fbpx
Connect with us

Nieuws

Nieuwe shirtsponsor Vitesse

“Met trots presenteren wij het thuisshirt voor seizoen 2019|2020! In samenwerking met Nike is een thuisshirt ontworpen dat de verbinding maakt met de stad Arnhem.” laat Vitesse weten.

Foto: Vitesse

Natuurlijk vormt geel swert en de brede verticale banen de basis van het shirt. In de kraag staat de opdruk ‘Arnhem’. Ook komt de adelaar terug, als verwijzing naar de stad en het Vitesse-logo. Het thuistenue wordt woensdag 3 juli voor het eerst gedragen, tijdens de eerste oefenwedstrijd van het seizoen.

Ernemse trots!

“Arnhem en Vitesse zijn onderdeel van een rijk Gelders verleden. Arnhemmers zijn trots, stille genieters. Trots op de omgeving, de historie en haar karakteristieke eigenschappen. Inzet en vechtlust hebben ervoor gezorgd dat de kansen die voorbij kwamen benut werden. Zo ontstond de infrastructuur, de architectuur en de instituten die de stad en de omgeving rijk is, zoals Musis Sacrum, de trolleybussen, Papendal, Eusebius, de berenkuil, Koninklijke Burgers’ Zoo, het Nederlands Openlucht Museum, Airborne Museum Hartenstein en de bekende bruggen. Vitesse is trots op Ernem!” aldus de voetbalclub. Het uitshirt wordt later en in combinatie met de nieuwe hoofdsponsor gepresenteerd. Dit shirt is geïnspireerd op 75 jaar Airborne.

Nike

Nike en Vitesse hebben een vierjarig contract ondertekend. Daarmee is Nike de komende jaren official teamwear supplier van Vitesse. Naast de wedstrijdtenues is er ook een trainings- en presentatiecollectie ontwikkeld voor spelers en staf. In samenwerking met Nike en Badge worden de wedstrijdshirts voorzien van unieke elementen en gepersonaliseerde onderdelen.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Nieuws

Coolblue komt naar Arnhem

Coolblue komt naar Arnhem in de Roggestraat tegenover het oude V&D pand. In de nieuwe XXL-winkel kunnen klanten meer dan 1.000 producten zelf uitproberen. Ook kunnen klanten er terecht voor persoonlijk advies, directe service na aankoop, reparatie en het afhalen van online bestellingen.

Foto: Coolblue

Pieter Zwart, Beginbaas van Coolblue: “Klanten kunnen binnenkort in onze winkel in Arnhem meer dan 1.000 producten zelf uitproberen. We weten dat ze vaak al een idee hebben welk product ze willen, maar het zelf graag willen ervaren. Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe tv met soundbar, dan wil je ze eerst zelf horen en zien. Dat kan dit najaar ook in onze nieuwe winkel in Arnhem.”

Dit najaar gaat de nieuwe winkel op de Roggestraat open. De winkel heeft een oppervlakte van zo’n 1.300m² en ligt naast een parkeergarage. De nieuwe Coolblue-winkel is goed bereikbaar met het ov, de fiets en de auto.

Coolblue zoekt nieuwe collega’s 

Voor de nieuwe winkel in Arnhem is Coolblue op zoek naar 45 nieuwe collega’s, waaronder een Floormanager, Adviesmedewerkers en Reparatiemedewerkers. Wie ervan houdt om klanten te verwonderen kan solliciteren via Werkenbijcoolblue.nl.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Doutsen Wierda nieuwe kinderdirecteur van Museum Arnhem

Doutsen Wierda (9) van basisschool Confetti in Arnhem-Zuid is de nieuwe kinderdirecteur van Museum Arnhem. Afgelopen week bezocht Doutsen De Kerk, de tijdelijke presentatieplek van Museum Arnhem, om haar ‘arbeidsovereenkomst’ te tekenen bij directeur Saskia Bak. Doutsen heeft veel zin om de nieuwe functie te gaan vervullen en wil de kunst van Museum Arnhem graag combineren met beweging. 

De functie van kinderdirecteur is in het leven geroepen om kinderen te betrekken bij het ontwikkelen van het educatieve programma. Doutsen wordt gevraagd om mee te denken over activiteiten en nieuwe programmering tijdens de periode van verbouwing en vernieuwing. Daarnaast mag ze samen met klasgenoten, vrienden en familie het programma-aanbod testen.

De winnende video 

Museum Arnhem zette eind mei een vacature uit voor kinderdirecteur, waarbij kinderen zichzelf konden voorstellen via een introductievideo. Uit de diverse inzendingen werd Doutsen Wierda verkozen tot de nieuwe kinderdirecteur van Museum Arnhem. Zij volgt hiermee de vorige kinderdirecteur Liv van der Aar (12) op. Saskia Bak, directeur van Museum Arnhem, is blij met de nieuwe benoeming: ‘We zijn heel blij dat we als Museum Arnhem een nieuwe kinderdirecteur hebben kunnen benoemen. Een kinderdirecteur is voor ons heel belangrijk. Doutsen kan ons advies geven om ons zo te helpen om het museum aantrekkelijk te maken voor kinderen.’  Doutsen is de jongste kinderdirecteur van Museum Arnhem tot nu toe.

Ondertekening van het contract

Afgelopen donderdag kwam Doutsen samen met haar broertje, opa en oma langs in De Kerk om het contract te ondertekenen bij Saskia Bak. Papa en mama, die op dat moment op vakantie waren, keken live mee via een videoverbinding vanuit Schotland. Ze zit boordevol nieuwe ideeën, zoals het uitzetten van een speurtocht. Bak: ‘Doutsen heeft een hele scherpe blik en is ze zelf heel creatief. Daarom kan ze ons goed adviseren op gebied van onderwijsprogramma’s en familie- en kinderactiviteiten.’  De nieuwe kinderdirecteur start officieel op 1 september met haar functie, ze gaat dan meedenken met de ontwikkeling van het aanbod voor de Biënnale Gelderland en het Erfgoedcentrum Rozet. Ze zal ook aanwezig zijn bij openingen en evenementen van het museum. 

Meer nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Tuinarcheologie op Landgoed Zypendaal

Landgoed Zypendaal (Zijpendaal) is een van de iconen van Arnhem en heeft een rijke geschiedenis. Ondanks de veranderingen in de afgelopen eeuwen resteren in het park nog drie achttiende-eeuwse terrassen langs de barokke vijver. Gemeente Arnhem is per 1 juli gestart met een tuinarcheologisch onderzoek naar deze unieke terrassen, uitgevoerd door Gelders Genootschap, archeologisch onderzoeksbureau BAAC en Armaex.

Foto: Jeroen Glissenaar

De terrassen met beplanting behoren samen met de barokke vijvers en de beukenlaan aan de westelijke zijde van de vijvers tot de geometrische aanleg van Zypendaal uit de tweede helft van de achttiende eeuw. Mogelijk zijn ze aangelegd voor de familie Brantsen. Op prachtige wijze zijn de
terrassen door tuinarchitecten Posth en Petzold geïncorporeerd in het in de negentiende eeuw gecreëerde landschapspark. Dergelijke terrassen komen in Nederland nauwelijks voor en de bijzondere combinatie van barokke structuren met het landschapspark is van zeer grote waarde (op nationaal en Europees niveau).

Erosie en verval

De terrassen en de bomenrijen/lanen daarop verkeren in zeer slechte toestand. De terrassen zijn door ouderdom en erosie erg aangetast en hebben hun vroegere kwaliteiten en grandeur grotendeels verloren. In de lanen en bomenrijen is veel uitval en de bomen die er nog staan, zijn
vaak in slechte staat. Gemeente Arnhem wil als eigenaar dit bijzondere groene erfgoedensemble herstellen, zodat het voor de toekomst behouden blijft als een uniek deel van de Nederlandse tuingeschiedenis en zodat het voor de Arnhemse bevolking een mooi, veilig en interessante plek is
om te beleven. Om dit op een juiste manier te doen is eerst onderzoek nodig. Onderzoek naar de achttiende-eeuwse terrassen van Zypendaal
In opdracht van Gemeente Arnhem voeren Gelders Genootschap en BAAC een tuinhistorisch en tuinarcheologisch onderzoek uit naar de terrassen.

Explosievengevaar

Om duidelijkheid te krijgen over de aanleg van de terrassen wordt archiefonderzoek gedaan door Gelders Genootschap en zal BAAC enkele proefsleuven graven ten bate van archeologisch onderzoek. Explosievenopsporingsspecialist Armaex begeleidt het archeologisch onderzoek in verband met mogelijke explosieven uit de Tweede Wereldoorlog. Het proefsleuvenonderzoek is erop gericht om de aan- of afwezigheid, de aard, de omvang, de datering, de gaafheid, de
conservering en de inhoudelijke kwaliteit van de cultuurhistorische waarden vast te stellen. De locatie van de proefsleuven zijn in overleg met parkbeheer bepaald, zodat de bomen niet aangetast worden. Dit onderzoek is mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage van Provincie Gelderland.

Foto’s gezocht!

Heb je mogelijk nog oude foto’s van Zypendaal, of andere illustraties en documenten die nuttig kunnen zijn voor het onderzoek? jouw bijdrage wordt zeer gewaardeerd. Deze kunnen gestuurd worden naar. e.storms@geldersgenootschap.nl

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair