fbpx
Connect with us

Nieuws

Nieuwe streetart in centrum van Arnhem

Art Arnhem rondde deze week weer een nieuw kunstwerk in de stad af. Bij de Vodafone-winkel op de hoek van de Vijzelstraat met de Wielakkerstraat verscheen deze uil. Deze is gemaakt door Dopie van Art Arnhem.

Art Arnhem

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Nieuws

Downton Abbey met high tea in Focus

Op woensdag 11 september organiseert Focus Filmtheater twee bijzondere voorpremières bij de film Downton Abbey, over de bekende Britse familie Crawley en haar bedienden. Om 16:00 is de eerst voorpremière met vooraf (optioneel) een heerlijke high tea! Want hoe kun je deze film nu beter kijken da met een Engelse high tea achter de kiezen? Vanaf 14:00 schuif je aan in Focus | Eten + Drinken voor diverse luxe belegde sandwiches en broodjes, een pasteitje met groentenragout, brownies, muffins, een frambozentaartje én natuurlijk scones!

Foto: Focus

’s Avonds is de film om 20:30 uur bovendien nog een keer als voorpremière te zien in de openlucht, op het dak van Focus (zonder high tea)! Vanaf donderdag 12 september draait Downton Abbey regulier in Focus.

Downton Abbey

De bekende acteurs uit de populaire televisieserie Downton Abbey over de Britse familie Crawley en haar bedienden keren terug voor de film! De succesvolle serie, waarvan het zesde seizoen in 2015 op televisie
te zien was, werd bekroond met o.a. drie Golden Globe Awards en vijftien Emmy Awards. In totaal werd de serie 69 keer genomineerd voor een Emmy Award. De bioscoopfilm is geschreven door de bedenker van
Downton Abbey, Oscarwinnaar Julian Fellowes (Gosford Park, The Young Victoria) en geregisseerd door Michael Engler (Downton Abbey).

De high tea kost €19,75, excl film) en is op basis van reservering (uiterlijk 10 sept 14:00) via tel: 088 1900600, o.v.v. High Tea Downton Abbey. Er is slechts beperkt plek, dus wees er snel bij! Voor de film dient apart gereserveerd te worden via de website van Focus: www.focusarnhem.nl.

Meer Arnhem nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Tweedehands kinderkleding en speelgoedbeurs Altenieuw op 14 september

Op zaterdag 14 september organiseert ‘Altenieuw’ alweer haar negende beurs in recreatiezaal Craneveer, aan de Viottastraat in Arnhem Noord. De beurs wordt gehouden van 10.30 tot 12.00. Dit keer uiteraard met kleding voor het najaar en de winter, maar ook weer leuke gezelschapsspellen en puzzels voor de winteravonden. Het maximum aantal inbrengers is bereikt, er is dus weer volop keuze. 

Een tweedehands beurs waar voor kinderen en tieners kleding te koop is die nog prima een ronde mee kan. Broeken, rokjes, truien, schoenen, regen- en sportkleding, jassen, alles is er te vinden. Zowel mooie merkkleding als goede basics, voor bescheiden prijzen. Naast de ruimte met kleding is er een aparte ruimte met tweedehands speelgoed, boeken, verkleedkleren, spelletjes, etc.

Alle ingeleverde spullen die niet retour gaan, worden gedoneerd aan de Arnhemse kledingbank, Stichting Speelstoet en de schoolbibliotheek.

Entree is gratis, uitsluitend contante betaling mogelijk. Voor de kleintjes die meekomen is er ook dit keer weer een grabbelton.

Meer informatie: www.altenieuw.nl

Meer Arnhem nieuws

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Museum Arnhem en Eusebiuskerk presenteren twee exposities in het kader van 75 jaar Slag om Arnhem

Tijdens de herdenking van 75 jaar Slag om Arnhem vormt de Eusebiuskerk het decor voor twee indrukwekkende exposities ter nagedachtenis aan de Slag om Arnhem. Het betreft de fototentoonstelling De Mix ‘Stilte’ van de Arnhemse fotograaf Suzanne Valkenburg en de video-installatie Unending Lightning van de Spaanse kunstenares Cristina Lucas. De Eusebiuskerk is als locatie uitgekozen, omdat dit naast de John Frostbrug hét symbool is van de Slag om Arnhem en de wederopbouw. Vanaf zondag 8 september zijn de exposities dagelijks te bezoeken in de Eusebiuskerk op Kerkplein 1 in Arnhem.  

De Arnhemse fotograaf Suzanne Valkenburg vertaalt in de fototentoonstelling De Mix ‘Stilte’ historische beelden naar de huidige tijd. De historische foto’s uit deze fototentoonstelling zijn van Pieter de Booys, die de stad fotografeerde tijdens de evacuatie van Arnhem en de jaren erna, waarin het gewone leven weer op gang kwam. De Booys fotografeerde de stille verlaten stad die al snel door de Duitse soldaten werd geplunderd. Met gevaar voor eigen leven legde De Booys de gebeurtenissen vast op driehonderd foto’s. Deze beelden geven een indrukwekkend beeld van de stille stad Arnhem. Museum Arnhem heeft Suzanne Valkenburg gevraagd vijftien foto’s uit het boek ‘Door de lens van De Booys’ te gebruiken als basis van een serie rondom het thema ‘Stilte’.

Stilte

De Mix ‘Stilte’ met Pieter de Booys en Suzanne Valkenburg is een project van Stichting Beeldmix en Museum Arnhem, in samenwerking met Stichting Eusebius Arnhem. Het is de tweede foto-opdracht die Museum Arnhem dit jaar heeft uitgezet. De expositie is mede mogelijk gemaakt door het Ondernemersfonds Arnhem en Veluwe Remembers. 

Unending Lightning

De indrukwekkende video-installatie Unending Lightning van de Spaanse kunstenares Cristina Lucas laat in duizelingwekkende hoeveelheid beelden zien wat luchtaanvallen in de hele wereld sinds 1912 tot de dag van vandaag teweegbrengen. Deze installatie is vorig jaar aangekocht door Museum Arnhem om aan publiek te presenteren. Het kunstwerk wordt beschouwd als een herdenkingsmonument, waarin de slachtoffers van zovele oorlogen worden ‘herdacht’, ook die van Arnhem. Lucas laat de gevolgen zien die tot op grote schaal voor verwoesting en menselijk leed hebben gezorgd.

Bominslagen

De video-installatie bestaat uit drie grote videoprojecties die synchroon lopen. De video’s duren in totaal zes uur. Op het middelste scherm is een wereldkaart te zien, en op de plaatsen van de bominslagen verschijnen zwarte vlekken. Op het scherm links loopt de teller met burgerslachtoffers, op rechts zijn beelden zijn beelden te zien van media uit die tijd. De video-installatie is aangekocht met steun van de Vereniging Rembrandt, mede dankzij haar Titus Fonds, en het Mondriaan Fonds.

Meer Arnhems nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Facebook

Populair