fbpx
Connect with us

Nieuws

Mohammed: kok en acteur

Foto: Mohammed Ouali

De 44-jarige Mohammed Ouali is een actieve Arnhemmer met passie voor acteren en model staan. Mohammed kom je dan ook echt bijna overal tegen. Of het nu gaat om een film, tv serie of een reclame voor iets. Hij grijpt de kans graag aan. Wij spraken de man voor de lens.

Waar zouden mensen je van moeten kennen?

“In aflevering 6 van MocroMaffia kun je me spotten in de moskee, als vader bij de kist van zijn zoon. ‘De Paus’ (acteur Achmed Akkabi), betuigt mij daar zijn medeleven. Verder kun je me nu online voorbij zien komen in een video van U-OV openbaar vervoer in Utrecht. Een campagne die mensen in de bus en tram moet krijgen. Beter dan al die auto’s en uitstoot van stikstof in de binnenstad. In het najaar zie je me voorbij flitsen als oom agent in de serie Stanley H, een crimineel uit de jaren tachtig. KRO-NCRV brengt dit op de buis. Leuke acteur die Jeroen Spitzenberger, die Stanley Hillis speelt; we hebben nog met elkaar gesproken over Arnhem, de stad waar hij met veel plezier ooit studeerde. Dat is ook het leuke van deze hobby: je ontmoet nog eens een BN-er!” 

  Wat voor opdracht ga je binnenkort doen?

“Het is nu even rustig. Maar binnenkort kun je me wel zien op een poster van Malkander in Ede. Ik ga tegenwoordig alleen voor klussen waarbij ik ook echt in beeld kom. Liever een optreden minder, dan veel moeite voor niks. Een bevriende fotograaf gaat volgende maand ook  weer met mij op pad voor een nieuwe serie foto’s. Met mooi, professioneel beeld kom je eerder in the picture.”

Wat voor een rol zou je graag in de toekomst willen gaan doen?

“Ik wil heel graag weer meedoen met MocroMaffia, deel 2. Dat betekent regelmatig een mail sturen, het lijntje houden en hopen dat. Niet eenvoudig want de eerste serie was een succes dus velen willen wel meespelen. Ook de film Huisvrouwen Bestaan Niet krijgt een vervolg. In de eerste film zie je me aan het eind, als jonge vriend van actrice Loes Luca. Echt een aardige vrouw! Misschien mag ik nog even terugkeren in de nieuwe film. Ook dat betekent weer: regelmatig mailen.” 

Hoe ben je op acteren terecht gekomen?

“Het was altijd al een wens van mij. En toen heb ik gewoon eens gereageerd op een oproep op Facebook. Mijn eerste klus was als figurant in Amsterdam voor de film Alberta. Met een vroege trein naar de hoofdstad en direct ontbijten op de set. Ik ontmoette er veel leuke mensen, met sommige heb ik nog contact. Die ervaring was leuk en smaakte naar meer, al ben ik slechts in de verte te zien. Na enkele van deze ervaringen groei je door naar de edelfiguratie. Iets moeilijker om klussen in te bemachtigen, maar wel veel leuker!”

Kun je rondkomen van dit werk?

“Nee, het is echt een hobby. Ik werk ook in de keuken; ik verzorg de catering van vergaderingen, lunches en meer. Soep, broodjes, taart, borrel-happen.” 

Heb je nog tips of advies aan mensen die ook willen acteren of model staan?

“Goede fotografie! En probeer het gewoon eens als figurant. Dan ervaar je of het iets voor je is. Je moet wel geduld hebben en er vooral een gezellige dag van maken met de andere mensen die aanwezig zijn. Zij kunnen je ook weer tips geven. Het leuke is dat je van 0 tot 80 deze klussen kunt doen. Ik kan dus nog wel een tijdje mee!”

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Archief

Boa’s in de toekomst pepperspray en wapenstok

Buitengewoon Opsporingsambtenaren (boa) kunnen zich in de toekomst verdedigen met pepperspray en een wapenstok. Dat vertelt de BOA bond naar aanleiding van een gesprek met de minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid. 

Foto:

De aankomende periode zullen de afspraken worden uitgewerkt tot concrete maatregelen. In de eerste periode zullen in enkele steden een proef gehouden worden. Ook is bekend geworden dat de boa’s niet zomaar geweldsmiddelen krijgen. Ze moeten eerst een verdedigingsinstructie krijgen. 

Al een wapenstok en pepperspray

Er zijn in Nederland enkele honderden boa’s die al beschikken over een wapenstok, pepperspray of zelfs een vuurwapen. Dit omdat ze in een buitengebied werken of niet altijd op de ondersteuning van een politie kunnen rekenen. Om hier nu een eenduidig beleid in te hebben, komen er nieuwe regels aan.

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Studenten voortaan loten voor kamer bij SSH&

SSH&, de studentenhuisvester in Nijmegen en Arnhem, voert op 1 juli 2020 een nieuw systeem in om vrijkomende studentenkamers en -woningen te verdelen. Niet langer de duur van de inschrijftijd bepaalt of een student de kamer of woning krijgt, maar loting. SSH& biedt hiermee iedere student een even grote kans op woonruimte. Alle woningzoekenden en bewoners van SSH& worden vandaag geïnformeerd over het nieuwe verdeelsysteem dat naast eerlijker ook toegankelijker, sneller en gemakkelijker is en daarmee beter aansluit op het huidige studentenleven.

foto: Wikimedia

“In ons huidige systeem moet een eerstejaarsstudent gemiddeld 12 maanden wachten op een kamer en zelfs bijna 5 jaar op een woning. Deze tijd hebben huidige studenten niet. Ze gaan vaak later op kamers en studeren korter. Een systeem met lange wachttijden past hier niet bij. In het
nieuwe systeem kunnen studenten na aanmelding meteen meeloten”, aldus Vincent Buitenhuis, manager Strategie en Wonen bij SSH&. Net zoals in het huidige systeem, maakt SSH& het aanbod wekelijks bekend. De student kan elke week één lot inzetten. Het nieuwe systeem biedt
straks ook ‘real-time’ inzicht in het aantal reacties op een kamer of woning, zodat de student zijn of haar kans vooraf goed kan inschatten.

Bevorderen wooncarrière

Het nieuwe systeem bevordert de doorstroming van kamers naar woningen en biedt nieuwe bewoners meer perspectief op een kamer. Studenten die nog niet bij SSH& huren kunnen alleen meeloten op onzelfstandige kamers. De zelfstandige woningen worden enkel verloot onder studenten die reeds bij SSH& wonen. Deze regels gelden in Arnhem niet, omdat daar meer woningen dan kamers zijn. In Arnhem kan daarom iedereen (ook studenten uit Nijmegen) direct meeloten op zowel kamers als woningen.

Gratis aanmelden

Woningzoekenden kunnen zich vanaf het studiejaar 2020 – 2021 voortaan gratis aanmelden bij SSH&. “Als sociale studentenhuisvester vinden wij dat onze dienstverlening betaalbaar moet zijn en daarom is besloten om het inschrijfgeld van 20 euro te schrappen. De student betaalt pas als
die daadwerkelijk een kamer of woning bij ons heeft gevonden”, aldus Buitenhuis.

Voorrangsregeling reisurgentie

Ook in het lotingsysteem blijft SSH& oog houden voor studenten met lange reistijden. Wanneer een student meer dan twee uur moet reizen, heeft die recht op reisurgentie, net zoals in het huidige systeem. De student met reisurgentie heeft in het nieuwe systeem exclusief toegang tot
de loting van beschikbare kamers in het complex Vossenveld in Nijmegen. Op dit complex komen regelmatig kamers vrij, waardoor je kansen als student van ver groter zijn. Daarnaast kan de student met reisurgentie gewoon meeloten op alle andere kamers.

Overgangsregeling

SSH& beseft dat de invoering van het lotingsmodel voor een bepaalde groep woningzoekenden nadelig is. Vincent Buitenhuis: “Het gaat hierbij om studenten die nog niet bij ons wonen, inmiddels een lange wachttijd hebben opgebouwd en in het huidige systeem dus bijna aan de beurt zouden zijn. Zij verliezen hun wachttijd en hebben ook geen directe toegang meer tot zelfstandige woningen. Met een eenmalige overgangsregeling hopen wij deze groep tegemoet te komen. Woningzoekenden die ingeschreven zijn vóór 1 oktober 2015 en nog niet bij SSH& wonen, mogen vanaf 1 juli 2020 tot 1 juli 2021 meeloten op alle vrijkomende kamers en woningen.”

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Landelijke staking docenten 6 november

Op woensdag 6 november gaan leraren in het basis- en voortgezet onderwijs staken. De leraren staken voor meer geld in het onderwijs om o.a. de werkdruk te verlagen.

Foto: Steve Riot – Pixabay

De leraren gaan 6 november niet richting Malieveld maar zullen vooral regionaal te werk gaan. Ook zullen leraren en schoolleiding vragen om via sociale media aandacht te vragen voor de probleem waar leraren al langer mee te maken hebben. Bij de laatste staking sloot ongeveer de helft van de basisscholen de deuren.

Betere salarissen en werkdruk verlagen

Er is een groot lerarentekort plus leraren moeten veel administratie bijhouden bij te groten klassen. Hierdoor gingen in juli de vakbonden en werkgevers al met het kabinet in gesprek. Daar legde ze een eis neer van 423,5 miljoen euro. Dat geld is bedoeld om de salarissen te verhogen, de werkdruk te verlagen en het lerarentekort aan te pakken.

Welke scholen er in Arnhem op slot gaan is nog niet bekend.

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Facebook

Populair