fbpx
Connect with us

Archief

Oefenduel Vitesse – PSV eindigt in 0-5

Foto’s: Vitesse

Om de ingelaste competitiepauze te doorbreken, oefende Vitesse vrijdagmiddag in een besloten duel tegen PSV. De Eindhovenaren waren dankzij doelpunten van Trent Sainsbury, Cody Gakpo, Maxi Romero (2x) en Mohamed Ihattaren met 0-5 te sterk voor Vitesse. 

De eerste grote kans voor Vitesse kwam van de voet van Tim Matavz. Na een opening van Martin Odegaard legde Thomas Buitink de bal breed op de spits. Goalie Jeroen Zoet moest zijn been strekken om een doelpunt te voorkomen. Niet veel later werd Matavz opnieuw in kansrijke positie gebracht. Na een uitstekende bal van Navarone Foor was het wederom Thomas Buitink die de bal klaar legde voor de Sloveen. Ditmaal vuurde hij recht op de keeper af.

image

Ook PSV kreeg mogelijkheden. Zo kon Donyell Malen ver doorlopen, maar stuitte hij uiteindelijk op Danilho Doekhi. Niet veel later was het Aziz Behich die de ploeg van hoofdtrainer Mark van Bommel bijna op voorsprong zette, maar Max Clark wist ternauwernood de bal van de achterlijn te halen. Verdedigers Maikel van der Werff en Rasmus Thelander moesten enkele minuten later ook ingrijpen nadat PSV gevaarlijk het zestienmetergebied binnendrong. In de 38e minuut viel de eerste treffer dan wel. Een hoekschop belandde op het hoofd van Luuk de Jong, Remko Pasveer tikte de bal nog weg, maar via Sainsbury was het toch raak: 0-1. Uithalen van Odegaard en Buitink belandde in de tribune, waardoor de Arnhemmers verzuimden op gelijke hoogte te komen. Op slag van rust vergrootte Gakpo de marge: 0-2.

image

De tweede helft begon kansrijk voor de Arnhemmers. Invaller Oussama Darfalou kwam recht tegenover doelman Eloy Room te staan, maar vergat te scoren. Romero deed niet veel later wel wat hij moest doen en zette een 0-3 voorsprong op het scorebord. Een prachtige bal van Max Clark leek Vitesse terug in de wedstrijd te brengen, maar via de onderkant van de lat ketste de bal uit het doel. Ihattaren was effectief en maakte de vierde treffer voor de Eindhovenaren. Na een overtreding van invaller Eduardo besloot de scheidsrecht de bal op de stip te leggen en tekende Romero voor de 0-5.

image

Voor Mohammed Dauda was ook nog een kans weggelegd, maar de bal verdween rakelings langs de paal. In de slotfase was het Van der Werff die de laatste kans van de wedstrijd kreeg. Na een voorzet van Alexander Buttner, schoot de verdediger van dichtbij over en zo bleef het 0-5 in GelreDome. Zondag 12 mei hervat Vitesse de competitie tegen De Graafschap (14.30 uur).

image

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Archief

Theater de Leeuw zoekt kinderacteurs voor kerstvoorstelling ‘Scrooge’

Theater de Leeuw zoekt voor de familievoorstelling Scrooge van Theater de Leeuw Producties naar 5 kinderen om mee te spelen in enkele scenes naast de volwassen cast.

Foto: Flickr – James Vaughan

Wie kent de kerstvoorstelling Scrooge niet? A Christmas Carol is het verhaal over een oude en verbitterde vrek, Ebenezer Scrooge, die in de nacht voor Kerstmis een aantal dromen heeft en daardoor tot inkeer komt. Scrooge is een financier en geldwisselaar die zich zijn leven lang heeft gericht op het verkrijgen van meer geld en verder niets. Hij veracht andere zaken dan geld, inclusief vriendschap, liefde en de gedachte van het kerstfeest. 

Tiny Tim

Theater de Leeuw zoekt vijf kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar die toneelspelen leuk vinden. Zo zoeken ze specifiek de volgende rollen:
• Tiny Tim: jongen/meisje tussen de 6 en 10 jaar oud die goed kan bewegen.
• Verschillende kinderen tussen de 6 en 12 jaar die toneelspelen leuk vinden en snel regie aanwijzingen op kunnen pikken.

Kinderen moeten op deze dagen kunnen:

Vrijdagavond 20 september van 19.00 tot 20.00.
Zaterdag 9 november (Dagdeel, tijden nog niet bekend)
Vrijdagavond 11 oktober van 19.00 tot 21.00
Vrijdagavond 8 november van 19:00 tot 21.00
Donderdagavond 5 december(Generale) van 19.00 tot 21.00.

De voorstellingen zijn op vrijdagavond 6, 13 en eventueel 20 december.
De audities zijn op: zondag 8 september vanaf 12.00 uur in theater de Leeuw in Arnhem.

Auditie

Opgeven voor de audities kan alleen door een mail te sturen naar Regie@theaterdeleeuw.nl met recente foto en korte beschrijving van spelervaring.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Culturele seizoen van start tijdens Culturele festijn

Musis Sacrum

Op zondag 1 september trapt Musis en Stadstheater het culturele seizoen af tijdens het jaarlijkse gratis culturele festijn Voorspel. Musis is dan geopend van 14:00 en 17:00 uur en is voor iedereen die cultuur wilt proeven. De entree is de hele dag gratis.

Foto: Marikit Louppen (CC)

“Op deze dag openen we letterlijk onze deuren. Kom van het nieuwe seizoen proeven!” laat de organisatie weten. In de foyers is het genieten voor jong en oud: knutselen, een wijnproeverij of geniet van een kop koffie.

Parkzaal

In de mooie parkzaal zullen voorstellingen zijn van Pynarello, Introdans, Jim van der Zee en Nederlands Blazers Ensemble.

14:00 Deuren open
14:30 Pynarello
15:00 Introdans
15:30 Nederlands Blazers Ensemble
16:10 Jim van der Zee

Muzenzaal

Harro van Lien zal samen met St. Louis Blues afwisselen in de Muzenzaal.

14:45 De snelste zebra van de wereld – Harro van Lien
15:10 St. Louis Blues
15:30 De snelste zebra van de wereld – Harro van Lien
15:55 St. Louis Blues
16:15 De snelste zebra van de wereld – Harro van Lien

Jubileumzaal

In de Jubileumzaal zal Oostpool en Introdans een filmvoorstelling afwisselend laten zien. Oostpool laat de film All Over zien en Introdans hun film We Arnhem.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Zwaan gered van middenberm N325

Zaterdag 10 augustus kwam er een melding binnen dat er een zwaan op de middenberm van de N325 zat. De politie heeft samen met de dierenambulance de zwaan gered.

Foto: Dierentehuis Arnhem en omgeving (FB)

Zaterdag is er een zwaan gered van de middenberm van de N325. De zwaan is daar mogelijk terecht gekomen door een sterke windvlaag. Door de smalle strook kon de zwaan niet meer wegkomen. Dit omdat een zwaan een flink stuk moet kunnen rennen om weg te kunnen komen.

De linker rijstrook is afgesloten geweest, hierdoor kon de dierenambulance de zwaan kon bevrijden. De zwaan liet zich niet makkelijk vangen, maar uiteindelijk wisten ze hem toch te pakken. Na onderzoek heeft de dierenambulance de zwaan uitgezet.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Facebook

Populair