overtroffen. Doorgewinterde obstacle runners en uitzinnige kinderen, ze waren stuk voor stuk bloedfanatiek. Ja, Duivenaren en inwoners uit omliggende gemeenten hebben het vandaag bewezen, hun doorzettingsvermogen is ongekend groot. Ik heb er ontzettend van genoten. Wat een energie! Gaaf om mensen op deze manier kennis te laten maken met alles waar wij als bouwmarkt voor staan: pure daadkracht. Ik kijk dan ook uit naar de opening op woensdag 29 januari om 07.00 uur.”

Wethouder neemt cheque in ontvangst

Met de opbrengst van de ticketverkoop werd geld opgehaald voor Stichting Goede Doelen Duiven-Westervoort. Een stichting die zich inzet voor inwoners in beide gemeentes en activiteiten steunt op het gebied van welzijn, cultuur en zorgvelening. Om 11.00 uur werd bekend gemaakt dat de sportievelingen maar liefst € 1.500,- bijeen brachten. Troste wethouder van de gemeente Duiven, en tevens secretaris van de stichting, Ineke Knuiman nam de cheque in ontvangst.

Hornbach

Hornbach is een onafhankelijke, internationale keten van projectbouwmarkten met tuincentra. Het Duitse familiebedrijf heeft een historie van ruim 140 jaar en meer dan 21.000 medewerkers. Hornbach is sinds 1997 actief in Nederland en heeft inmiddels veertien vestigingen in ons land.

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Burgers’ Zoo groeit op verschillende fronten

Koninklijke Burgers’ Zoo is tevreden over 2019. In totaal passeerden 1.129.234 bezoekers de toegangspoort en zag het Arnhemse dierenpark het aantal abonnementhouders stijgen. De doodshoofdapen, maki’s en neusberen kregen gloednieuwe verblijven en ook de buitenspeeltuin werd volledig vernieuwd. De Caribische zeekoeien kregen een jong en de Maleise beren maar liefst drie: beide diersoorten planten zich maar moeilijk voort in dierenparken.

foto: Burgers’ Zoo

Op 21 februari 2019 openden Arnhemse schoolkinderen de volledig vernieuwde buitenspeeltuin, terwijl op 18 april 2019 de nieuwe verblijven voor doodshoofdapen, maki’s en neusberen werden geopend. Bij de Maleise beren werden maar liefst drie jongen geboren bij twee verschillende vrouwtjes. Ook de Caribische zeekoeien kregen een gezond jong. Beide diersoorten zijn vrij zeldzaam in Europese dierenparken en krijgen weinig jongen. Met de geboorte van wederom een breedlipneushoorn groeide Burgers’ Zoo uit tot één van de belangrijkste fokkers van deze diersoort in Europa. 

Natuurbehoud over de hele wereld

Het Arnhemse dierenpark beschermt in het Midden-Amerikaanse land Belize met behulp van een team Belizaanse rangers 24-7 een natuurgebied van ruim 400 vierkante kilometer op zeer succesvolle wijze. In 2019 zijn bovendien belangrijke stappen gezet om dit gebied in 2020 hoogstwaarschijnlijk fors te kunnen uitbreiden. De internationaal gerenommeerde natuurbeschermer Russell A. Mittermeier reikte dit jaar de Future For Nature Awards en een geldbedrag van 50.000 euro per winnaar uit aan drie jonge, getalenteerde natuurbeschermers. 

Bijzonder hoofdsponsorschap

Ter gelegenheid van het jubileum van 75 Jaar Market Garden heeft Burgers’ Zoo zich samen met het Nederlands Openluchtmuseum opgeworpen als hoofdsponsor van Vitesse, waarbij het museum op de thuisshirts is vertegenwoordigd en het Arnhemse dierenpark op de uitshirts prijkt. In dit historische jaar voor de stad Arnhem wilden drie echte Arnhemse organisaties zich nauw met elkaar verbinden om gezamenlijk de stad te promoten. 

Educatieve inspiratie

Educatie vormt één van de belangrijkste pijlers van Burgers’ Zoo. In totaal hebben de educatoren en dierentuingidsen in 2019 maar liefst 1476 rondleidingen gegeven voor een kleine 20.000 gasten. Meer dan 8750 uren lang voerden de vrijwilligers aanvullende educatieve activiteiten uit, zoals interactieve stands in het dierenpark en bemensing van informatiepunten. In 2019 is Burgers’ Zoo daarnaast begonnen met begeleide programma’s voor kleuters en hun ouders. Heel jonge bezoekers van twee tot vijf jaar verkennen dan aansluitend op hun leefwereld het dierenrijk. Deze programma’s bleken in de smaak te vallen en worden in 2020 voortgezet. Kindercolleges en avondlezingen zijn regelmatig volledig vol geboekt, met bijvoorbeeld bijna 3000 luisteraars voor de avondlezingen voor geïnteresseerde volwassenen. In 2020 biedt Burgers’ Zoo om die reden tien kindercolleges en avondlezingen per schooljaar aan in plaats van zes.

Succesvolle (zakelijke) evenementen en groot bereik eigen media

Mede door de vele evenementen die Burgers’ Zoo jaarlijks organiseert en de constante nieuwbouw in het park is het aantal abonnementhouders in 2019 gestegen. Het evenement Safari Bricks in de Zoo werd met een 8,2 gemiddeld beoordeeld door de bezoekers. Ook het Safari Meeting Centre – het zakelijke congrescentrum middenin Burgers’ Zoo – kende een uitstekend jaar qua evenementen, congressen, symposia en andere zakelijke bijeenkomsten. Het online bereik van Burgers’ Zoo is tenslotte verder vergroot en het Arnhemse dierenpark biedt telkens nieuwe formats aan op het eigen YouTube-kanaal.

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Facebook

Populair