fbpx
Connect with us

Nieuws

Mohammed: kok en acteur

Foto: Mohammed Ouali

De 44-jarige Mohammed Ouali is een actieve Arnhemmer met passie voor acteren en model staan. Mohammed kom je dan ook echt bijna overal tegen. Of het nu gaat om een film, tv serie of een reclame voor iets. Hij grijpt de kans graag aan. Wij spraken de man voor de lens.

Waar zouden mensen je van moeten kennen?

“In aflevering 6 van MocroMaffia kun je me spotten in de moskee, als vader bij de kist van zijn zoon. ‘De Paus’ (acteur Achmed Akkabi), betuigt mij daar zijn medeleven. Verder kun je me nu online voorbij zien komen in een video van U-OV openbaar vervoer in Utrecht. Een campagne die mensen in de bus en tram moet krijgen. Beter dan al die auto’s en uitstoot van stikstof in de binnenstad. In het najaar zie je me voorbij flitsen als oom agent in de serie Stanley H, een crimineel uit de jaren tachtig. KRO-NCRV brengt dit op de buis. Leuke acteur die Jeroen Spitzenberger, die Stanley Hillis speelt; we hebben nog met elkaar gesproken over Arnhem, de stad waar hij met veel plezier ooit studeerde. Dat is ook het leuke van deze hobby: je ontmoet nog eens een BN-er!” 

  Wat voor opdracht ga je binnenkort doen?

“Het is nu even rustig. Maar binnenkort kun je me wel zien op een poster van Malkander in Ede. Ik ga tegenwoordig alleen voor klussen waarbij ik ook echt in beeld kom. Liever een optreden minder, dan veel moeite voor niks. Een bevriende fotograaf gaat volgende maand ook  weer met mij op pad voor een nieuwe serie foto’s. Met mooi, professioneel beeld kom je eerder in the picture.”

Wat voor een rol zou je graag in de toekomst willen gaan doen?

“Ik wil heel graag weer meedoen met MocroMaffia, deel 2. Dat betekent regelmatig een mail sturen, het lijntje houden en hopen dat. Niet eenvoudig want de eerste serie was een succes dus velen willen wel meespelen. Ook de film Huisvrouwen Bestaan Niet krijgt een vervolg. In de eerste film zie je me aan het eind, als jonge vriend van actrice Loes Luca. Echt een aardige vrouw! Misschien mag ik nog even terugkeren in de nieuwe film. Ook dat betekent weer: regelmatig mailen.” 

Hoe ben je op acteren terecht gekomen?

“Het was altijd al een wens van mij. En toen heb ik gewoon eens gereageerd op een oproep op Facebook. Mijn eerste klus was als figurant in Amsterdam voor de film Alberta. Met een vroege trein naar de hoofdstad en direct ontbijten op de set. Ik ontmoette er veel leuke mensen, met sommige heb ik nog contact. Die ervaring was leuk en smaakte naar meer, al ben ik slechts in de verte te zien. Na enkele van deze ervaringen groei je door naar de edelfiguratie. Iets moeilijker om klussen in te bemachtigen, maar wel veel leuker!”

Kun je rondkomen van dit werk?

“Nee, het is echt een hobby. Ik werk ook in de keuken; ik verzorg de catering van vergaderingen, lunches en meer. Soep, broodjes, taart, borrel-happen.” 

Heb je nog tips of advies aan mensen die ook willen acteren of model staan?

“Goede fotografie! En probeer het gewoon eens als figurant. Dan ervaar je of het iets voor je is. Je moet wel geduld hebben en er vooral een gezellige dag van maken met de andere mensen die aanwezig zijn. Zij kunnen je ook weer tips geven. Het leuke is dat je van 0 tot 80 deze klussen kunt doen. Ik kan dus nog wel een tijdje mee!”

