fbpx
Connect with us

Nieuws

Miljoeneninvestering voor Industriepark Kleefse Waard

Industriepark Kleefse Waard (IPKW) in Arnhem kan de komende vijf jaar rekenen op flinke investeringen. IPKW-eigenaar Schipper Bosch brengt samen met ABN AMRO Bank, Rabobank, Triodos Bank en a.s.r. verzekeringen tientallen miljoenen bij elkaar. Het geld is bestemd voor het verder verduurzamen van het innovatieve bedrijvenpark en het creëren van ruimte voor nieuwe bedrijven om zich daar te vestigen.

Foto: IPKW

Voor moederbedrijf Schipper Bosch, de ontwikkelende belegger die eigenaar en beheerder is van het Arnhemse industriepark, is het de eerste keer dat gewerkt wordt met een financiering door deze groep. ABN AMRO Bank, Rabobank, Triodos Bank en a.s.r. verzekeringen richten zich alle vier op duurzame en toekomstbestendige oplossingen; op initiatieven die een positieve impact hebben op de wereld om ons heen. “We zijn blij dat onze duurzame visie door deze partijen wordt onderschreven”, aldus IPKW-directeur Kevin Rijke. “We vormen op dit moment al een sterk groeiend cluster van bijvoorbeeld waterstof- en batterijbedrijven. Deze investeringen brengen onze ambitie om in 2025 het meest duurzame bedrijventerrein van Nederland te zijn weer een stap dichterbij.”

‘Geweldig nieuws’

“Voor Arnhem is dit geweldig nieuws”, vult wethouder Jan van Dellen aan. “Als gemeente hebben we de ambitie uitgesproken om koploper te zijn op het gebied van duurzaamheid. Daar hebben we het bedrijfsleven keihard bij nodig. Industriepark Kleefse Waard bewijst al langer dat het een plek is waar volop ruimte is voor innovaties. Deze financiële injectie draagt bij aan onze gedeelde ambitie voor een nog duurzamer Arnhem en een nog aantrekkelijker vestigingsklimaat.”

Ruimte voor nieuwe bedrijven

Het bedrag wordt onder andere geïnvesteerd in een groene rand om het park heen, een duidelijker onderscheid tussen het industriële gedeelte en het campusdeel, 200 extra laadpalen voor elektrische auto’s en de transformatie en renovatie van diverse gebouwen, waaronder het nieuwe hoofdkantoor van Allego, dat slimme laadoplossingen biedt. Rijke: “Met deze investeringen kunnen we de werkomgeving van zo’n 1.900 mensen nog verder verbeteren én ontstaat er ruimte voor nieuwe bedrijven om zich hier te vestigen.”

IPKW

IPKW werd in 2003 door Schipper Bosch gekocht en huisvest zo’n 80 bedrijven die veelal werken aan duurzame energie-gerelateerde producten en diensten. Duurzaamheid zit van oudsher in de vezels. Als voormalig terrein van de AKU (Algemene Kunstzijde Unie) en later AkzoNobel, wordt duurzaamheid op verschillende manieren uitgedragen. Enerzijds de thematiek van de partijen die hier gevestigd zijn en anderzijds hoe de plek zelf wordt ingericht. Op het park worden bedrijfsleven, overheid en onderwijs samengebracht, met elkaar verbonden en gefaciliteerd, zodat een bruisende community ontstaat.

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Nieuws

Airborne veteraan Pete Watkins overleden aan Corona

Vandaag is bekend geworden dat de 97-jarige Airborne veteraan Pete Watkins is overleden. Hij is overleden aan de Coronavirus.

Foto: Familie

Pete Watkins is op 8 mei positief getest op corona. De 97-jarige Airborne veteraan is daarna drie weken later overleden in zijn woning in de Beechcroft Care Home in West Hallam. Ondanks zijn dementie is zijn herinnering aan z’n tijd in het leger nog spring levend. Zijn stiefdochter Lynn Thornley beschrijft de veteraan als liefdevol en attent persoon.

Militaire begrafenis

Hij heeft recht op een militaire begravenis. Maar dat kan helaas nu niet vanwege de corona. Op een later moment zal hij deze ceremonie krijgen.

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Arnhem bindt strijd aan met seksuele intimidatie

Sissen, nafluiten, uitschelden, vieze gebaren en ongewenste aanrakingen: in Arnhem geeft 63% van de ondervraagde vrouwen aan dit een of meerdere keren te hebben meegemaakt op straat. Dit blijkt uit recent onderzoek van Upgrade 4 You in opdracht van de gemeente naar seksuele intimidatie of seksueel grensoverschrijdend gedrag op straat. Deze seksuele straatintimidatie maakt vrouwen onzeker, zij gaan bepaalde gebieden mijden of zich anders kleden. Ze worden onvrij. Vooral vrouwen van 14 tot 35 jaar voelen zich onveilig.

