fbpx
Connect with us

Nieuws

Mohammed: kok en acteur

Foto: Mohammed Ouali

De 44-jarige Mohammed Ouali is een actieve Arnhemmer met passie voor acteren en model staan. Mohammed kom je dan ook echt bijna overal tegen. Of het nu gaat om een film, tv serie of een reclame voor iets. Hij grijpt de kans graag aan. Wij spraken de man voor de lens.

Waar zouden mensen je van moeten kennen?

“In aflevering 6 van MocroMaffia kun je me spotten in de moskee, als vader bij de kist van zijn zoon. ‘De Paus’ (acteur Achmed Akkabi), betuigt mij daar zijn medeleven. Verder kun je me nu online voorbij zien komen in een video van U-OV openbaar vervoer in Utrecht. Een campagne die mensen in de bus en tram moet krijgen. Beter dan al die auto’s en uitstoot van stikstof in de binnenstad. In het najaar zie je me voorbij flitsen als oom agent in de serie Stanley H, een crimineel uit de jaren tachtig. KRO-NCRV brengt dit op de buis. Leuke acteur die Jeroen Spitzenberger, die Stanley Hillis speelt; we hebben nog met elkaar gesproken over Arnhem, de stad waar hij met veel plezier ooit studeerde. Dat is ook het leuke van deze hobby: je ontmoet nog eens een BN-er!” 

  Wat voor opdracht ga je binnenkort doen?

“Het is nu even rustig. Maar binnenkort kun je me wel zien op een poster van Malkander in Ede. Ik ga tegenwoordig alleen voor klussen waarbij ik ook echt in beeld kom. Liever een optreden minder, dan veel moeite voor niks. Een bevriende fotograaf gaat volgende maand ook  weer met mij op pad voor een nieuwe serie foto’s. Met mooi, professioneel beeld kom je eerder in the picture.”

Wat voor een rol zou je graag in de toekomst willen gaan doen?

“Ik wil heel graag weer meedoen met MocroMaffia, deel 2. Dat betekent regelmatig een mail sturen, het lijntje houden en hopen dat. Niet eenvoudig want de eerste serie was een succes dus velen willen wel meespelen. Ook de film Huisvrouwen Bestaan Niet krijgt een vervolg. In de eerste film zie je me aan het eind, als jonge vriend van actrice Loes Luca. Echt een aardige vrouw! Misschien mag ik nog even terugkeren in de nieuwe film. Ook dat betekent weer: regelmatig mailen.” 

Hoe ben je op acteren terecht gekomen?

“Het was altijd al een wens van mij. En toen heb ik gewoon eens gereageerd op een oproep op Facebook. Mijn eerste klus was als figurant in Amsterdam voor de film Alberta. Met een vroege trein naar de hoofdstad en direct ontbijten op de set. Ik ontmoette er veel leuke mensen, met sommige heb ik nog contact. Die ervaring was leuk en smaakte naar meer, al ben ik slechts in de verte te zien. Na enkele van deze ervaringen groei je door naar de edelfiguratie. Iets moeilijker om klussen in te bemachtigen, maar wel veel leuker!”

Kun je rondkomen van dit werk?

“Nee, het is echt een hobby. Ik werk ook in de keuken; ik verzorg de catering van vergaderingen, lunches en meer. Soep, broodjes, taart, borrel-happen.” 

Heb je nog tips of advies aan mensen die ook willen acteren of model staan?

“Goede fotografie! En probeer het gewoon eens als figurant. Dan ervaar je of het iets voor je is. Je moet wel geduld hebben en er vooral een gezellige dag van maken met de andere mensen die aanwezig zijn. Zij kunnen je ook weer tips geven. Het leuke is dat je van 0 tot 80 deze klussen kunt doen. Ik kan dus nog wel een tijdje mee!”

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Nieuws

CPO Cohousing Arnhem mag appartementen in Coehoorn realiseren

De bouw van een appartementengebouw volgens de principes van collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO) in Coehoorn is voorlopig gegund aan CPO Cohousing Arnhem. Dat maakte de gemeente op 29 juni bekend. Er waren zes collectieven van zeker tien huishoudens geïnteresseerd. ‘De realisatie van Coehoorn Creatieve Wijk is hiermee weer een stap dichterbij’, aldus wethouder Roeland van der Zee.

Foto: CPO Cohousing Arnhem

Om in aanmerking te komen voor de voorlopige gunning moesten de geïnteresseerde partijen aantonen dat het plan aansluit op de visie ‘Coehoorn Creatieve Wijk’. Ook is de stedenbouwkundige kwaliteit van de plannen beoordeeld net als de organisatie van de bewoners zelf. Op basis van een score per onderdeel is CPO Cohousing Arnhem als beste naar voren gekomen. Zij sluiten met hun plan goed aan op het Coehoornpark. Ook zijn zij als collectief goed georganiseerd. Zodra de gunning definitief is, kan CPO Cohousing Arnhem verder met het ontwerp en realisatie.

Gezamenlijk

CPO gaat heel anders dan een bouwbedrijf die woningen kant-en-klaar oplevert’, licht Van der Zee toe. ‘Bij CPO gaat alles gezamenlijk. Een groep mensen organiseert zich in een stichting of vereniging en de gemeente levert de grond aan dit collectief. Bij de ontwikkeling van de woningen treedt het collectief gezamenlijk op als opdrachtgever voor de architect, de bouwbegeleider en bouwer. Mooi dat dat hier ook kan.’

Wonen en creatieve bedrijvigheid

De CPO-kavel ligt aan het toekomstige park in Coehoorn en is ongeveer 850 m² groot. Het toekomstige appartementencomplex heeft minimaal vijf en maximaal zeven bouwlagen. De begane grond van het gebouw biedt ruimte aan een mix van wonen en creatieve bedrijvigheid. Dit sluit aan bij het DNA van Coehoorn Creatieve Wijk. Naar verwachting kan het totale complex 20-40 wooneenheden omvatten, uiteraard afhankelijk van de eigen invulling.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Frankrijk krijgt Arnhemse tijgers

Twee in Arnhem geboren Sumatraanse tijgers verhuizen maandag 29 juni 2020 van Koninklijke Burgers’ Zoo naar Zoo de Maubeuge (Frankrijk). Het transport van de twee 5,5-jarige vrouwtjes vindt plaats in het kader van het Europese fokprogramma voor deze bedreigde ondersoort van de tijger. De tweeling kwam op 1 september 2014 in het Arnhemse dierenpark ter wereld.

Foto: Burgers’ Zoo

In 2008 opende Burgers’ Zoo ter gelegenheid van het 95-jarige jubileum Burgers’ Rimba, met als onderdeel daarvan een gloednieuw tijgerverblijf. Nadat eerst drie jonge vrouwtjes het nieuwe verblijf enkele jaren bewoonden, kreeg het Arnhemse dierenpark toestemming om te gaan fokken van het Europese fokprogramma. In juni 2011 kwam uit het Duitse Krefeld een vrouwtje dat succesvol werd gekoppeld aan een mannetje uit het Engelse Paignton.

Even pas op de plaats

Het Duits-Engelse tijgerpaar bleek zo’n goede match, dat ze tot tweemaal toe een tweeling succesvol hebben grootgebracht. Binnen een Europees fokprogramma ziet de coördinator erop toe dat het genetische materiaal van de dierentuinpopulatie liefst zo gevarieerd mogelijk blijft met het oog op de toekomst. Daarom kreeg Burgers’ Zoo het logische advies om met dit koppel even pas op de plaats te maken en niet meer verder te fokken. 

Donkere wolken boven Sumatra

Hoewel het goed gaat met het Europese fokprogramma voor de Sumatraanse tijger in dierenparken, pakken donkere wolken zich samen voor wat betreft de tijgerpopulatie in het wild op Sumatra. De tijger wordt steeds verder teruggedrongen doordat natuurlijk leefgebied verdwijnt, dieren worden bejaagd voor de illegale handel en gebieden waar de tijger nog voorkomt, steeds verder versnipperd raken. Experts schatten dat er nog slechts twee- tot driehonderd Sumatraanse tijgers in het wild leven momenteel.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Watermonsters gezocht!

Kinderen van 4 t/m 12 jaar kunnen tijdens de zomervakantie (4 juli t/m 30 augustus) deelnemen aan de activiteit “Watermonsters gezocht!”. Gewapend met schepnet en emmer gaan kinderen waterbeestjes vangen in de Jansbeek achter het watermuseum. Met een loeppotje en waterbeestjeszoekkaart ontdekken ze welke watermonsters ze hebben gevangen.

Foto: Watermuseum

Ook kunnen kinderen dagelijks weer zelf shampoo maken, maar alleen deze vakantie nog. Daarna komt er super leuke andere activiteiten voor in de plaats. Kom je op de elektrische fiets? Deze kun je tijdens je bezoek opladen op waterkracht! Dankzij bijdragen van onder meer Prins Bernard Cultuurfonds, ANWB fonds en Arnhem AAN wordt het stromende water van de Jansbeek sinds kort gebruikt om energie op te wekken.

Inschrijven voor de activiteit “Watermonsters gezocht!” kan bij het uitgiftepunt voor de ingang van het museum tegen betaling van € 1,50 als je in het bezit bent van een entreekaartje voor dezelfde dag of € 3 wanneer je het museum niet bezoekt. Een flesje voor het shampoo maken koop je ter plekke aan de balie van het museum  voor € 1,50. Helaas is het niet mogelijk vooraf te reserveren voor de activiteiten.Vergeet niet een tijdsslot te reserveren op www.watermuseum.nl! Indien je reeds een entreebewijs hebt of in het bezit bent van een museumkaart klik je op reserveringsticket of reserveringticket icm museumkaart. 

Nederlands Watermuseum

Het Nederlands Watermuseum is een uniek doe-museum over alle aspecten van zoetwater in het dagelijks leven. Een bezoek is voor jong en oud een leuke en leerzame ervaring. Het Nederlands Watermuseum is open van dinsdag t/m zondag van 12.00 uur tot 17.00 uur en is te vinden aan de Zijpendaalseweg 26-28 te Arnhem. Tijdens schoolvakanties is het museum 7 dagen per week open van 10.00 uur tot 17.00 uur en elke vakantie is er een andere activiteit voor de kinderen. Meer informatie over het museum en een uitgebreide routebeschrijving is te vinden op www.watermuseum.nl.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Facebook

Populair