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Nieuws

Poolparty in AKU fontein

Woensdag organiseert het Mexicaanse restaurant Popocatepetl een Popo’s Pool Party. Met 35 grade op komst wordt het een warme dag en speciaal om deze reden organiseren ze een feestje om af te koelen.

Foto; Popocatapetl

Woensdag tussen 12:00 en 21:00 organiseert Popocatepetl op het Gele Rijdersplein een poolparty in de AKU fontein. Zij zorgen voor een zwembad met fontein vol opblaasbare voorwerpen. Ook hebben ze ijs in verschillende smaken en cocktails in huis. Kortom, alle ingredienten om een geslaagde poolparty te houden.

Zwemspullen

Neem naast zwemkleding ook waterschoenen of slippers mee. Er wil nog wel eens glas liggen in de fontein.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Beiaardiers uit Polen, Engeland Amerika, Duitsland en Frankrijk spelen in de Eusebiustoren

Een zomerserie van zeven beiaardconcerten, uitgevoerd door beiaardiers uit landen die bij de Slag om Arnhem betrokken waren. Met beiaardiers uit Duitsland, Engeland, Polen, Amerika, Frankrijk en Nederland. Deze beiaardconcerten worden gehouden in verband met de 75ste herdenking rondom de slag om Arnhem.

Foto: Flickr

De concerten beginnen om 20:00 uur in de Eusebiustoren (zonder publiek) en zijn gratis te beluisteren in de buitenzaal op het dak van Focus Filmtheater (Audrey Hepburnplein 1, Arnhem). Deur open vanaf 19:30 uur. Vanaf 19:45 is er een korte toelichting op het programma. Na afloop van het concert is er een meet en greet met de musici.

PROGRAMMA
4 juli: Bob van der Linde (Nederland). Sebastiaan Haverkate en Sander Beens (trompet)
18 juli: Trevor Workman (Engeland)
1 augustus: Monika Kaźmierczak (Polen), met elektronische muziek
15 augustus: Roy Kroezen (Nederland/Amerika)
29 augustus: Toru Takao (Duitsland)
12 september: Stefano Colletti (Frankrijk)
19 september: Bob van der Linde (slotconcert)

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Na Pokemon trainers is het nu de beurt aan Harry Potter fans om stad onveilig te maken

In 2016 werd de stad onveilig gemaakt door Pokemon trainers. Ze liepen al gefocust op hun telefoon het spelletje Pokemon Go te spelen. Zaterdag is daar mogelijk een nieuwe verslaving bij gekomen, genaamd Harry Potter: Wizzards Unit.

Foto: Niantic

In het spelletje Harry Potter: Wizzards Unit moeten spelers zoveel mogelijk voorwerpen vinden in de echte wereld. Deze voorwerpen mogen volgens het spel de ‘niet tovenaar’ wereld ontdekken. Je moet deze voorwerpen doormiddel van een toverspreuk verdwijnen. Dit doe je door een bepaalde manier je vinger over het scherm te halen of door de toverspreuk hardop te zeggen. Ook moet je o.a. in het spel vechten tegen slechte tovenaren en heksen maar moet je ook toverdranken brouwen.

Pokemon Go

Pokemon Go werd op verschillende manieren als positief ervaren. Zo gingen meer mensen naar buiten en liepen ze vele kilometers om de kleine monsters te vangen. Ook zorgde Pokemon dat in vele wijken minder werd gestolen omdat inbrekers gek werden van de Pokemon vangers die ook in de nachtelijke uurtjes actief waren. Daarnaast zorgde Pokemon er ook voor dat er meer mensen nieuwe contacten gingen leggen, wat weer de eenzaamheid verminderden. Niet alleen zorgde Pokemon Go voor positieve ervaringen. Zo raakte natuurgebieden beschadigd en kwamen soms spelers op plekken waar ze niet mochten komen.

Of het nieuwe spelletje net zo succesvol gaat worden als Pokemon Go zal te toekomst uitblijken.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair