fbpx
Connect with us

Nieuws

Nieuwe eigenaar TAPE erft klachten van voorganger

TAPE

Een aantal ondernemers en buurtbewoners rondom de Hommelstraat hebben flinke klachten over TAPE. Het café is sinds mei 2016 in het bezit van een terrasvergunning. Dat betekent dat het aantal zit- en staplaatsen op de stoep flink is uitgebreid én dat die mensen tot 2 uur ’s nachts mogen blijven zitten. “Ik woon hier sinds 2008”, vertelt een buurtbewoonster ons, “maar dit jaar heb ik pas echt geluidsoverlast.”

De vrouw woont om de hoek van TAPE in een niet-aangrenzend pand. “Op vrij- en zaterdagen bonk ik mijn huis uit. En daarnaast pissen de bezoekers soms tegen mijn auto op.” Ze vertelt dat ze de politie al meerdere malen heeft gebeld. “Maar dat duurt soms een uur voordat ze komen”.

Drukker

Andere bewoners beamen dat het sinds de terrasvergunning drukker is geworden. “Er staan nu soms wel 60 man op de stoep. Het is zo druk, dat je er niet meer normaal langs kunt lopen”. Een ondernemer in de straat beaamt de wildplassers. “Eén keer betrapte ik iemand die zelfs aan het poepen was”.  Een andere winkelier noemt de klachten ‘overdreven’. “Van mij mogen ze het terras uitbreiden tot het einde van de straat. Het geeft toch wat leven in de straat, zo’n kroeg?”

De eigenaresse van TAPE, Suze van ’t Ende, is nu bekend met de klachten. Maar dat wist ze twee maanden geleden toen ze de kroeg overnam niet, vertelt ze ons. “Ik wist niet dat er klachten waren. Ik ben pas sinds 1 mei de nieuwe eigenaar. Afgelopen vrijdag stond er inderdaad politie aan de deur.” De politie bevestigt inderdaad dat ze meerdere malen zijn gebeld in verband met geluidsoverlast en zegt toen ook te hebben ingegrepen. “De wijkagent is er nu op gespitst in ieder geval”, licht een politiewoordvoerder toe.

Rustiger aan

De gemeente Arnhem kent de klachten ook. Ze zegt dat er met de eigenaresse afgesproken is dat ze het wat rustiger aan gaat doen. Van ’t Ende zegt één keer contact met de gemeente te hebben gehad. Of de vorige eigenaar wel vaker contact met de politie en/of gemeente heeft gehad, is ons niet bekend. De buurtbewoners hebben in ieder geval nooit rechtstreeks contact met TAPE gehad.

Van ’t Ende wil het in ieder geval anders gaan doen. “Ik heb besloten om het terras al om 12 uur ’s nachts te sluiten en dan gaan ook de deuren dicht, om geluidsoverlast te voorkomen. Ik wil een goede band met mijn buren. Ik wil absoluut rekening met ze houden.” Ze weet niet of de bezoekers van haar café ook wildplassen. “Ik heb twee wc’s in mijn pand, dat zou voldoende moeten zijn. Er is in ieder geval met Koningsnacht wel iemand betrapt die tegen de gevel stond te plassen.”

Nachtwinkel

Niet alle bewoners wijzen TAPE aan overigens al bron van geluidsoverlast. Een studente die in de straat woont, vertelt dat ook bij de nachtwinkel en de snackbar op de hoek het soms behoorlijk druk is. “Vooral zomers is er hier veel volk op straat. Er staan dan ook regelmatig auto’s even geparkeerd met de ramen open en de muziek hard aan. Ik heb dubbelglas in mijn kamer en slaap eigenlijk bijna overal doorheen. Dus nee, ik heb er niet echt last van. ”

Meer nieuws?

mom in balance

Reacties

Reacties

Nieuws

Burgers’ Zoo presenteert nieuwe zomerserie

Burgers’ Zoo presenteert een nieuwe zomerserie met hoofdrollen voor het populaire kinderduo Zoë & Silos. Twaalf afleveringen lang nemen de musical- en televisiesterren het tegen elkaar op in de educatieve ‘Zomerchallenge’. Elke aflevering staat kennis van de dierenwereld centraal en komen Zoë & Silos telkens voor nieuwe, prikkelende uitdagingen te staan. Iedere vrijdag komt een nieuwe aflevering online op het eigen YouTube-kanaal youtube.com/zoesilos

Samen met Mira Meijer heeft videoproducent Ruben Huis in ’t Veld de nieuwe serie ‘Zomerchallenge’ gescript, geregisseerd en gefilmd. “De twaalf afleveringen zijn met heel veel enthousiasme en plezier gemaakt, waarbij educatie altijd centraal heeft gestaan”, aldus Huis in ’t Veld. “Educatiemedewerkster Marianne Blom speelt een belangrijke rol in de serie, waarbij zij optreedt als spelleidster en Zoë & Silos bovendien extra tekst en uitleg geeft over de dierenwereld. Zo levert elke aflevering niet alleen een spannende competitie tussen Zoë & Silos op, maar leert de kijker spelenderwijs stiekem een hoop over dieren en natuur.”

Musicals, televisieserie en eigen YouTube-kanaal

Zoë is een enthousiast meisje dat alles over dieren weet en later graag dierverzorger wil worden. Silos loopt als dierverzorger stage in Burgers’ Zoo, terwijl zijn vader parkranger in Belize is. Burgers’ Zoo en Van Hoorne Entertainment hebben diverse verhaallijnen rond het populaire kinderduo uitgewerkt in vier verschillende musicals (Deep Ocean Monsters, de Desert Musical, de Mangrove Musical en de Bush Musical), een tiendelige televisieserie én vijftien videoclips (liedjes). Zoë & Silos hebben een eigen YouTube-kanaal youtube.com/zoesilos waar deze zomer ook alle twaalf nieuwe afleveringen op te zien zijn. 

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

BMV Makelaars: ‘Meer Arnhemmers zetten hun huis te koop’

Arnhemse woningzoekers zagen in het afgelopen kwartaal hun kansen om een woning te kopen toenemen. Nadat de verkoopdynamiek de afgelopen jaren sterk leed onder het gebrek aan aanbod, lijkt de coronacrisis hier verandering in te brengen.

Foto: BMV Makelaars

Dit blijkt uit de onlangs verschenen kwartaalrapportage Sprekende Cijfers Woningmarkten Q2 2020 van BMV Makelaars, partner in Dynamis.

Woningzoekers hebben weer meer te kiezen

Sinds de start van de intelligente lockdown neemt het aantal Arnhemse huishoudens dat hun woning te koop zet toe. Veel woningeigenaren zien dit als het juiste moment om te verkopen, om eventuele prijsdalingen en een slechtere verkoopbaarheid voor te zijn. Door de extra aanmeldingen is het aanbod met een achtste toegenomen ten opzichte van het historische laagtepunt drie maanden eerder.

Verkopen in lijn met vorig jaar

Door het gebrek aan keuzemogelijkheden voor woningzoekers lag het aantal verkopen in april en mei bijna een kwart lager dan in het voorgaande jaar. In 2019 konden woningzoekers begin april nog kiezen uit bijna 500 woningen, in 2020 was op deze datum sprake van een historisch laag aanbod van slechts 375 woningen. Pas in juni ontstond een keerpunt in de verkoopcijfers, waarbij de verkoopdynamiek werd aangejaagd door het extra aanbod  als gevolg van de coronacrisis.

Klik hier om het volledige rapport te lezen.

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Willeke Alberti treedt op voor bewoners en medewerkers Waalstaete

Op woensdag 22 juli trad zangeres Willeke Alberti op in de tuin van Waalstaete. Waalstaete is een van de locaties van ouderenzorgorganisatie Pleyade. Ook het vernieuwde restaurant werd door Willeke Alberti geopend en kreeg de naam ‘Samen zyn’, naar een van haar welbekende nummers.

Foto: Pleyade

Bewoners en medewerkers genoten zichtbaar van het optreden. Veel bewoners bekeken het optreden vanuit de tuin, maar ook vanaf de balkons werd volop meegezongen met het bij vrijwel iedereen bekende repertoire. Ook voor Willeke Alberti zelf was het genieten: “Ik ben zo dankbaar om hier te zijn, dit was mijn eerste optreden na ruim vijf maanden. Heerlijk om dat hier op Waalstaete te kunnen doen, ik heb alleen maar blije gezichten gezien.”

Restaurant ‘Samen zyn’

Het restaurant van Waalstaete werd voor de coronaperiode verbouwd en was bijna klaar om open te gaan. Een paar maanden later dan gepland, kon de verbouwing onlangs alsnog worden afgerond. Bewoners kunnen hier vanaf maandag genieten van een prachtige plek om samen te
zijn. Na haar optreden onthulde Willeke Alberti de naam van het vernieuwde restaurant: “Ontzettend leuk dat het restaurant naar een lied van mij is vernoemd en wat is het mooi geworden! Ik wens de bewoners hier samen heel veel mooie momenten toe.”

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Facebook

Populair