Foto: surdumihail- Flickr

Wethouder Martien Louwers (Inclusie) en burgemeester Ahmed Marcouch (Openbare orde en veiligheid) noemen dit probleem ‘zeer ernstig en onacceptabel’. Louwers: ‘Vrouwen moeten zich op straat en tijdens het uitgaan vrijelijk kunnen begeven en bewegen zonder dat zij lastiggevallen worden. Dit geldt evenzeer voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgender- en intersekse personen. Iedereen moet zich vrij kunnen voelen. Deze problematiek is zeer ernstig en aanleiding voor een lokale aanpak.’

Marcouch, destijds initiatiefnemer voor de landelijke wet in wording die straatintimidatie strafbaar maakt, rekent erop dat de wet snel komt: ‘Ik vind het verschrikkelijk dat mensen, meestal jongemannen, onze meisjes en vrouwen op deze wijze kleineren en inperken en ermee wegkomen dat vervolging uitblijft.’ Het onderzoeksbureau constateert dat de meldingsbereidheid heel laag is. Zij vermoeden dat er sprake is van normvervaging. Het ‘hoort erbij’ is het beeld over het grensoverschrijdende gedrag in de huidige maatschappij. Ook ontbreekt een eenduidige aanpak voor de verwerking van de meldingen en is het voor veel slachtoffers onduidelijk of en waar zij melding kunnen doen.

Vrij dankzij toezicht

Uit het onderzoek komen ruim tien locaties naar voren waar vrouwen zich bovengemiddeld onveilig voelen, waaronder het Centraal Station en de Korenmarkt. Professionals bevestigen in de interviews de bevindingen van de vierhonderd geënquêteerde vrouwen. Marcouch: ‘Pijnlijk dat de Arnhemse vrouwen het op ons Centraal Station achter de poortjes van de NS veel veiliger vinden dan ervoor. Dit komt door het toezicht en belichting. Dat gaan wij zo nodig ook in de stad doen.’ De locaties die de Arnhemse vrouwen als uitgesproken onveilig beschouwen, krijgen extra toezicht, zo nodig met camera’s, en adequate verlichting. Seksuele straatintimidatie maakt onze vrouwen en meisjes helaas mijdend. In onze stad horen zij juist te kunnen gaan en staan waar zij willen, wanneer zij willen en gekleed zoals zij willen. Dus wij gaan staan voor hun veiligheid,’ aldus Marcouch. De beoogde nieuwe landelijke wet wordt in Arnhem voorbereid door handhavers, jongerenwerkers en het sfeerteam in het horecagebied wegwijs te maken met trainingen en andere sessies om op straat daders te corrigeren. Ook wordt de aandacht voor seksuele intimidatie onderdeel van het convenant Veilig Uitgaan, dat hoort bij de aanpak om de Korenmarkt aantrekkelijker en veiliger te maken voor bezoekers.

Laagdrempelig meldpunt

Verder zet het college in op het verhogen van de meldingsbereidheid en regelt dat meldingen van seksuele straatintimidatie bij het Meldpunt Discriminatie en Pesten helder, eenvormig en met kennis van zaken worden opgenomen en vervolgens terechtkomen bij de relevante hulporganisaties en bij de politie. Dit past bij de inzet van het Horecadeurpanel en bij de samenwerking met de horeca voor het alarmeringsinstrument “Ask for Angela”. Bovendien financiert de gemeente Arnhem een digitaal platform waar Arnhemse vrouwen ervaringen van seksuele intimidatie kunnen delen, zodat het probleem wordt geagendeerd en de norm wordt dat ‘seksuele intimidatie onacceptabel is’. Om de uitwassen met kracht tegen te gaan, vanuit verschillende invalshoeken en disciplines, organiseert de gemeente ook een bijeenkomst voor professionals. Hiermee wordt bewustwording bevorderd en de betrokkenheid te vergroot.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Fotowedstrijd met thema ‘biodiversiteit’

Heb je bomen, een haag, veel bloeiende planten of op een andere manier een levende tuin, balkon of buurt? Maak dan een mooie foto waar de biodiversiteit vanaf spat en deel deze met Arnhem Klimaatbestendig. Je maakt dan kans op een cadeaubon van €25,- bij de Intratuin.

Deel je foto met Arnhem Klimaatbestendig (Facebook en Instagram via @ArnhemKlimaatbestendig en op Twitter via @ArnhemsKlimaat) met #deeljetuin. Op 1 juli worden de beste twee foto’s via de
kanalen van Arnhem Klimaatbestendig gedeeld en kunnen volgers hun stem uitbrengen. Begin juli wordt de winnaar bekend gemaakt.

Dus duik met je fotocamera de tuin in en schiet een levendig
plaatje, deel die met Arnhem Klimaatbestendig en maak kans op Intratuin-cadeaubon t.w.v. € 25,-. Ga voor meer informatie over Arnhem Klimaatbestendig naar www.arnhemklimaatbestendig.nl.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Facebook

Populair